Bram doet (ook) wat hij wil

wat hij wilLieve allemaal, vorige week was mij speesjaale week. Er zijn nu namelijk al honderd blogs uit en saame met Bertje hebben we een eeboek cadeau gedaan. Het is gratis en je kunt het nog steeds op Bertjes website krijgen. Ik hoop dat iedereen er van genoten heeft. Vandaag is er een kleine updeet voordat ik de blog ga doen.

Updeet

Fons is namelijk bij de tannedokter geweest en de dokter heeft best veel gedaan. Gelukkig heeft Fons de hele tijd mogen wiewen en slaape. Toen Fons thuis was deed hij ook kei veel wiewen en hij heeft ook al gegeten. Hij heeft likwitsneks op. Het gaat gelukkig goed met hem. Fons, ik geef je meega zachte kontjes (dat zijn kopstootjes maar dan tegen je billen aan) voor beterschap en dat je geen pijn hebt. Ik doe het wanneer niemand het ziet wegens preivussie en zo.

Tuinkontroole

Vandaag ben ik meega blij. Mijn kop is in mij tuin en mijn lijf is blij. Mijn staart is omhoog en bibbert soms een beetje omdat ik een fijne dag heb. Nou is het echt altijd weer warm weer. April doet wat hij wil maar Brammie ook! Ik vind achttien graade kei veel en super lekker warm. Dan wil ik gewoon persee de hele tijd in de tuin zijn.
Misschien weet je het al wel maar misschien ook niet maar als ik de tuin in ga, dan doe ik een tuinkontroole. Even een kleine uitleg. Bij een tuinkontroole kijk ik of alles nog klopt in mijn tuintje. Dat er geen verdwaalde dieren zijn die terug naar huis moeten.

De struik

wat hij wilEerst doe ik altijd aan de achterdeur zeuren, dat is mauwen met een lange mauw. Meestal weet mijn ooma en manspersoon wel wat ik wil. Zij maken dan de achterdeur open. Als eerst ga ik even kijken bij mijn nieuwe vlinderstruik. Dat doe ik met mijn staart omhoog want de zon schijnt en het is echt fijn weer. Ik ben blij en dan sprint ik een beetje huppelig naar mijn bak waar de vlinderstruik staat. Als ik er ben, kijk ik of er al groen knopjes aan zitten want dat wil zeggen dat er bloeme komen en blaadjes. Dees is zo. Ik geef kopjes aan de struik omdat ik de struik mooi vind. Daarna loop ik naar een andere struik. Dees is mijn krabstruik. Hier doe ik wel eens mijn nagels aan scherpen. Welke bloem dat is weet ik niet. Ik zet mijn voorpoote omhoog tegen de struik en beweeg met mijn billen naar achteren zodat ik een beetje mijn buik rek.
Dat is fijn omdat ik een beetje lui was voordat ik naar buiten ging. Nu ben ik weer aktief. In dees poose zet ik mijn nagels in de struik en trek mezelf een beetje omhoog maar ook weer omlaag. Nu ben ik heel erg aktief en mijn lijf is soepel.
Zo blijf ik even staan en in plaats van dat ik mijn lijf beweeg, beweeg ik alleen mijn voorpoote. Mijn nagels zitten nog steeds in de struik, en zo scherp ik mijn nagels aan de struik. Er komen krassen in de struik maar dees vind dat best okee. Ik beweeg een paar keer tot dat mijn kop zegt, ‘Brammie, je nagels zijn scherp’. Dan stop ik en ga ik verder op kontroole. Als eerst ga ik even bij de schutting kijken of er updeets zijn van de straat. Ik loop er heen en ga bukken zodat ik onder de schutting kan kijken.

Grote knop

Ineens komt er een herrie ding in de lucht voorbij. Het is een vliegtuig. Van me eigen vind ik dees maar rare dingen. Waarom doen ze alsof ze fogels zijn? Gelukkig zijn de echte fogels veel kleiner want stel je voor dat zo’n vliegtuig zaadjes komt eete in mij tuin? Dan is er geen tuin meer want dat past niet eens. En ze maken herrie en daar hou ik niet van. Als dees wat hij wilverder is gefloge, spiek ik even vlug onder de schutting door en ik krijg een updeet! Er is een struik met een grote knop. Het is de Rooderon of zo iets. Een moeilijke naam maar een hele mooie struik. Ik loop er snel heen en kijk goed rond. En jaa!, ik zie een grote knop. Met mijn kop ruik ik even aan de knop en het ruikt naar grond en naar lucht. Heel fris dus. En nu dat de zon er altijd gaat zijn, gaat dees knop echt kei mooi worden. Dees struik heeft rode bloeme en dees bloeme worden best groot. Even groot als mij kop. Dat is best groot. En de hommels en vlinders vinden dees bloeme ook mooi want hier doen ze op snuffelen en rusten. Als dees knop een bloem is, dan geef ik weer een updeet van hoe dees eruit ziet. Ik hoop dat iedereen mooie knoppen en bloeme krijgt. Het maakt alles vrolijk.
Heel fijn wiekent en tot de volgende blog.

6 thoughts on “Bram doet (ook) wat hij wil

 1. Haai Brammiekerel,

  hier ben ik
  Jouw grote vriend Oopa Floris
  Ben jij een Tuinkater?
  Ken ik die?
  Loes zegt dat jij een keigrote tuin hebt?
  Hee en geef jij kontjes?
  Keivet kerel.
  Zijn daar poezedames in die struike van jou?
  Luister naar Oopa
  Geen geflikflooi daar in die wildernis!
  Hoor jij mij Karel!
  Loes ik wil ook kontjes geven.
  Ik zeg keivet!
  Hee en tikkie tegen de billen.
  Whaaaaa haaaaa
  Wat nou gedragen…
  Hoezo gedragen.
  Oopa gedraagt zich altijd
  Waar ben jij nou Piet?
  Oopa komt ook!
  Loes ik ben er weg van….
  Oopa gaat….
  Oopa gaat…

  Dutten?
  Sjips!

  Toedels

 2. Hoi Bram,

  Je doet een super goeie tuin controle, ik doet dat altijd in huis als ik net wakker ben.
  Gelukkig staat alles zoals altijd bij jou in de tuin en dat is wel fijn, nu kan je lekker genieten van een mooie zonnige zaterdag.
  Is buiten zijn leuk? Ik woon altijd binnen namelijk en weet niet hoe het is om buiten te zijn, denk dat ik heel bang zou zijn.
  Vind het daarom ook zo stoer dat jij wel naar buiten durft te gaan

  Pootje van Tommy!

 3. Heeee lieve Brammievlinder, hier ben ik, je Kevermans!, ik heb je ieboek helemaal gelesen en ik vond het helemaal top!, mijn mensen ook, we sturen je heeeeel veel kompliementen!, wat een mooie letters heb je gemaakt, het was net alsof ik er zelf bij was!, en weet je wat ook zo biesonder is?, ik vertel morgen OOK over knoppen, nau ja!!!, het lijkt wel alsof we… hoe heet dat…teelefoonies zijn ofzo!, maar eerst wil ik Fons natuurlijk beeterschap wensen, naar de dokter gaan is nooit fijn, ik hoop maar dat hij zich nau veel beter foelt zonder die moeilijke tandjes, ik stuur Fons ook veel kontjes, dat is een nieuw woord dat ik van jau heb geleerd Brammie!, het is slim om kopjes tegen je billen te geven, want Fons zijn kop doet vast een beetje pijn, wat een keimooie footoos staan er bij je letters Brammie!, ik heb ook van alles in de tuin waar nau knoppen en soms al bloemen in komen, hier staat ook een rooderondon ofzo, daar komen paarse bloemen aan, en ik heb ook een vlinderstruik, die is ook met paarse bloemen, maar nu nog niet hoor!, die vliegtuigen zijn hier ook, ik vind ze maar raar, en je moet er inderdaad niet aan denken dat ze in je tuin komen om te eten!!, lieve Vlinder ik sta bij mijn vlinderstruik en ik tetter zachtjes, als je bij die van jau staat kan je me horen!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes en zachte neusjes, ze zijn van je Kevermans, en ik heb in je tuin OFERAL kipsnekkies verstopt, spesjaal voor jau!!!

 4. Hoi lieve Bram,

  Ik (Zooka) vind het heerlijk dat ik weer op het balkon mag. Als het te koud is, gaat de deur niet open. Binti is minder vaak op het balkon. Ze is donker van kleur en wordt als het zonnetje schijnt snel heel warm. Maar ik vind het heerlijk. We hebben nu gezellige viooltjes op het balkon staan. Vrouwtje had eens een vlinderstruik in een pot staan. Maar die heb ik voortijdig “gesnoeid”. Moeten die vliegende insecten daar maar niet in gaan zitten, waar ik achter ga. En die takken breken dan gewoon af als ik eraan hang. Stom hoor.

  Nog een heerlijk en zonnig weekend, knuffeltjes Zooka

 5. Hoi Bram, lief dat je Fons nog even omder de aandacht brengt. Ok wens hem ook sterkte & beterschap.
  De foto’s van jou in de tuin zijn heel mooi!

 6. Lieve Bram. Wat is het fijn voor jou dat je zo’n heerlijke tuin hebt. En je schrijft er zo mooi over, met mooie foto’s erbij. Wat lief van jou dat je Fons ook nog even noemt. We zijn heel blij dat het goed met hem gaat en Pasa stuurt zachte kopjes en sterretje Floortje ook.

Reacties zijn welkom