Bram over de plant die opeens bewoog

plant

Hoi lieve allemaal, als ik nu naar buiten kijk kan bijna zeggen dat het echt herfst is. Er is veel regen en de wolken zijn er de hele tijd. De zon komt heel soms even gluure zoals ik onder de poort door gluur. Maar het is buiten best donker. En het wordt steeds frisser buiten. Van me eigen hoef ik niet zo in de kou, dat vind ik en mijn billen niet zo fijn. Ik heb wel de tuin kontroole gedaan. Dat was voordat mijn vrouw kwam.

plantPlant

Toen ik mijn vrouw zag wilde ik meteen naar binnen. Ze had ook iets bij zich. Eerst wilde ik haar kopjes geven want dat doen we. Dan zegt ze altijd lieve woordjes. Ze zegt dat ik haar knappe jonge ben en dat ben ik ook. Zo foelt dat voor mij. Dan gaat mijn motor meteen aan en dan spring ik op tafel. Zij zit dan klaar met haar hoofd zodat ik kan bonken. En ik bonk dan kei lief. Soms wel een beetje hard denk ik maar dat is liefde. Zij geeft dan stevige kusjes op mijn kop en die vind ik super fijn.
Mijn vrouw kreeg iets van mijn oma persoon, een plant. Een keimooie plant en dees stond nu ook op tafel net als ik. Dees was best groot met groote bladeren. De blaadjes zijn in een hart vorm en er zijn er best veel. Ze hangen uit de pot waar ze in zitten. De blaadjes hangen als een spinnenpoot uit de pot. Dat is best raar om te zien. Ik moest ook gewoon meteen snoffen aan de plant. Mijn kop paste helemaal onder een blad toen ik mijn kop eronder door stak om te snoffen. De plant ruikt net zoals mijn tuintje buiten, naar aarde. De blaadjes roken hetzelfde als de plant.

Bewegen

Toen zag ik ineens een blad bewegen, het hopte op en neer. Ik wist niet eens dat planten dat deden. Zou het dan toch een spinnenplant zijn? Mijn lijf wist meteen dat ik oer was want mijn poot ging meteen naar het blad toe dat aan het hoppen was. Pof! En meteen sloeg ik met mijn poot op het blad en ik had het gefange! Mijn vrouw hoorde ik lachen.
plant‘Oh Brammie toch, wat ben je een stoere knul! Je vangt alles gewoon meteen.’ Toen voelde ik me best trots want ik ben al twaalf jaar en soms ben ik niet meer zo snel maar nu wel. Daarna ging mijn motor weer aan en ging naar mijn vrouw toe voor knuffels en kriebels. Het was dus mijn vrouw die het blad liet bewegen. Ze deed mij een beetje plaage. Lief plaage, dat is wanneer het niet gemeen is. Wij doen niet gemeen. En dees mooie plant gaat bij mijn vrouw staan op haar kast.
Ik weet niet hoe de plant heet want die namen zijn kei moeilijk en in een andere taal, folgens mijn vrouw is het Latijns. Nou ik weet niet waar dat is. Het klinkt kei ver weg. Maar gelukkig woont mijn vrouw vlakbij en komt de plant vlakbij te wonen. Voordat ik de plant meegaat, doe ik eerst nog kopjes geven zodat de plant een beetje naar mij ruikt. Het gaat buiten steeds kouder worden, zorgen jullie dat je niet te lang buiten bent want koude billen is niet fijn. Fijn wiekent allemaal.

8 thoughts on “Bram over de plant die opeens bewoog

 1. Hoi die grote vriend Bram,
  Ik weet het hoor dat het koud gaat worden en ik ga ook als dat is minder naar buiten. Maar als zonnetje in mijn ren op bezoek komt dan wel hoor en geniet ik van alles wat ik zie in mijn tuin.
  Jouw vrouw moet de plant nog maar eens een keer mee terug nemen als er bloemen in komen, die ijn heel mooi en er zijn veel verschillende kleuren hoor. De bloemen zijn ook net grote harten en hennen een steeltje er aan vast. Is vast om het hart even een tikje uit liefde te kunnen geven.
  Voor mij zelf staan er in de vensterbanken en zelfs op de trap allemaal speciale planten en die zijn allemaal voor mij. Daar kan in aan knabbelen als er teveel haren in mijn buik zitten en die kan ik er dan na het planten knabbelen uitspugen. Vrouwtje zegt dat ik dan haarballen uitspuug. Nou dat zal jij ook wel doen en we voelen ons dan weer helemaal fit en leeg en past er weer een lekker in.
  Nu heb ik nog zonnetje en lig ik in de vensterbank te genieten, maar volgens vrouwtje gaat zonnetje weer vlug achter de dikke wolken en komt er weer plens uit de lucht. Nou geeft niks want ik ben gezellig binnen met vrouwtje.
  Lieve vriend van mij, een hele fijne dag en geniet maar van alle heerlijke knuffels van vrouwtje. Mijn vrouwtje geeft jou ook een grote knuffel en ik stuur grote poot en kopje mee. Vriendje Jip.

 2. Hoi stoere Bram,

  Wat ben jij stoer dat je de plant durfde te snoffen toen hij bewoog, gelukkig deed je vrouw dat om je te plagen. Maar stoer vind ik het wel hoor.
  Mijn baasje heeft geen planten in huis, want hij denkt dat ik er mee ga spelen en het om ga gooien, toch raar!!
  Zou dat nooit doen, echt waar niet!

  Buiten is het inderdaad koud aan het worden, ik als binnen kater merk dat ook.
  Lig het liefst in mijn warme mandje die op bed staat, waar het baasje ook slaapt.
  En als baasje dan gezellig bij mij komt zitten vind ik het alleen maar prima, dan slaap ik nog veel beter.

  Pootje van Tommy!

 3. Haai kerel,

  hier ben ik Oopa Floris.
  Ben jij Bert?
  Ken ik jou?
  Wat? Bram….
  Die ken ik nie….

  Bram, Brammiekerel ik vind jou Keigaaf.
  Mijn vrouw zegt dat jij planten hebt.
  Ken ik die?
  Whaaa haaaa kan ik daar tegenaan pinkelen.
  Hee ik pinkel nooit.
  Geen gekke dingen denken van Oopa.
  Luister Bert,
  Wat nou niet Bert?
  Wie is Bert dan?
  Ik snap er niks meer van.
  Maar hatsekiedee ik zeg plante door de plee!
  Hoezo gedragen
  Ik ben moe, ik weet het niet meer….

  Jongeman de balle

 4. Hoi Bram
  Ja het wordt echt koud nu hé???
  Wij gaan wel nog naar buiten maar zijn nu toch ook liever binnen!!!!
  En wat een mooie plant!!! Met je kop onder een blad en je hebt een mooi hoedje!!!
  Leuk hé als vrouw een beetje doet plagen……..dat is best gezellig samen!
  Geniet maar fijn van het knuffelen en kroelen met je vrouw!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 5. Heee lieve Brammievlinder, het wordt echt waar herfst hoor, het regent steeds in mijn tuin en het waait soms keihard en er liggen allemaal blaadjes die van de boom zijn gevallen, ik moet er van tetteren, want soms zit ik in het gras en dan gaat het ineens regenen!, bah daar hau ik helemaal niet van, wat heb je mooie letters gemaakt, en wat ben je toch dapper dat je de spinnenplant durfde te fangen, je krijgt heeeeeel veel kompliementen van mij omdat je een echte tijger bent, en wat gezellig dat jij zo kan bonken met je hoofd, dat doe ik ook!, als ik heeeel blij ben doe ik keihard BONK tegen het hoofd van mijn mensen, en natuurlijk is dat lief, dat is juist ekstralief!!, ik vind het goed dat je kopjes aan de plant hebt gegeven, dan denkt je vrouw altijd meteen aan jau als ze de plant ziet, o ja en logies natuurlijk dat je vrouw je een knappe jongen noemt want dat ben je ook!, dat kan iedereen zien op de footoos, je bent een keiknappe Brammie, de allerknapste, en weet je waarom?, omdat je van binnen en buiten mooi bent!!!, lieve Brammievlinder is stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kevemans, en ik heb spesjaal voor jau kipsnekkies neergelegd, bij de deur naar de tuin, maar dan binnen, dan kan je lekker snekken als het buiten regent!!

 6. Hoi Bram.
  Wat spannend een plant die zo maar beweegt.
  Wij hebben geen echte planten alleen kattengras.of nep.
  Mijn scullary girl zegt dat ze geen groene vingers heeft…..nou ja ,dat betekent dat alle planten het hier niet goed overleven.
  Wel bossen bloemen,maar dat ook wennen want toen mijn zus nog hier beneden was,knaagde ze aan alles wat plant of bloem is.
  Dus …..heel spannend een plant die zo maar door je vrouw gaat bewegen!!
  Groetjes en 🐾🐾🐾🐾van Muzette

 7. Lieve Bram, wat spannend was dat, een plant die zomaar ineens gaat bewegen. Gelukkig was het jouw lieve vrouw die jou een beetje plaagde en geen enge spin of zo. Fijne avond samen lieve Bram, kopjes en knuffel van Ina en Floortje.

 8. Lieve Bram,

  Wat een mooie plant nam jouw vrouw mee. Wij kunnen ons voorstellen dat jij daar veel interesse in had.
  Tja, als het buiten kouder wordt, dan kunnen wij ons voorstellen dat je liever de planten binnen bekijkt. Bovendien gaan heel veel planten in de tuin in de herfst dood en zie je ze pas in het voorjaar weer terug. Die planten vinden, net als jij, de kou niet erg fijn.
  Wel grappig dat je vrouw jou een beetje aan het plagen was. Dat plagen doen wij ook wel eens. Niet met een plant, maar wij gaan dan ergens achter zitten en als onze vrouw langskomt, dan springen wij naar voren. Vooral Ivar is daar erg goed in. Onze vrouw wordt dan niet boos, ze moet er zelfs om lachen.
  Wij houden trouwen ook helemaal niet van de kou. Onze vrouw heeft de verwarming weer een beetje hoger gezet. Dat is fijn, want wanneer wij nu in de vensterbank gaan liggen, dan voelen wij die lekkere warmte langs onze vacht gaan. Dat voelt bijna net zo fijn als de zonnewarmte.
  Lieve Bram, wat fijn voor jou dat je lieve vrouw zo vaak langskomt. Wij merken echt dat jullie heel veel van elkaar houden.
  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom