Poezevrouwtje van 103 jaar vindt nieuwe liefde

   Links ligt Marley van negen jaar, rechts ligt Lillian van 103 jaar.  Het lijkt of ze al heel lang samen zijn, maar dat is niet het geval. Pas sinds kort hebben ze elkaar gevonden.

Dit is een verhaal over samenzijn en dat je nooit te oud bent om liefde te geven.

Verjaardag

Lillian was 101 toen haar geliefde Sammy over de Regenboogbrug ging. Ze was heel verdrietig, bijna ontroostbaar. Ze rouwde dat jaar en het jaar erna. In het tehuis waar ze woonde. zette ze regelmatig wat poezeneten buiten, in de hoop dat er iemand op af zou komen die ze kon aaien en wat liefde kon geven.

Toen haar verjaardag naderde, had ze eigenlijk één grote wens: een kat aan haar zijde. Niet als vervanging van Sammy, maar een nieuwe persoonlijkheid.

Asielpoes

In het tehuis waar Lilian woonde, begrepen ze dat dit poezevrouwtje alleen werkelijk gelukkig kon zijn met een eigen kat in haar leven. Ze namen contact op met het asiel, het George Animal Shelter. (Voor hun Facebookpagina: klik en kijk hier).

Het asiel vertelde dat er een paar weken geleden een zachtaardige en vriendelijke poes van negen jaar was binnengekomen. Marley was een rustige omgeving gewend en had behoefte aan veel aandacht. Ze zou goed gezelschap kunnen zijn.

Verjaardag

De verjaardag naderde.  Marley kreeg een verzorgingspakket mee, en het asiel zag vanwege de leeftijd van Lillian af van de gebruikelijke adoptiekosten.

 

Op 6 april was de verjaardag van Lillian. Het werd een dag die twee levens veranderde ten goede. Het was liefde op het eerste gezicht. Lillians ogen kregen eindelijk weer een vonkje, Marley begon vrijwel meteen te spinnen en iedereen die het zag, kreeg tranen in de ogen.

Het tehuis had een feestdag voor de 103-jarige georganiseerd, maar Lillian was duidelijk in waar haar werkelijke aandacht lag. Op bed, en daar wilde ze dus ook liggen. Samen met Marley, om te praten en te knuffelen.

(Bron: Lovemeow)

6 thoughts on “Poezevrouwtje van 103 jaar vindt nieuwe liefde

 1. Dag Bert,

  Wat een mooi verhaal.
  Ik kreeg er een brok van in mijn keel, en mijn vrouw ook.
  Zo zie je maar, dat er als je goed zoekt, voor ieder mens een kat is en voor iedere kat een mens.

  En mijn vrouw wordt altijd een beetje iebel van het woord poezenvrouwtje. Want dat wordt zo vaak gebruikt als een beledigend woord, terwijl het iets prachtigs is!
  En waarom zijn er geen poezenmannetjes? Die zijn er wel, maar die worden nooit zo genoemd.
  Ik zeg: lang leve alle poezenvrouwtje en -mannetjes!
  Maar vooral: lang leve alle poezen en katten en katers!

  Lieve kopjes van Bolle.

  Ik vind de kat met de 2 neuzen zó verschrikkelijk lief om te zien! Zo’n poezenvriend zou ik wel willen hebben!

  1. hoi Bolle, ja dat is waar er is liefde genoeg voor iedereen als je een kat of een mens bent die een mens of een kat zoekt. Ik heb ook iemand gevonden en zij en ik passen precies bij elkaar. Wat goed wat je zegt over poezenmannen. Ik dacht dat die kattenmannen heten dus net anders. Maar ik weet het niet zeker. pootje van Bert PS Jip heeft computerproblemen maar ik hoop dat hij ook weer komt meedoen

 2. Hoi Bert,

  Hopelijk kan Jip dit wél lezen en kunnen hij en zijn vrouw snel weer opmde computer!

  Lieve kopjes, ook voor Jip,

  Bolle.

Reacties zijn welkom