Soms helpt alleen een groepsknuffel

  Dit is het verhaal van kleine kittens die een goed pleegthuis vonden. Ze werden geboren in een zwerfkattenkolonie, zoals er nog zo veel zijn. Met een enkel telefoontje kwam een asiel in actie.

Vrijwilligers besloten in te grijpen. De volwassen poezen moesten geneutraliseerd worden, zodat er niet meer nestjes zouden komen. De kittens moesten een thuis krijgen.

Clubje

Het was meteen duidelijk dat de vier kleintjes bij elkaar moesten blijven. Ze waren ongeveer negen weken oud en menselijk contact kenden ze niet. Elk van de vier was bang en zocht steun bij de anderen. Een clubje waren ze en dat clubje had het moeilijk.

Ze begrepen niets van wat er gebeurde. In het reiskorfje kropen ze naar elkaar omdat ze zich dan nog een beetje veilig voelden.

Zo kwamen ze in het huis van een pleegmoeder.

Hier kregen de vier kittens een naam: Tintin en Charlie voor de jongens en Rachel en  Luce voor de meisjes.

Schoot

Toen de pleegmoeder begreep dat de vier steun en veiligheid van elkaar kregen, wist ze wat ze moest doen. Voorzichtig tilde ze het clubje kittens op en zette ze neer op haar schoot, om ze daar langzaam en behoedzaam te knuffelen.

Eerst voelde ze vier kleine hartjes zenuwachtig kloppen. Maar geleidelijk werd het ritme rustiger. Ze waren nog steeds samen en nu voelden ze ook iets nieuws: liefde van een mens. Ze vonden het fijn.

Spelen

De ene groepsknuffel na de andere volgde en het had effect. De kittens werden dapperder. Ze durfden in het huis rond te lopen, te verkennen en zelfs te spelen. En Rachel, het allerkleinste kitten, besloot dat ze de baas was en dat de anderen moesten doen wat ze wilde.

Volwassen

Al snel mochten de vier kittens naar een tweede pleeggezin. Daar waren drie volwassen katten die aan de kittens konden voordoen hoe je kater of poes kon worden, en wat je dan allemaal moet leren.

Rachel was niet bang en dus de anderen ook niet. En zo ontdekken vier kleintjes het geluk van huiskat zijn.

(bron: Lovemeow.com)

4 thoughts on “Soms helpt alleen een groepsknuffel

 1. Hallo Bert,

  Wat een mooi verhaal. Heel goed wat er werd gedaan, de volwassen katten en poezen neutraliseren en de kleintjes meenemen en ze socialiseren om te zorgen dat een heel fijn beschermd huisje en leven gaan krijgen.
  Dit doet mij meteen denken aan al die stichtingen hier in ons land die dat ook doen naast de asiels. Zij vangen ook na een melding de volwassen dieren en die mogen naar de dierenarts voor onderzoek en worden geneutraliseerd, zijn ze ziek dan komen ze net als alle kleintjes die gevangen worden in pleeggezinnen en die gaan dan heel goed voor hen zorgen. Als de volwassen poes/kat beter is en het blijft wild dan gaat hij/zij weer terug. Er zijn ook mensen van een buurt die de zorg op zich nemen van zwerfdieren. De kleintjes mogen in het pleeggezin blijven en worden gesocialiseerd en leren van de volwassen katten die er wonen hoe ze kat/poes moeten worden. Heel veel pleeggezinnen hebben zelfs een pleegkat of hond die te taak overneemt van de moeder poes. Zij wassen en spelen dan ook met de kleintjes. Als ze oud genoeg zijn wordt er een gouden mandje voor ze gezocht. Ze gaan zelden alleen naar die gouden mand, want er wordt heel goed gekeken wie er grote vriendjes van elkaar zijn. Ook worden er wel eens kleintjes met mamapoes geplaatst. Gaat een klein snuitje( ja zo worden ze allemaal genoemd, met natuurlijk hun eigen naam) alleen naar een gouden mandje dan moet er in het nieuwe huis al een kleintje zijn waar het dan mee kan spelen.
  Je snapt wel Bert dat kost bergen met zakken geld en alles wat die pleeggezinnen doen is gratis en ze staan echt dag en nacht klaar voor de dieren. zijn er kleintjes die om de 2 uur een flesje moeten dan staan die mensen gewoon op, ook voor de medische verzorging. Er moet meestal in de nacht met vangkooien worden gevangen. Ja wij snuiters zijn nu eenmaal in de nacht meestal op pad voor onze buikvulling. Dus die lieve mensen die alles vrijwillig doen zitten dan ergens in de buurt te waken. Vrouwtje vertelt mij hier veel over, Zij en ik geven vaak geld aan de Stichting Poezensnuitje in Nijmegen, dat is een van de hele vele die er in ons land zijn. Nou Bert dit was weer een heel veel schrijven van mij en ik moet ophouden van vrouwtje, ze gaat weer tot vanmiddag werken en ik een heerlijk dut doen en mijn taakjes.
  Fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat van de zwerfkatten snap ik zo is het met mij ook gegaan. Eerst hebben ze me weer naar de straat gebracht. En de tweede keer moest ik in het hospitaal blijven wegens dat ik ver heen was. Dus dat ik ook van binnen ziek was. Ik vind het zo supergeweldig dat er veel mensen en stichtingen zijn die helpen en dat jij ook de Poezensnuitjes helpt. Samen kunnen we meer!! poot van je vriend Bert

 2. Bert wat een mooi en triest verhaal weer. Mooi dat de kittens goede pleeggezinnen hebben gekregen want socialisatie is zo belangrijk. Triest dat er weer een niet gewenst nestje was. Ons vrouwtje wordt er verdrietig van Bert. Laat de kat niet buiten of catproof. En laat de katten helpen. Gelukkig komt het goed met de oudere katten en hebben hun kleintjes een gouden mandje

  1. volgens mij komen er steeds meer mensen die poezen en katers en kittens willen helpen dat is het goede. En u en ik helpen ook op onze manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *