Bram over binnen zijn en hoe dat is

binnen

Hoi lieve allemaal, het is nu echt herfst want het is buiten steeds langer koud. Dorus en Mama Loesje zijn op herfstvakanzie geweest en zij hebben mooie afontuure meegemaakt. Voor mij is het anders. Ik ben niet op vakanzie geweest. Als het droog is mag ik gewoon naar buiten, maar als het regent dan blijf ik binnen. De vorige keer had ik een lijstje met wat je kan doen als je niet naar buiten kan. Ik heb wat nieuwe dingen geleerd die ik ga delen met jullie.

Mandjes

mandjesAllereerst blijft dutten wel gewoon altijd. Maar waar je gaat dutten is natuurlijk belangrijk. Zo heb ik een aantal nieuwe plekken gevonden. Sinds kort heb ik twee favooriete oranje mandjes. Eentje die altijd op de krabpaal ligt voor mij, en eentje die boven op de geem-kamer ligt. Die op de geem-kamer is nieuw. Mijn manspersoon heeft dees voor mij ekstra gekocht. Het mandje ligt in een stoel en ik kruip daar in als mijn manspersoon aan het geemen is. Het mandje ken ik al dus ik weet dat ik daar veilig in ben.
Mijn manspersoons buik is super zacht en lekker warm. Als ik moe ben of ik wil gezellig doen, dan loop ik naar de geem-kamer, die is een verdiepig hoger dan waar de krabpaal staat. De krabpaal staat in de woonkamer. Als ik in de geem-kamer ben dan loop ik naar mijn manspersoon toe en ga ik met mijn voorpoote tegen zijn been aanstaan. Dan weet hij dat ik opgepakt wil worden en dat ik bij hem wil dutten. Eerst doen we knuffelen. Ik geef kopjes en hij aait mij. Daarna ga ik op mijn buik liggen en dan duwt mijn manspersoon mij om. Dat vind ik fijn. Want ik pas presies op zijn arm en buik. En meestal heeft mijn manspersoon ook een super warme trui aan die lekker zacht. Dat slaap super fijn. Mijn manspersoon zegt dat ik dan kei erg snurk maar ik weet het niet.

Mijn manspersoon

Met slecht weer kan je ook altijd meehelpen in het huishouden. Zo doe ik wel eens toezichter zijn van het ontbijt van mijn manspersoon. Mijn manspersoon heeft altijd verschillend eete als ontbijt. Toen mijn vrouw hier nog woonde, had zij altijd soojamelk met havervlokken. En de soojamelk vond ik altijd kei lekker. Want ik mocht altijd van mijn binnenvrouw proeven hoe dat smaakte. En mijn billen doen daar niet zo raar van. Met vla en joggurt wel. Nu heeft mijn manspersoon gewone melk met vlokken en fruit. Het zijn granenvlokken en rood fruit. Volgens mij alleen maar rood fruit want ik zie geen andere kleuren. Rood fruit is wanneer de kleur van het fruit ook rood is zoals een aarbei en een framboos of een kers. Appels en peren zitten er niet in. En een banaan ook niet. Die heb ik ook niet gezien. Meestal kijk ik wat mijn manspersoon in zijn schaaltje heeft en dan wil ook meteen even proeven. Nou ja, als het lekker ruikt. Als het vies stinkt, dan kijk ik alleen maar dan wil ik niks proeven. Nu was het melk met vlokken en fruit. Ik heb maar een heel klein beetje geproeft anders moet ik weer kei snel naar de bak en dat wil ik niet.
Wat zijn jullie fijne dingen voor binnen? Hebben jullie ook iets nieuws geleerd? Ik lees het graag!
Fijn wiekent allemaal.

8 thoughts on “Bram over binnen zijn en hoe dat is

 1. Hoi Bram,

  Binnen zijn vind ik heel fijn, maar dat komt ook omdat ik niet weet wat het is om naar buiten te gaan.

  Er ligt sinds kort een zacht mandje met dekentje erin op het bed van mijn baasje, daar lig ik nu graag in.
  Dan ben ik toch heel dicht bij de baas en heb ik het ook lekker warm wegens het koud worden.

  Ga ook graag op de buik liggen van baasje, dan doe ik heel veel knorren.
  Nouja ik vind het gezellig om dicht bij hem te zijn, dan gaat die motor vanzelf wel aan hoor.

  Een fijne dag, en een pootje van Tommy!

 2. Haai Brammiekerel,

  hier ben ik Oopa Floris.
  Keigaaf.
  Mijn vrouw heeft jouw verhaal voorgelezen.
  Keivet.
  Oke waar gaat het over?
  Vrouw…..
  Waar gaat het over?
  Wat manspersoon?
  Ken ik die?
  Hee ik ben hier wel de man in huis.
  IK BEN OOPA DE MAN
  Zo hastekiedee!
  Waar hadden we het over?
  Luister ik weet niet waar dit over gaat.
  Loes?
  Hellep….
  Wat…ooh die slaapt.
  Keilui whaaa haaaa
  Nou Karel ik zeg,
  ik kruip in mijn mand.
  Ik ben oud, ik moet dutten…
  Waar ben ik?
  Ik snap er niks meer van….

  Toedeledokie

 3. Ha lieve Bram, wat leuk dat jij ook van het ontbijt van je manspersoon probeert te snoepen. Muppet heeft dat sinds kort ontdekt. En het liefst snoept ze een beetje van de boter.. En tja, als ze dat eenmaal 1 x heeft gedaan, wil ze het volgende keer weer. Voor je het weet is het een gewoonte he? Ook al regent het soms buiten, ze gaat wel heel even onder de stoel op het balkon liggen. Maar het allerliefste ligt ze rustig achter een kastje in de slaapkamer te slapen en te soezen. Zo weet ze dat ze daar niet gestoord zal worden door rare of vreemde dingen in huis. Het is háár veilige verstopplekje. Heb jij ook zo’n verstopplek? Purrrrt van Muppet en aai knuffel van mij

 4. Heee daar is mijn lieve knappe mooie Brammievlinder!, wat een gezellige letters heb je gemaakt, ik zau zo naast je in zo een mandje kruipen en lekker snurken!!, mijn mensen zeggen dat ik ook snurk, maar dat geeft helemaal niks toch?!, ik kijk ook altijd bij het ontbijt van mijn mensen maar ik mag er niet van eten, ik had één keertje in de afond heel snel iets gepakt van het eten van mijn man, zooo heee en toen moest ik de hele afond naar de bak, en ik moest ook nog spugen, er was helemaal niks aan, dus nau mag het niet meer, mijn vrouw heeft ooj altijd van de vlokken en mijn man heeft muusli, net als jauw manspersoon!, en sojamelke hebben we ook en daar heb ik een keertje van geproefd maar ik vind kouwstiks toch lekkerder denk ik, wat fijn dat je goed met je manspersoon kan knuffelen, maar ik ben vlij dat je vrouw toch ook nog steeds komt, ik ben nog steeds wel buiten maar als het regent niet natuurlijk, dat vind ik fies als ik nat word, bah!, ik vertel morgen wat ik voor nieuws geleerd heb, kom je het morgen lezen lieve Brammie??, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Kevermans!!!, en spesjaal voor jau doe ik er zachte natte neusjes bij en snekkies met kipfulling, die liggen in je ooranje mandje in de geemkamer!!!

  1. O Brammie, ik zag dat ik allemaal verkeerde letters heb gemaakt, wat dom!, ik hoop dat je toch alles kan begrijpen, ik stuur je nog een keer heeeeeeeeeeel veel ekstralieve zachte kopjes en een tettertje, alleen voor jau!!

 5. Hoi Bram.
  Ik vind het buiten ook niet meer zo fijn.Stomme regen….
  Ik ga nog wel als het droog is, even mijn nagels aan de muur buiten doen, alleen van mijn voorpootjes.Die van mijn achterpoten knipt mijn scullary Giel,en dat vind ik niks niet leuk.Maar soms moet het toch en ik ben niet om te kopen met snoep daarvoor.
  Ik laat mij nooit omkopen!!!Mijn scullary girl eet altijd volkoren brood,en koffie.Nou voor mij hoeft dat niet.Het enige mensen eten wat ik wel graag heb is een stukje paprika chips,maar dat is helaas weinig in huis.Dus als het er is krijg ik een paar kleine stukjes.Mijn buik vindt het gelukkig geen probleem.
  Ik slaap nu het lekkerste op de bank,op een oranje lig ding of op mijn scullary girl.Tijdens de donkers slaap ik meestal lekker samen met mijn scullary Giel.Ik heb mijn eigen dekbedje op het voeteneinde van het grote bed.Eerst gaat de warme elektrische deken een poosje aan en dan slapen we allebei zo lekker in!Wel doet ze die deken uit hoor,voor we echt in dommelen.
  Dank je wel voor je mooie schrijf Bram.
  Zachte kopjes van Muzette

 6. Lieve Bram,

  Wat schrijf jij gezellig over binnen zijn. Wij slapen hier nu ook wat vaker, vooral in de buurt van de verwarming. En mandjes staan hier genoeg. Een poos geleden heeft onze vrouw nog een extra fijne dikke krabpaal gekocht en daarbovenop zit een grote ronde zachte mand. Die mand gebruikt Ivar vaak. Dan kan hij gelijk goed rondkijken in de kamer. Verder hangt er ook nog een hangmandje aan de verwarming, maar niet iedereen durft daarin, want het wiebelt een beetje als je erin springt. En verder hebben wij ook zo’n oranje mand. Die ligt onder een stoel en dan voel je je extra veilig met zo’n dakje boven je .
  Grappig dat jij af en toe wat van het eten van je man of vrouw probeert te proeven. Onze vrouw geeft ons wel eens wat kattenmelk uit van die kuipjes, die ze dan bij de winkel van de oranje mandjes bestelt. Lekker hoor, want elk kuipje heeft weer een andere smaak. Maar laatst probeerde Jillie de tonijnsalade van het brood van onze vrouw af te likken. En Fenneke haalde een paar dagen geleden zomaar een stukje van een plak cake af en at dat op. Onze vrouw moest er gelukkig om lachen, maar zei wel dat dat natuurlijk niet de bedoeling was.
  Nou Bram, we merken wel dat jij het binnen ook echt naar je zin hebt en dat jij je niet verveelt.
  Dat doen wij trouwens ook niet.

  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

 7. Hoi Bram. Oww snurk jij ook? Frau zegt dat ikke ook snurk. Ze vind het schattig klinken zegt ze. Ikke heb ook nieuwe plekjes ontdekt. In het open kastje naast de wasmasjien. En op de kist die naast de warmteblazer staat. In dees huis komt de warme lugt uit de grond en niet van de muur. Gek he. Pootje van mij voor jullie alledrie 🐾

Reacties zijn welkom