Turbo de hond vadert over kittens

hond en kat  Soms is er een verhaal zo mooi en zo lief, dat je je meteen van binnen zacht en warm voelt. Dat is het verhaal van Turbo de hond die zich ontfermde over een nestje kittens.  En de kittens? Die zien Turbo als hun bloedeigen vader.

Miauw

Het verhaal begint op de dag dat Turbo met zijn vrouw hun huis verliet, samen op weg naar haar werk. Er konk een kleine miauw. Een piepmiauwtje. Het bleek een kitten te zijn. Toen ze het beestje oppakte, hoorde ze nog steeds pieperig miauwen. Turbo rook waar het geluid vandaag kwam: uit de bosjes in de tuin.

De kittens waren er niet best aan toe, dus Victoria bracht ze meteen naar de dierenarts. Terwijl ze daar onderzocht en verzorgd werden, veranderde ze thuis haar badkamer in een klein opvangcentrum zodat de kittens zich veilig konden voelen.

Therapie

Turbo is geen gewone hond. Hij is een therapiehond, dus getraind om rust te brengen waar onrust ontstaat. Dat kan hij met mensen, en nu bleek dat hij het ook met kittens kon. Erbij blijven. neusknuffels geven en vooral kittens de kittens laten zijn, die overal op hem wilden hangen en zitten.

De kittens vertrouwden Turbo meteen en al snel gingen ze van hem houden. Als hij de badkamer inkomt, rennen ze meteen op hem af: “Paps is er!”

Thuis

Turbo en de kittens knuffelen en spelen elke dag. De kittens groeien voorspoedig. En Turbo geniet ervan. Wanneer de kittens er klaar voor zijn, dan kunnen ze geadopteerd worden en zo een thuis vinden. Dat duurt misschien nog even, en intussen vervult Turbo elke dag zijn vaderlijke taken.

Zo zie je, dat kat en hond ook liefdevol kunnen samenleven, vooral wanneer ze elk een eigen ruimte hebben en gewoon zichzelf mogen zijn.

Voor meer foto’s van Turbo en zijn kittens: klik en kijk

 

(Bron: Lovemeow.com)

Reacties zijn welkom