Willow de poes geeft graag bloemen

buurpoes  Dit is Willow de buurpoes. Ze houdt van bloemen, of beter gezegd:  ze weet dat mensen van bloemen houden. Daarom geeft ze graag bloemen. Een bijzonder verhaal over een bijzondere poes.

 

Willow is een poes die graag de mensen om zich heen gelukkig ziet. Haar eigen mensen. De mensen in de buurt ook. En ze is slim. Want terwijl andere poezen nogal eens een dode muis op een hoofdkussen deponeren,  weet Willow beter. Zij geeft bloemen.

 

Begin

Toen ze in haar nieuwe straat kwam te wonen, besloot Willow om kennis te maken me tde buren. Ze nam uit haar tuin een bloem en legde die bij de buren neer. Haar eigen huis had evenals dat van de buren een groot terras, en dat hadden wel meer huizen in de buurt. Tussen de terassen bevond zich een gang, bij wijze van afscheiding. Die gebruikte Willow om naar wens in en uit te gaan.

Tuinen

Al snel bezocht Willow ongeveer tien van de tuinterassen. Ze heeft een lief gezicht, dus iedereen gaf al snel snacks en eten. Buren zonder eigen kat, haalden speciaal voor haar lekker eten in huis.

Soms wilde Willow  alleen maar even een dutje doen bij in een buurhuis. Dan miauwt ze net zo lang tot een deur opengaat en ze naar binnen kan. Ze zoekt een plekje waar ze fijn ligt en na het dutje vertrekt ze weer huiswaarts.

Het komt ook voor dat Willow wil spelen. Daar houdt ze van. En van knuffels.

Bloemen

Toen het lente werd, begonnen ook in  de tuin van Willow  de bloemen te bloeien. Mooie roze bloemen waren er.

De vrouw van Willow vond op een dag een bloem uit de tuin in het huis. Dat was raar. Daarna vond ze nog een bloem. Was het de wind? Nee. Iemand had Willow gezien met een bloem tussen haar tanden. Ze bracht ze aan haar vrouw.

Daarna besloot Willow  bloemen aan de buren te brengen. Die waren verrast over de attentie van de buurpoes. Je ziet niet elke dag een poes die jou een roze bloem komt brengen.  En dat is precies wat Willow deed.

(Bron: Lovemeow)

 

 

5 thoughts on “Willow de poes geeft graag bloemen

  1. Wat een lief verhaal en wat een lieve poes. Daar kan ik van leren. Misschien dat ik ook zo iets aparts kan verzinnen….

  2. Ooooh ik vind bloemen ook zo mooi. En ik pluk ze ook en eet ze daarna op. Of ik eet lekker de blaadjes op.
    Maar ik ga ze nooit weggeven hoor. Mijn personeel heeft voor mij al die bloemen neergezet.

  3. Hallo Bert,

    Wat is dat een lieve Poes Willow zeg, die houd wel heel veel van de mensen om haar heen, maar ja ze krijgt niet alleen thuis haar bakje gevuld met lekkernijen en ze mag ook bij die mensen binnen een dutje doen. Nou dan snap ik het helemaal hoor dat ze dan als dank bloemen brengt. Zullen ze vast en zeker blijer van zijn dan van muizen en zo. Nou ik wilde toen ik nog niet zo lang bij vrouwtje woonde ook haar heel graag blaadjes en bloemetjes geven, maar daar heeft ze een stokje voor gestoken. Snap ik ook wel hoor, want er bleef niks over van de planten en ik ging heerlijk in de bloempotten en bakken graven en kuiltje weer dicht maken. Ja als buitenkater moest ik dat ook altijd doen, maar vrouwtje wilde die plas en poepies van mij daar niet. Ja ik moest ook zoveel leren en planten mollen heb ik nooit afgeleerd, je moet toch wel een paar boevenstreken bewaren vind ik. Maar vrouwtje heeft alles op geruimd en van die planten met van die rara lange stekels voor mij gekocht. Och het heeft ook zijn nut hoor Bert. Het zijn net tandestokertjes. maar aan mijn neus en pootjes is het niet fijn. Ja en dan heeft ze buiten nep planten en binnen nep bloemen staan, is wel gezellig hoor, maar wat moet ik daar nu toch mee. Ik heb wel een grote eigen plant om te knabbelen en buiten staan citroenplanten voor de muggen dat ze niet naar binnen mogen komen, Ja en daar vind ik niks aan en is wel goed werk van die planten, want ik hou ook niet van die zoemers en prikke muggen. Nou Bert dat was het weer voor vandaag en tot morgen weer, Fijne dag met vrouwtje en knuffels van mijn vrouwtje. Poot en kopje van mij. Je grote vriend Jip

    1. ik snap dat wel Jip dat je veel dingen moet leren als je binnenkater wordt, dat heb ik ook. Dat van die planten wist ik niet maar ja ik heb hier geen planten. Dat wil ze niet en er is hier ook geen plaats voor want er zijn overal boeken. Mij maakt het niks uit. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *