Bram over slapen en snurken (met video)

snurken

Hoi lieve allemaal, wat is het toch een moeilijke week geweest. Er is zoveel verdriet geweest van al onze vrienden die sterren zijn geworden. Ik ben ook heel blij dat ik jullie als vrienden heb want nu heb ik het kunnen delen. En saame deele maakt het minder zwaar. Misschien hebben jullie hetzelfde gefoel. En eerlijk is eerlijk, eigen ben ik heel erg moe en doe ik nu veel dutten. Maar ook diep slapen. Het is maar net hoe ik me in me kop voel.

Op een  stoel

Het beste is als ik op een jas lig. Ik heb in de woonkamer een stoel waar er een kussen op ligt. Deze kussen hoort bij de stoel. Mijn vrouw legt daar wel eens een jas of een muts neer. snurkenDan moet ze snel weer weg en vind ze dit makkelijker. Maar nu is het zo dat ik die jas spot en dat ik er meteen op wil liggen omdat die juist heel warm is. Mijn vrouw vind het niet erg zegt ze omdat ze jassen genoeg heeft. Ik vind dat alleen maar fijn. Zo was het op een afgelopen dag ook. Ik zag haar jas en moest er meteen op liggen. Kreeg ik ineens de vraag of ik weer ga liggen snurken. Ik en snurken? Folgens mij snurk ik helemaal niet. Snurken is wanneer je kei diep slaapt en dan maak je kleine geluidjes. Waar ze vandaan komen weet ik niet precies. Het is ook niet spinnen. Want ik weet hoe spinnen werkt. Als ik blij ben en ik krijg kriebels bij mijn staart dan gaat mijn spinmotor aan. Dit kan ik heel zachtjes doen maar ik weet ook dat ik het heel hard kan. Maar dat snurken, daar weet ik niks van. Nou, ik heb mijn vrouw wel eens horen snurken, of was het spinnen? Spinnen mense? Ik weet het niet zeker hoor.

Filmpje

Komt mijn vrouw op een dag aan in afgelopen week met haar teelefoon. Zegt ze, ‘Brammie, je snurkt en nu heb ik het op kaameraa’. Houd ze de teelefoon voor mij gezicht en laat ze het fimpje aan mij zien. Ik kijk naar het filmpje en ik zie mezelf in een diepe slaap. Heerlijk. Ik weet nog dat ik zo lekker warm lag. Ik was hier gewoon aan het droome. Ik had een mooie droom oofer al mijn vrienden die sterre zijn geworden. Dat ik ook in de lucht was en dat ik kon fliege. Ik was op bezoek bij al onze friende. Het was een mooie droom. Maar de geluidjes die ik maak is folgens mij gewoon spinnen hoor. Ik vind het niet echt snurken.

(tekst loopt door onder de video)

Wat vinden jullie en maken jullie ook dit soort geluidjes?

Droomeland

Ik hoor het graag want dan kan ik mijn vrouw vertellen dat het misschien wel helemaal geen snurken is maar iets nieuws. Dat misschien iedereen dit doet die in droomeland is op weg naar een geliefde. Ik ben heel benieuwd. Maar ik lig lekker warm op de jas en die krijgt mijn vrouw voorlopig niet meer terug want nu is het van mij. Gelukkig gaat het beter weer worden folgens de weermeneer en blijft de brug naar regenboogland hopelijk even dicht. Want het is even genoeg voor iedereen. We zijn denk ik allemaal een beetje moe van zoveel verdriet. Laate we saame slapen en dutten. Op een warme jas of flies. Een kussen of iets anders mag ook. Als je maar lekker ligt. Dat je weet dat je meteen naar droomeland kan. Dan maken we misschien met z’n alle wel die mooie geluidjes. Of het nu snurken is of niet. Het klinkt heel gezellig, vooral met allemaal.
Slaap lekker allemaal. Tot in droomeland.

23 thoughts on “Bram over slapen en snurken (met video)

 1. Hallo vriendje Bram,
  Ik ga met je mee naar dromenland hoor. Fijn dromen van alles wat heel fijn is in mijn leven. Ik lig al helemaal klaar in het zonnetje op mijn kussen in de vensterbank en kan straks vrouwtje goed in de smiezen houden als ze in de tuin aan het werken is. Ja de planten krijgen nu allemaal bloemen en het wordt heel vrolijk en mooi in de tuin. Kijk hier worden wij dan ook weer gelukkig van in de kop. Tja die geluiden van jou vind ik heel mooi en of het nou snurkjes en spinnetjes zijn maakt geen haar op mijn lijf uit. Vrouwtje zij gisteren avond nog tegen mij dat ik wel een zaagmachien ben zo hard deed ik snurkjes, maar ik weet wel dat vrouwtje het ook doet hoor en ik vind dat heel gezellig klinken en maakt het mij rustig. Bram weet je we moeten met alle vriendjes en dinnetjes een orkest maken, wauw met al onze snurkjes wordt dat heel mooi en sturen we het op naar onze sterrenvrienden.
  Zo ik ga weet verder met dutjes doen anders kan ik niet de opzichter zijn voor vrouwtjes tuinwerken. Jij met Mila en Toby en vrouwtje en baasje een heel fijn weekend en knufjes van vrouwtje voor iedereen. Poot, kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi Jip, vandaag was het kei mooi weer dus ik snap dat je lekker in de zon lag. Van een zaagmachien weet ik niks af maar we kunne wel saame muziek maken met onze geluidjes. Daar heb je gelijk in. Ik hoop dat je een fijne dag heb Jip, heel veel kopjes van mij, je vriend Bram

 2. Hajooooooo oompje bwam.

  Ooooooooooooooooooooh wat kun uwes snurreke hihihihi
  Ikke snurruk heeeeel sjoms.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hey knul, folgens mij doe jij kei hard snurreke, kei hard. Zo hard dat iedeween het hoort! hihihi Stoer kopje van mij, Bram, je snurkoom

 3. Hoi Brammie. Frau zegt dat ik ook snurk. En dat mijn bekje, snorharen en soms een pootje dan beweege. Ze vindt het heel lief klinken. Selluf weet ik natuurlijk van niks want hehe ik slaap dan. Ik vinnut een heel goed idee van je om het saame te gaan doen voor al onse sterrefriendjes. Oh enne Frau die kan spinne maar die is een beetje gek dus weet niet of alle mensen dat kunnen. Pootje van mij voor jullie alledrie en pssttt onder mijn staart ligt een lekker snoepje!

  1. Wow Minnnie, dat was een kei lekkere snek! Dank je wel. Ik heb er ook voor jullie. Ze zijn verstopt bij je slaapplek. Fanavond ga ik kei hard geluid maken. Snurken of niet. Maar droome ga ik. Jip wil ook mee, dan zijn we al met meer. Slaap lekker straks, kopje van mij, Bram

 4. Haai Bram,

  hier ben ik…
  hier ben o ja, Oopa Floris, haai kerel. Hier ben ik weer.
  Keigaaf zeg, alleen ben ik vergeten wat.
  O ja mijn vrouw zegt van jouw snurken, ik zeg haai snurkieboy. Keistoer kerel.
  Uhm…
  Tja hier schijnt de zon ik zeg , o ja ik ben Oopa Floris.
  Mijn vrouw vraagt of ik jou iets wil vertellen over mijn dromenland. Uhm..tja dromenland…
  Dan ben ik bij mijn prinsessepopje jongen, mijn Katrien. Dan zweven we samen door de lucht en ik houd haar vast. Alles van haar houd ik vast jongen, zij is mijn grote liefde en ik vergeet alles om me heen maar dát vergeet ik nooit.
  Nu moet ik even bijkomen geloof ik…

  Haai kerel hier Oopa Floris…
  Ik weet niet precies wat ik hier doe maar hee, de zon schijnt en ik zeg toedeledokie jongen…
  Ooh ja, mijn vrouw zeg Bram,
  Dacht toch echt dat ik Oopa Floris was ..

  Haai Bram

  Oh nee, Oopa Floris

  1. Hoi oopa Floris, Katrientje is een mooie ster. Ze kan kei mooi zingen en dat doet ze elke avond als ze een ster aan de hemel is. Rustig aan Oopa, misschien even lekker dutten. Tot de volgende keer Oopa, zacht kopje van Bram

 5. Hoi lief vriendje Bram, mijn vrouw zegt dat ik ook goed kan snurken, maar ik geloof het niet, want ik heb het nog nooit gehoord.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel

  1. Hoi grote vriend Bikkel, eerst geloofde ik het ook niet, en toen kreeg ik ineens dat ding voor mijn kop en toen zag het. Ik deed keihard geluid maken. Gelukkig ben ik niet alleen in mijn geluidjes maken. Oh Bikkel, pee ess, ik heb op jouw foto gestemd van de wedstrijd. Ik was vergeten mij foto in te sturen en dan doe je niet mee dus nou heb ik op jouw gestemd. Mooie foto van je! Zacht snurkend kopje van je vriend Bram

   1. Dank je wel lieve Bram, dat vind ik, heel lief. Op de foto gaan vind ik niet zo leuk, maar soms lukt het mijn vrouw toch om een foto te maken.
    Hai vaif van Bikkel

 6. Hallo Bram,

  Lekker slapen en dromen, ja dat kunnen wij hier allemaal erg goed. Vooral Lisette : zij slaapt bijna de hele dag en nacht. Maar dat mag zij wel, want zij is al zo oud. Dan heb je al die slaap vast nodig. De enige die hier snurkt is Fenneke. Afgelopen week had ze weer last van niezen en dan snurkt ze extra hard. Ach, eigenlijk klonk het best wel lief. En onze vrouw zei, dat ze goed kon horen waar Fenneke was en dat ze haar tenminste niet hoefde te zoeken.
  Bram, je ziet er trouwens wel lief uit als je slaapt en lekker toegedekt bent. En erbij snurken is helemaal niet erg, hoor. Het klinkt best wel grappig.

  Veel pootjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal, Fenneke is toch niet ziek he mevrouw Marjoke? Dat is niet leuk. Geef haar maar lieve kopjes van mij, misschien wordt het dan minder met niezen. Eerlijk gezegd vind ik het kei fijn als ik een dekentje op me heb. Dat is lekker warm. Misschien vind Fenneke en Lisette het ook fijn als ze ondergestopt worden. Heel veel lieve kopjes terug van mij, Bram

   1. Hallo Bram,

    Fenneke is niet meer ziek, hoor. Na een antibioticumkuur is ze weer aardig opgeknapt. Zo’n kuur is af en toe nodig omdat ze chronische niesziekte heeft, Maar gelukkig gaat het ook vaak heel lang weer goed met haar.

    Liefs van Fenneke.

 7. Hoi lieve vriend Brammie, wat een gezellige film heeft je vrouw van jau gemaakt, ik keek er naar en ik werd helemaal rustig, ik wilde slapen en dromen en geluidjes maken, mijn vrouw had dat ook zei ze, ze zegt dat je zo lief ingepakt bent, net een kadootje, ik vind dat ook fijn als ik dekentjes enzo bij mijn schaapje heb, het slaapt zo lekker want het foelt veilig, ik maak net zulke geluiden als jij, en soms doe ik ook smakken of een klein beetje tetteren, dan slaap ik helemaal diep, ik vind het mooi dat je droomde dat je op bezoek was bij de sterren, dat ga ik ook proberen want dan kan ik ze toch nog even zien, en dan kom ik jau ook tegen Bram! en alle vrienden en vriendinnen van de blog, dan zijn we weet met zijn allem SAMEN, dat is een de mooiste droom die er is!, dankjewel voor je verhaal over verdriet en dromen, ik vind het prachtig!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes en snurkjes voor jau en je famielie en voor Trudy!, en spesjaal voor jau heb ik in de jas een paar snekkies neergelegd, als je tussendpor even wakker bent kan je ze eten, ze zijn van je vriend Kever!!!

  1. Hoi lieve vriend Kever, ik wil eigenlijk meteen weer terug naar regenboogland droom want dan zijn we samen, allemaal. Dat is gewoon echt heel koel! Daar is geen pijn en geen verdriet. Dan kunnen we allemaal samen spelen en snekken. Vooral kipsmaak snekken. Vandaag moet ik nog seeriejeus gaan schooien om sneks. Mijn vrouw was naar de plek van Trudy geweest voor Jelle. Ze was er de hele dag. Dus ik kon niet eerder om sneks vragen. Oh en ik doe heel graag mee tetteren in onze droom. Je sneks waren lekker Kever! Ik heb een speesjaal soepje gekozen voor je. Het is achter de eerste wolk aan je linker kant. De wolk houd je vast zodat je kan snoepen van de soep. Heel veel lieve kopjes terug van je grote vriend Bram.

   1. Lieve Brammiesaurus wat kan jij heerlijk dromen en snurken nee dat vind ik niet. Dromen is fijn Brammiesaurus en ik droom altijd over jou. XXX Jafita.

 8. Lieve Bram, wat heb je mooi geschreven over dromen, verdriet en snurken. Wat een mooi filmpje, je ligt zo lief, helemaal toegedekt, en je maakt leuke geluiden hoor. Floortje snurkt niet maar maakt wel allerlei andere geluiden: piepen, kreunen, brommen. We gaan allemaal samen proberen te dromen over onze sterren, want samen is belangrijk lieve Bram. Knuffels van ina en floortje.

  1. Hoi lieve Ina en Floor, ik vind het heel lief dat jullie ook mee gaan droome over onze sterren. Samen is het zoveel leuker en dan kunnen we samen spelen en snekken. Ik heb verschillende smaken sneks. En op de wolken kunnen we even rieleksen. Floortje kan dan lekker door brommen als ze wil. Dat klinkt heel gezellig. Heel veel liefe kopjes van mij, Bram

 9. Hoi Bram nou ben ik gelukkig niet de enige die als Katerman snurkt hi hi.
  Mijn baasje kan er niet goed tegen dat ik snurk hij heeft er wat last van nou zijn probleem.hoor al legt hij in de nacht mijn kopje op bed anders ik snurk vrolijk verder vind ik blijkbaar fijn.
  Mijn vrouwtje kan er beter tegen en zegt ach.Ollieke ga maar lekker snurkjes doen kus krijg ik dan wel.eens op mijn neusje.
  Nou wat wil ik nog meer in de nacht dat is toch echte liefde of niet ❤️❣️

  Kopje van snurkende Ollie🐱

 10. Lieve Bram
  Hier Dopey…….ik snurk ook zegt mijn vrouw maar ze heeft er geen bewijs van!!!
  Nou weet ik natuurlijk niet of ik haar geloven moet.
  Maar ze zegt “echt waar Dopey”!!!
  Het belangrijkst is dat ik lekker slaap met of zonder snurk!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😚

 11. Hoi Bram
  .Ik heb je filmpje gehoord.Dat klonk zo gezellig,dat ik direct in de zon weg begon te doezelen.Volgens mijn Scullary girl snurk ik niet,maar mijn zus deed het zeker weten wel.
  Dat klonk ook zo gezellig.
  Droom maar fijn en je jas ligt ook heerlijk.Natuurlijk is die nu van jou,ik bedoel als wij katten iets inpikken is het toch van ons,in ons huis?
  En als je droomt over vrienden in Regenboog land,doe je ze dan de groeten van mij?🐾🐾🐾🐾🐾🐾van Muzette

Reacties zijn welkom