Bram over zijn nieuwe brokken

brokken

Hoi lieve allemaal, er is een berichtje gekomen. Farah, van Fons en Woezel, heeft haar koffertje gepakt en is naar regenboogland gegaan. Haar lijfje had ook hetzelfde als Trudy, kanner.

Thuis wensen wij haar mensen, broertjes en zusjes veel sterkte. Farah zal een hele mooie ster zijn aan de hemel. Vandaag wil ik graag een updeet geefe over mijn brokken. Je zal misschien denken, het zijn toch maar brokken. Nou voor mij niet en ik zal vertellen waarom.

brokkenZeeve plus

Allereerst heb ik brokken voor mijn leeftijd. Ik ben al twaalf jaar en ik heb speesjaale brokken voor poese en katers die al twaalf zijn. Het heet Hills seeniejoor elluf plus. Dat is voor poese en katers die boven de elluf jaar zijn. Die heb ik dus. En de smaak is kip. Dat vind ik het lekkerste. Voordat ik elluf jaar werd kreeg ik andere brokken. Ook van het merk Hills maar met een andere naam. Dees heet Hills adult zeeve plus. Dat is voor wanneer je al zeeve bent geworden. Hier had ik ook de kipsmaak van. Ze hebben bij de zeeve en bij de elluf plus allebei andere smaake maar die wil ik niet. Zo had ik een keertje van mijn vrouw de fissmaak geprobeert van Hills voor zeeve plus katten maar ik vond de smaak niet zo heel erg naar fis smaake. Daarna kwam mijn vrouw met nog een andere smaak aan. Dit was lamsmaak. Daar foelde ik helemaal niks voor. Ik heb er toen aan geroken en ik wist meteen dat ik die smaak niet wilde eete. Mijn vrouw snapte het meteen en ik kreeg weer gewoon de zeeve plus kipsmaak terug.

Met kip

Maar nu heb ik dus Hills seeniejoor elluf plus kipsmaak en dit eet ik al een tijdje. Hoe zien ze er uit? Het zijn kleine rondjes die een beetje lichtbruin van kleur zijn. Ze zijn dus rond en een beetje plat. En ze zijn ongeveer het puntje van mijn neus groot. Dat is niet heel erg groot. Maar dat vind ik niet erg want dan kan ik er meer tegelijk eete.
Hoe ruiken ze? Ze ruiken naar kip en nog iets. Mijn vrouw zegt dat het een beetje een granige geur heeft. Ik weet niet wat dat is maar ik vind ze lekker ruiken. Elke keer als ik aan mijn brokjes snof, ruik ik lekkere kip en dat nog iets.
brokkenNu komt het belangrijkste, hoe smaake ze? Ze smaake naar kip en ik eet ze heel graag. Elke keer foel ik dat ik gewoon kei veel brokken tegelijk wil eete. Dat smaakt het lekkerst in mijn bek. Maar elke keer als ik dat doe dan proef ik andere kippen. Het is lastig om dit uit te leggen maar het is zo. Ik proef niet elke keer hetzelfde anders zou het heel saai zijn. Folgens mij hebben ze gewoon allemaal verschillende kippen per brokje gedaan want zo proeft het. Mijn eete is dus nooit saai. Ik wil mijn brokken dus graag eete. Voordat ik het vergeet moet ik natuurlijk ook vertellen wat het met me doet. Ik word altijd blij van mijn brokken omdat ze zo lekker zijn. Maar ik kan er ook goed van naar de bak en dat vind ik ook belangrijk. Want als je bakproblemen hebt is dat best moeilijk en die heb ik wel eens gehad omdat ik teveel vla of joggurt heb gesnoept. Mijn vacht is mooi en mijn kop ook. Ik zie goed en mijn tanne zijn ook goed. Ik moet mijn tanne wel beter poetse van mij vrouw. Dat is omdat ik ouder word. Aan de binnenkant van mijn lijf foel ik me ook fijn en dat is ook belangrijk. Ik ben nooit ziek en ik foel me altijd wel goed.
Dus dees brokken zijn eigenlijk gewoon perfect voor mij en mijn leeftijd.

10 thoughts on “Bram over zijn nieuwe brokken

 1. Hallo vriendje Bram,

  Zo jij kan goed vertel miauwen over jou brokken en wat eet jij die goed miauw.
  Ik eet (moet) ook brokken eten van Meneer Hill’s, mijn brokken zijn om niet teveel Jip te worden. komt omdat ik een tijd teveel Jip was en ik dus op dat dieet moest net als veel vriendjes en dinnetjes van ons. Ikke had goed mijn best gedaan en ik ben nu een niet teveel Jip meer. De brokjes ze zijn ook met kip, moet ik wel blijven eten, omdat ik dat netjes in mijn jas blijf passen. Ik krijg wel iedere dag een lekker snoepje of snekkie en ook iedere dag natvoer van Almo, super gezond, want er zit geen verkeerde dingen in.
  Nou eet ik eggies niet al die brokjes op die vrouwtje ’s morgens klaar zet, ik kan ze eten als ik wil. Ikke ben sinds ik op dat dieet moest veel minder gaan eten en dat komt omdat het eten alleen maar puur natuur is en je dus minder knor in de buik krijgt.
  Ja ik ben dus ook een senioor meneer van 14,5 jaar, maar nog goed aktief, ik race nog door het huis en in mijn ren en er is geen speelgoed muis veilig voor mijn bekkie en poten hoor. Dus goed gezond eten houd mij fit.
  Nou Bram ik ga weer verder met mijn huistaken, want al is het weekend, het werk moet wel gebeuren. Grote knuf van vrouwtje op jouw knappe koppie en poot/kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi liefe Jip, ik wist niet eens dat jij al meer seeniejoor bent dan mij. En ik vind je helemaal niet een te dikke Jip. Voor mij ben je mooi zoals je bent. Folgens mij zijn wij allebei lekkerbekken. Veel succes met je taken Jip en een fijn wiekent voor jouw en je vrouw. Kopjes van mij, Bram

 2. Hoi Bram,

  Lekkere brokjes zijn heel belangrijk is ook mijn ervaring.
  Zelf eet ik Tompoes Variantjes met rund, wild en zalm smaak, die vind ik het aller lekkerste! geen idee of deze brokjes voor een senior is, zal het eens vragen aan de baas.

  Je verteld wel heel goed wat lekkere en goede voeding is, want als je goed eet dan kan je ook goed naar de bak inderdaad.

  Wens jou een hele fijne dag vandaag Bram, en smakelijk genieten van je lekkere brokjes.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, ik heb van mijn vrouw geleerd wat gezond is en wat niet. Want eerlijk is eerlijk, ik eet het liefst vla en joggurt met saus. Maar mijn billen vinden dat niet zo leuk. Dan moet ik ineens kei snel rennen voor de bak. Daarom eet ik mijn brokken, dan is mijn bak roetiene normaal. Ik heb nog nooit tompoes op, ik zal een fraage of ik ie ook mag proefe want het klinkt best lekker. Heel fijn wiekent voor jouw en je deeltijd mensen, kopjes van mij, Bram

 3. Hajoooooo oompje bwam. Ikke wus aween purina one foor oofer 1 jaar. En nog een merk. Ikke wus aween blupblupsallum en moemoeboebwokkies. Kip finnik fies. Ikke kwijg fan beide bwokkies in me bakkie hihihihi. Sooooooo wekker.
  Maar hoe weete bwokkies hoe auwt je ben?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi liefe knul, jij ben al kei slim met jouw fraage. Ik heb geen idee hoe die brokjes dat weete. Dat is een fieloosoofiese fraag. Daar ga ik over denke. Voor mij is kip de lekkerste smaak en voor jouw zallum en koe. Goed eete jonge want dan wordt je een grote stoere katermans. Kopjes voor jouw en je mensen van mij, oom bwam

 4. Lieve Brammievlinder, wat verdrietig hè, dat Farah een ster is geworden?, en wat mooi dat je haar naam genoemd hebt, dat is belangrijk, ik stuur ook heeeeeeeel veel troostkopjes aan de mensen- en kattenfamielie van Farah!, ze zal Trudy vast al hebben gezien en een kopje hebben gegeven, en alle andere sterren ook,
  Ik begin maar spesjaal op een andere reegel, want je hebt zoooo gezellige letters gemaakt over je brokjes, het was net of ik naast je stond en samen met jau aan het eten was!, ik ben blij dat je de brokjes lekker vindt want dat is belangrijk, en ook dat je gesond blijft van je lijf, wat sta je mooi op de footoo op de teegels, met zo mooie brede pooten, je ziet dat je een echte Brammie bent!!, die bijna alles durft en heel lief en knap en slim is, maar dat komt niet alleen van de brokken maar van jauzelf!, lieve Brammie ik stuur heeeeeeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, en voor jau nog zachte neusjes erbij, en ik heb snekkies met ekstraveel kipsmaak naast je brokjes neergelegd, ze zijn van Kevermans!!!

  1. Hooooooi liefe Kevermans, dank je wel voor jouw mooie bericht. Ik vind Farah een mooie ster. Ze straalt helemaal kei blinkend aan de hemel. Ik hoop dat ze friende is met Trudy.

   Ik droom dat we saame brokjes eete. Jij mag uit mijn linker bakje eten en dan eet ik uit mijn rechter bakje. Andersom zie ik het denk ik niet omdat ik daar geen oog heb. Maar heb je liefe woorden gemaakt Kever, ik moet er van staartbibberen en kei hard. En dan trappel ik met mijn achter poote speesjaal voor jou. Ik hoop dat je het foelt want ik trappel kei hard. En ik doe een speesjaale Kever zeur, die is bijna het zelfde als een tetter maar dan kei lief. Zo van: miiiaaaauwwww Keeeeefffeeeerrr. Ik hoop dat ie aan komt en dat je hem hoort. Dan weet je dat ik bij jouw ben. Oh en ik heb al je sneks op. Nu heb ik buikpijn want er waren keiveel sneks met kipsmaak.

   Ik heb een speesjaal staafje met kaas neergelegd onder jouw zachte schaap dekentje. Het is van mij, voor jouw van je liefste brammievlinder

   pee ess, heb je gezien hoeveel flinders er buiten zijn?? Overal zijn er kei maar kei veel flinders en ze zijn allemaal super mooi. Doei Kevermansje tot snel.

 5. Haai Brammiekerel,

  ik ben Oopa Floris, ken jij mij?
  Mijn vrouw zei iets over brokken eten als je twaalf bent.
  Keigaaf, ik zeg KEIGAAF!
  Vroeger Brammie, vroeger..
  Toen at ik alles wat niet los en niet vast zat.
  Whaa haaaa.
  Hee, de poezedames vonden dat keigaaf.
  En allemaal mee eten.
  Kan mij het schelen.
  Beetje lonken, hee Kees ik amuseer me wel.
  Nu eet ik….
  Ik eet…
  Zoiets ja.
  Loes ik wil eten.
  Vrouw HONGER!
  IK HEB HONGER!!
  Karel, ik zeg ik ga maffen

  Toedeledokie

  1. Hooooi Oopa Floris,

   Het is Bram weer. En ik hoop dat jij je brokke ook lekker vind. Dat is beter dan wc water. Fergeet niet wat over te laten voor Loesje, want zij is een mooie maatje meer poes en zij vind ook alles lekker. Ik krijg ook honger van schrijven over eete. Oopa Floris doe je voorzichtig? Fijn wiekent voor jouw en je famielie. Kopjes van je Karel, Kees en Brammie 😉

Reacties zijn welkom