Quinn het poesje wilde naar de apotheek

kitten  Quinn is een heel jong poesje, maar ze is nu al superslim.  Op haar jonge leeftijd was ze zwerfpoes in het Amerikaanse Missisippi. En ze wist wat ze nodig had.

 

Op een dag zagen medewerkers in een apotheek een ongewone klant voor de deur staan.  Een kitten probeerde naar binnen te komen.

Hulp

De apotheekmensen zagen dat het kitten niet zomaar langs kwam. Het had hulp nodig. Het jonge poesje sleepte met beide achterpootjes en ze was alleen en bang. Ze zag er ook een beetje uit als een wilde zwerfkat, bang voor mensen.

Het poesje werd zo voorzichtig mogelijk naar een dierenopvang gebracht zodat ze verzorgd kon worden. Maar omdat ze zo schuw was, moest dat heel voorzichtig gebeuren.  Contact met mensen wilde ze eigenlijk niet.

Pleeggezin

Quinn – zoals ze genoemd werd – was dus van buiten en van binnen gewond. De buitenkant kreeg zorg. Voor de binnenkant werd ze in een pleeggezin geplaatst, waar ze warm en veilig was, waar ze genoeg eten kreeg en waar ze haar liefde en knuffels wilden geven. De eerste dagen verstopte Quinn zich voor de pleegmensen. Ze had al zo heel veel meegemaakt, daar moest ze eerst een beethe van bijkomen.
Heel langzaam kwam ze uit haar schulp. Toen ze eenmaal ontdekte hoe het voelde om geaaid te worden, wilde ze er steeds meer van.

Achterpoten

Omdat ze nu meer toeliet, konden haar achterpootjes onderzocht worden bij de dierenarts. Ze moest een operatie en een stevige behandeling. En dan is het een voordeel dat je een kitten bent: een jong kattenlichaam herstelt snel.

Spinnen

Het gaat steeds beter met Quinn. Ze kan heel goed spinnen, ze durft nu liefde te ontvangen en te geven, en ze voelt zich een gewone huispoes. Wanneer ze helemaal beter is – naar lichaam en geest – dan mag ze op zoek naar een huis waar ze voor altijd kan blijven.

Quinn heeft veel hulp gehad in haar leven, en dat alles begon toen ze zich meldde bij de apotheek.

(bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Quinn het poesje wilde naar de apotheek

 1. Hallo Bert,

  Was een mooi verhaal van poes Quinn. Nou dat wil nogal zeg heel erg gewond en ook al zo klein als ze is zoveel meegemaakt.
  Dat noem ik nu eens een moedig poesje die dan hoe bang ze ook is, hulp gaat halen en vragen bij precies de goede mensen.Wat geweldig om ook te lezen dat ze helemaal zal herstellen na een operatie en goede zorgen van een dierenarts.

  Bert zo kan ik goed aan een nieuwe dag beginnen, ja weer de hele dag alleen, vrouwtje moet dadelijk al weg en komt vanavond pas weer thuis. Jij hopelijk niet zoveel alleen en een fijne dag voor jou en je vrouwtje.
  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip nou jouw dag begon ook al vroeg maar ja dat kun je weer extra slapen als je het huis voor jezelf hebt en dan weet je ook als ik wakker word dan komt mijn vrouw snel. Zo doe ik het ook als ze weg gaat. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *