Rubble is de oudste kat van Engeland

oudste kat  De oudste kat van Engeland heet Rubble. Hij is vermoedelijk dertig jaar oud en hij geniet van een uitstekende gezondheid, op een paar dingetjes na. Rubble is zowat zijn hele leven lang bij dezelfde vrouw. Lekker thuis, dat is gewoon fijn.

Kitten

Op een dag kwam er een klein roodwit kitten bij een vrouw wonen. Michelle was toen bijna twintig jaar oud. Ze noemde het kitten: Rubble. De kleine kater groeide snel en bleef maar groeien, waarschijnlijk dankzij een beetje Maine Coon bloed in zijn aderen.

Thuis

Behalve een vrouw, heeft Rubble thuis nog ander gezelschap: er zijn zes andere katten. Iedereen begrijpt wie er de baas is, en dat is deze supersenior natuurlijk. Rubble is oud, vriendelijk en een grote knuffelkater. Vanwege zijn leeftijd krijgt hij regelmatig een senioren-onderzoek.

Schildklier

Toen hij 25 jaar was, had hij een dipje in de gezondheid. In de kliniek had hij extra zorg nodig voor zijn tanden. Bovendien moest zijn schildklier eruit. Op zich typische problemen voor de ouder wordende kat, maar als je al 25 jaar bent is het best een risico. Rubble veerde terug en herstelde uitstekend. Al snel na de operatie tikte hij met zijn poot op zijn etensbakje: “Tijd voor een maaltijd!”

Een jaartje later kreeg hij een uitgebreide senioren-check. De uitslag? Een kerngezonde kater op een probleem met zijn bloeddruk na.

Leven

Rubble heeft het uitstekend naar zijn zin met spelen en veel kattendutjes. Altijd lekker eten, andere katten om mee te spelen en een vrouw die zielsveel van hem houdt. Dat is het betere leven voor een kat, en het is precies wat de betekenis is van een ‘gouden mandje’.

Wanneer je als kat en vrouw gaat samenleven, weet je nooit hoeveel tijd je samen zult hebben. Dertig jaar, drie maanden, het kan enorm uiteen liggen. Waar het om gaat, is dat je de tijd echt samen bent.

(bron: Lovemeow.com)

1 thought on “Rubble is de oudste kat van Engeland

 1. Hallo Bert,

  Jee zeg wat een leeftijd van Rubble, en dan durven wij te miauwen dat we oud zijn. Hahaha, Bert jij bent 10 en ik 11 jaar, vrouwtje zegt dat we dan nog nat achter de oortjes zijn en we nog maar net komen kijken hoor. Een ding is zeker Rubble heeft het wat gezondheid wel heel goed mee hoor. Hij heeft ook het geluk gehad dat hij van kitten af aan al bij zijn vrouwtje woont en zij dus altijd heel goed voor hem en haar andere katten zorgt. Het wil natuurlijk niet alles miauwen, want je kan zomaar hops erg ziek worden. Nou vrouwtje en ik hopen dat Rubble nog heel lang bij zijn vrouwtje mag wonen en ik weet dat wij nog maar eens goed ons best moeten gaan doen om ook nog heel veel jaren op de pootjes te mogen blijven staan. Och en hou oud we dan worden, wie niet zijn best doet zal het ook niet weten.

  Nou Bert ik weet dus wat ik ga doe, eerst een groot dutje doen en dan maar eens gaan sporten. Ik zal mijn muizen alvast even waarschuwen dat ze dekking moeten zoeken, want ze hebben anders de grote kans dat ze onder de poten worden gelopen.

  Fijne dag nog Bert en geniet van het leven zoals het komt, want dat doe ik ook hoor.
  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

Reacties zijn welkom