En opeens wist ik dat genoeg ook genoeg is (video)

genoegIk ben een kater die weet wat hij wil en dat is goed, zegt mijn vrouw, alleen vind ik het zelf gek dat het zo helemaal opeens kan veranderen. Dat had ik deze week met de propjes.

Treenen

Het begon dat ik een propje op het tapijt vond.
Propjes zijn leuk. Klein en stevig papier, dus ik kan ermee vechten en rollen en in bijten en ik win altijd. En ik kan ze ook vangen, dan tik ik ze met mijn poot en dan heb ik ook gewonnen.
Die dag heb ik veel met propjes gespeeld.
En de dag erna ook, mijn vrouw deed goed mee, dat ze het propje precies gooide dat ik erbij kon en dat het toch moeilijk was. Dat is voor het atleetiese gefoel. Het is ook treenen en na het spelen ben ik moe en dan heb ik pauze met een dutje nodig.
Dan slaap ik goed, hoor. Zo, nou.
En ik word lekkker wakker van dat ik weer wil spelen. Elke dag weer.

Stom

Wat gebeurde er?
Ik zat klaar.
Mijn vrouw zat klaar.
Ze gooit een propje.
Dus normaal ga ik meteen in de aksie.
Maar nou zei mijn gefoel: nee. Niks doen. Ik wilde niet meer. Ik dacht wat is dat eigenlijk stom, met propjes spelen, daar ben ik geen veertien jaar voor geworden, deze jongen doet het niet, echt waar niet.
Mijn vrouw gooide een propje en nog een en nog een en het duurde nog best lang voor ze het snapte.
Dus nou spelen we niet meer met propjes.
Omdat ik het stom vind.

(tekst gaat verder onder video)

Het leefe

Na een heel lang dutje begreep ik het beter. Zo gaan die dingen in het leefe. Genoeg is genoeg en wat genoeg is dat foel je opeens. Ik had het ook met een snek uit de post, eerst lustte ik het heel graag en daarom kocht mijn vrouw dozen vol en toen opeens zei mijn gefoel: genoeg. De dozen staan nog in de keuken, maar ik eet andere sneks.
Weten wat je wil, dat weet ik dus.

16 thoughts on “En opeens wist ik dat genoeg ook genoeg is (video)

 1. Hoi Bert,

  Wat een stoere gaap deed je, een “ben er klaar mee gaap” ofzo.
  Vind het super stoer van jou dat je weet wanneer het over en uit is, echt waar.
  Soms doe ik dat ook wel, en dan wil ik gewoon helemaal niks meer.

  Bij mij binnen is het nog best warm, ondanks de koele buiten zo raar.
  Baasje krijgt de warmte niet de deur uit, die wil maar blijven. Bah!

  Een fijne dag en een pootje van Tommy!.

  1. hoi Tommy het was presies zoon gaap van dat het echt genoeg was en jij snapte dat wat gaaf! Ik speel nou niet meer met propjes dat snap he vast ook. Ik vind het ook raar met dat warm en koud het is steeds anders en ik heb liefer hetzelfde dus zomer wegens dat het nou zomer is,
   pootjes
   Bertje

 2. Hallo Bert,

  Het is heel goed dat jij je eigen gevoel doet en wij houden onze poot daar heel streng op, zo van klaar en wie weet vind ik het over een poos weer lekker dat eten of leuk om weer met een prop of wat anders te spelen. Bert ikke heb dat zelfs veel met mijn kussens of mandjes. Vrouwtje snapperde er eerst ook niks van, maar nu wel. Ze zegt Jip jij mag zelf kiezen wat jij speelt of wil slapen, ik ruim gewoon niks meer op. Daarom heb ik zoveel slaapplekjes en speeltjes. Ja met dat eten is me ook wat hoor, lust ik heel graag Almo vissen, of kipje kaas, nou en dan is het over en uit, maar vrouwtje is ook slim, ze doet het gewoon in mijn kast en ze weet dat ik het na een tijd weer wel heel lekker vind. Ik heb wel heel veel smaken van de Almo en heb die in een week iedere dag wat anders. Vrouwtje vind ook iedere dag het zelfde op haar bord lekker hoor.
  Bert jij hebt nu vast wel weer wat anders wat je leuk vind om mee te spelen of lekker vind als buikvulling. Hele fijne dag en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja met eete heb ik het ook gehad net als jij, dan eet ik iets supergraag en dan opeens niet meer wegens dat genoeg dan helemaal plotseling genoeg is. Het is goed dat je vrouw dan het eete in de kast houdt want op een dag lust je het weer!! Ik speel nou eefe helemaal niet. Soms rol ik een beetje. En ik spring in en uit de vensterbank dus dat is ook atleeties,
   pootje van je vriend
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  Wij vinden het heel herkenbaar wat jij schrijft. Soms is een bepaald speeltje ontzettend leuk en na een poosje is dat leuke eraf en vinden wij het zelfs vervelend. Eerst begreep onze vrouw dat ook niet zo goed, maar nu bewaart ze de speeltjes waarmee we niet meer spelen in een kast. En na een poos haalt ze die er weer uit en dan vinden wij ze weer erg leuk. Dat is niet raar, hoor. Mensen doen toch ook niet elke dag precies hetzelfde. Af en toe wat verandering bij het spelen vinden wij juist leuk en dat vind jij dus ook.

  Lieve Bert, heel veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  ( Ons zusje Lisette is gisteren over de regenboogbrug gegaan. Ze was al zo oud : ruim 19 jaar en 7 maanden. Onze vrouw heeft haar nog geboren zien worden. Wij missen haar heel erg, maar onze vrouw is wel blij dat ze zo lang van haar heeft mogen genieten ).

  1. Marjoke,veel sterkte met het verwerken van het verlies van Lisette.Ook al was ze op leeftijd,wat zullen jullie haar missen.
   Mia en troost kopjes van Muzette

   1. Dank je wel, Mia. Lief dat je reageert. Zelf heb ik nog nooit een poes gehad die zo oud is geworden. Dus dat is wel bijzonder, zeker voor een raskat. Maar hoe oud ze ook worden, je kunt ze eigenlijk nooit missen. Die ervaring zal jij ook vast wel hebben. Ik denk nu maar dat ze bij al haar broertjes en zusjes en bij haar neef kater Vlo in de kattenhemel is.
    Liefs van Marjoke en de poezels.

  2. Hoi Bert.
   Dat gebeurt soms gewoon.
   Soms is het opeens genoeg.En dan is het goed dat je je grenzen aangeeft.
   Gezien de vele propjes duurde het best wel even voor je vrouw het snapte.
   Wat een grote gaap op het filmpje!!!
   Dat was toch heel duidelijk ” nee ik ben er klaar mee”.
   Misschien komt er straks wel weer iets nieuws wat je leuk vindt om te doen.Voor een poosje dan Of niet.
   Maar dat zie en voel je vanzelf wel.
   Kopjes van Muzette

   1. hoi Muzette ja die gaap dat was ook dat ik toch eefe gespannen was en daarna niet meer. IK ben nou klaar met spelen en ik heb vandaag gehangen en veel aan gezelligheid gedaan dus het was een fijne dag,
    kopje terug
    Bertje

  3. hoi allemaal wat erg dat Lisette nou over de regenboogbrug is, ze was best oud maar jullie vrouw kende haar al heel lang dan is het moeilijk, dus ik stuur haar veel zachte kopjes voor de troost ze zijn ook voor jullie. Ik hoop dat Lisette zich nog eefe laat zien dan weten jullie dat ze nou weer helemaal in orde is,
   pootjes
   Bertje

   1. Lieve Bert,

    Bedankt voor het medeleven. Onze vrouw hoopt dat ze nog eens over Lisette gaat dromen. Het was een lieve, eigenwijze en bijzondere poes.

    Liefs van ons allemaal en van onze vrouw.

 4. Hallo Bert,
  Als je ergens teveel van hebt gehad dan is het opeens genoeg!!!!
  Zelfs bij mensen is dat zo hoor!!!!
  Onze vrouw vertelde dat ze het zelf ook heeft ervaren!!!!!
  Ze was helemaal verzot op speciale broodjes…..nu heeft ze er zoveel van gehad dat ze ze echt niet meer wil!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal ik wist geeneens dat vrouwen het ook hadden!! Mijn adfies is leg het in de keukenkast en later dan lust ze het weer. Zo doet de vrouw van Jip het ook met zijn eete,
   pootjes
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  hier jou Loesje en van mij eigen vin ik wel, assie erges genoeg van heb dan hebbie er genoeg van. Van mij eigen heb ik al feertien jaar genoeg van proppies Bert. Mij vrouw zeg, soms wor jij met genoeg erfan geboore! Daar weet ik ferder niks van.
  Van mij eigen heb ik ook mij genoeg van mij dokter en van mij nierdiejeet. Maar mij vrouw en mij eigen heb onse afspraak Bert. Ik hoef nie iedere dag mij diejeet want jij heb ook jou leefe naas jou niere. Mij vrouw zeg, Loes zo krijg jij er nooit echt genoeg van.
  Soms moet jij saame oferleg hebbe Bert want als jou vrouw erges nie genoeg van heb en jij van jou eigen wel, dan hebbie jou proobleem. Dat moetie nie wille.
  Lieve Bert ik zeg jou eerluk, in mij eigen leefe heb ik mij eene ding waar ik nooit nie genoeg van heb en het is mij verkering. Mij verkering met jou mij Bert,

  jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   als je niks met propjes hebt dan hoef je er ook nooit aan te beginnen en dan is het al genoeg vanzelf. Dus dat is gemakkelijk. Wat goed zo met het diejeet en je eigen eete, voor je gezond eete is belangrijk maar de hele tijd is best moeilijk dat snap ik. Zelf wil ik het liefste ook nog heel veel meer verkering Loes dat foel ik net als jij,
   je Bertje

 6. Lieve Bert, dat is een heel herkenbaar verhaal over spelen met propjes. Ik zie hetzelfde bij Floortje, zo gaat het ook met de slaapplekken. Soms ligt ze iedere dag in haar reismand, soms is de bank favoriet, op kraakpapier natuurlijk, daar is zij ook heel strikt in. Dus dat aksepteeren wij ook. Jullie katten hebben ook recht op een eigen mening! Fijne avond lief vriendje, knuffels van ons.

Reacties zijn welkom