Bram over mooi zijn en die ene kam

kamLieve allemaal, van me eigen ben ik blij. De zon is er nu gewoon altijd en dat vind ik het fijnst. Voordat ik over vandaag ga praten, wil ik eerst even een bedankje plaatsen. Het gaat om Loesje en Dorus.

Misschien heb je het al gezien of was je er bij, maar Loesje en Dorus hebben een kei speesjaale hoedjessjoow gegeven. Dees was een Paashoedjessjoow. Dat is omdat het met de vorige blog paase was. Eerst werd er gedacht aan onze friende die over de regenboogbrug zijn gegaan en dat maak je hart warm. Daarna kwamen er kei mooie hoedjes voorbij. Zo was er een hoedje met allemaal eitjes erop maar ook een hoedje met bloeme en snoep. Ik vind ze allemaal kei mooi en dank jullie wel voor dees mooie hoedjesjoow. Ik geef jullie ekstra kopjes als dank je wel!

Bloeme

Vandaag ga ik het hebben over mooi zijn. Van mezelf ben ik een gefoelige kater en mienister van gefoelige saake. Maar ik ben ook een bloeme jonge. Dat wil zeggen dat ik van bloeme hou. Ik vind ze mooie en ze ruiken soms lekker. Soms ook niet. Maar bloeme jonge is voor mij ook dat ik van alle liefdes ben. Ik vind iedereen lief, poesemeisjes en katermansen. Voor mij is er geen verschil. Voor mijn vrouw ook niet. Zij vindt mij een knappe katermans en zij vind Mila een hele mooie poesemeisje. Zo heb ik een hele mooie friendin met één oog Jafita en ben ik ook flieft op Kevermans. Van mij kan en mag alles. Als mijn vrouw op bezoek komt dan gaan we kriebelen en begroeten. Meestal zegt ze zachtjes mijn naam en dan ben ik al kei blij en dan foel ik gewoon dat ik met mijn kop wil bonken. Dit gebeurt wanneer mijn vrouw aan tafel zit en ik op tafel loop. Ik loop dan naar haar toe en met kop gebogen zodat ik haar kin raak als ik langsloop. Dit moet ik gewoon een paar keer doen want ik wil gewoon zeker weten dat zij mij kopjes foelt en dat we allebei blij zijn. Heel vaak krijg ik een dikke kus op mijn kop geplant en dat vind ik fijn. Zo hoort het vind ik. Soms denkt mijn vrouw daar anders over. Als ik vervelend doe door te zeuren dan krijg ik niet altijd een kus op mijn kop. Dan zegt ze soms gewoon, ‘Brammie hou eens op’.

kamMijn vacht

Laatst was het zo dat zij vond dat mijn vacht niet netjes zat. Ze vroeg of ik lekker had gedut. Nou dat had ik zeker. Overal is er zon en dan dut ik meer. Maar ik wist geen eens dat mijn vacht niet netjes was. Ze zei dat het vooral mijn kop was. Mijn kop vacht zat in de war. Dus mijn vrouw meteen de kast in op zoek naar borsteltjes en kammen. Als ik net wakker ben dan vind ik de borstel erg fijn. Dan mag mijn vrouw mij altijd kammen of borstelen. Maar er zijn ook sommige kammen die ik niet fijn vind. De tandjes van de kam zijn dan te scherp en dat krast op mijn huid. Dat foelt niet fijn. Maar ik was al even wakker toen mijn vrouw kwam.

Kam

Dees keer heeft mijn vrouw een kammetje met borstel gevonden dat presies op mijn kop past. Het ziet er best fijn uit. Het is een klein borsteltje met aan de andere kant een kammetje. Ik heb dees nog nooit eerder gezien. Eerst doe ik er aan ruiken of ik iets ruik maar dat is niet zo. Er zit geen geur aan. Mijn vrouw brengt het borsteltje naar mijn kop en begint vanaf de hoogte van mij oog een lijn te maken naar mijn oore toe. Presies door het midden heen. Dit doet ze een paar keer tot ik mijn kop wegtrek. Eerst dacht ik dat het kei fijn is maar dees haartjes van de borstel zijn kei hard. En ik vind het helemaal niet fijn. Het foelt als schuurpapier over mijn kop. Nou dat hoef ik niet. Van mij moet het juist zacht zijn. En ik wil altijd mooi zijn maar ik hoef geen pijn te hebben met dees harde schuur borstel. Van me eigen wil ik dees niet meer en ik sla met mijn voorpoot tegen het borsteltje zodat mijn vrouw mijn kop niet meer kan borstelen. Daarna trek ik met mijn poot de borstel naar mijn bek en begin ik te bijte. Ik bijt keihard in dees haare want ik vind dit niks. Mijn vrouw ziet dat ik het niks vind en zegt ‘Brammie, het is al goed, we stoppen’. Ik moet nog één keer keihard bijte voordat ik de borstel los laat en terug geef.
Zo, dacht ik die heeft zijn lesje geleerd. Die komt niet meer op mijn kop. Mijn vrouw heeft me daarna met haar vingers mijn kop netjes gemaakt en er weer een kus op geplant. Het maakt ook niet uit of je vacht goed zit of niet, zolang je hart maar mooi is. Ik geef iedereen een zacht kopje en tetter mee voor vreede.

Bram

8 thoughts on “Bram over mooi zijn en die ene kam

 1. Hoi Bram,

  Weet zelf niet hoe bloeme ruiken want baasje neemt nooit bloeme mee naar binnen, hij zegt dat ik ze kapot maak.
  maar hoe kan hij dat weten als ik nog nooit bloeme heb gezien………….raar hoor.
  Maar ik doe wel altijd aan andere dingen ruiken, ook aan een brostel die gebruikt wordt voor mijn vacht netjes maken.
  Heb zelf een zacht borsteltje zo lekker, daar mag baasje uren mee over mijn koppie borstelen zo fijn vind ik dat.

  Hoop dat je vandaag weer wat zon hebt zodat je van de zonnestralen kan genieten, warmte is fijn.
  En iedereen heeft warmte nodig ook in zijn/haar hart toch!

  Pootje van Tommy!

 2. Hoi Bram,

  Mijn reactie is niet geplaatst, dat is gek.
  Nouja hier komt er nog een, dus misschien heb je dan 2 reactie’s!

  Je bent mooi zoals je bent, zowel van binnen in je hart als aan de buiten kant met je mooie vacht. Dat vind ik!
  Mijn baasje vind mij ook mooi zegt hij altijd, en deeltijdbaasje noemt mij vaak knappe chickkie met een lekkere kontekont.

  Hoop dat je veel zonnestralen hebt zodat je lekker in de zon kan zitten!
  Ik denk dat ik een hoop slaapjes doe vandaag, ben altijd zo lekker lui hihihihi!

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy soms is er iets tegnies dan blijft de reactie hangen en dan moet ik eefe wat en dan is het weer in orde,
   Bertje

 3. Haai Brammiekerel

  keigaaf wat jij zegt!
  Hee ben jij flieft..
  Loes Karel is flieft!
  Loes…
  LOES….
  Wat nou Bram?
  Is Karel flieft op Bram?
  Hoezo op de frietboer?
  Die ken ik tog nie?
  Wie is de frietboer?
  Kever?
  Ken ik die?
  Karel en Kever
  Ik vin het keivet!
  Hee Oopa is nie flauw.
  Oopa is…
  Uhm…
  Juist ja modern!
  Vroeger Kees, voeger was ik keimodern.
  Hee ik had …
  Juist ja precies dat had ik.
  Wat zeg jij Loes moet ik daar maar over schrijven?
  Ik denk er nie aan.
  Ik schrijf nooit.
  Karel ik zeg de ballen
  En de groeten aan je vrouw
  Hee bonk bonk

  Oopa Floris

 4. Lieve Bram,

  dank jou wel van jou mooie kompliement van onse Paas-Hoedjessjoow en dattie erbij was. Saame met jou vrouw en mij Milaameisje. Het is ook naames mij Doorie maar hij zeg Mahammmm Uwes moet nie sjeure. Hij zit nu heel feel te geeme, jij heb er niks ofer te zegge.
  Dank jou wel van jou mooie letters en dattie liefde zo een mooie kleur geef. Jij geef bloeme aan jou gefoeles. Van mij hart ben ik zofeel blij dattie verkering heb met jou mooie Jafita en flieft ben op Kever. Zo moet liefde zijn, dattie mag foele wat jij foel. Jou hart moet alteit ze eigen kunne zijn…
  Dank jou wel foor jou wijse letters,

  Mij zachte kopjes foor jou Bram, jou vrouw, jou Tobywoef, en mij Milaameisje

  Loesje

 5. Heeee lieve Brammievlinder, wat heb je mooie letters gemaakt!, ik zeg ook dankjewel tegen Loes en Dorus, ze hebben een machtig mooie Paashoedjessjoow gemaakt, die helemaal perfekt was!, en ik vind het gaaf dat je een bloemejongen bent, daarom ben je ook zo een goed mienister van gefoelige saake, omdat je een gefoelige katermans bent, ik vind zelf dat het niks uitmaakt of je jongenspoesen of meisjeskaters lief vindt, ik vind ook iedereen lief, net als jij!, Bolle en Pop, Beer en Mol vonden dat ook, als iemand lief is is ie lief, dat heeft toch niks te maken met of je een poes of een katermans bent?, ik vind borstelen ook zoooooo fijn, ik heb een spesjale borstel gekregen, het is een borstel voor mensenbeebies, die is heeeeel zacht en daar borstelt mijn man me altijd mee, heel soms doet mijn vrouw mijn billen eventjes met de kam, want daar zitten dan klitten, dat vind ik niet fijn!, dan ga ik net als jij de kam bijten, want die kam doet me pijn en dat wil ik niet!, en die borstel mag jau ook geen pijn doen, anders ga ik hem ook bijten!, gelukkig dat je vrouw je haren netjes deed, dat is toch het beste, en dat jauw hart mooi is dat weet ik wel zeker!!!, je staat ook zo mooi op de footoo, met je mooie oog, je hebt net zo een mooi oog als mevrouw Jafita!!l, uk heb zelf twee ogen, maar dat maakt allemaal niks uit vind ik, want het beste kan je alles zien met je hart, zo zie ik dat!, lieve Brammievlinder ik stuur je heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van je Kevermans!!!, en ik heb snekkies neergelegd bij je flnderstruik, ze zijn met kipsmaak en als je daar staat hoor je mij tetteren, en ik tetter ook voor je vrouw, en natuurlijk voor vreede!!!

 6. Lieve Bram,
  Ohhhh doet jou vrouw dat ook…….borstelen met een harde borstel.
  Hier rennen we al weg als we haar ermee zien aankomen!!!!
  En je hebt gelijk…..het maakt niet uit hoe je haar zit als je hart maar mooi is …..dat is het belangrijkst!!!!!
  En ook wij tetteren nog mee voor vreede!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 7. Lieve Brammiesaurus. Mijn plommetje jij bent altijd mooi want het zit van binnen in jou . Hier hebben we verschillende borstels en kammen. De lekkerste Brammiesaurus vind ik de baby borstel die haartjes zijn zo zacht. En seg jij aub tegen jou Fjouwtje jij bensse een gevoelige jongen en natuurlijk deed ze het niet express, maar voortaan een hele zachte borstel voor jou. Koes Jafita.

Reacties zijn welkom