Over twee grote katten en een wilde beer

Noah  Ja, dit is echt. Twee grote katten die vriendschap hebben gesloten met een beer.  Ze komen uit de wilde natuur maar nu wonen ze op een grote zorgboerderij: Noah’s ark. Raar? Kijk naar de foto’s op de Amerikaanse website: klik en kijk

 

Normaal

In hun normale doen zouden een leeuw,  een tijger en een beer nooit in vrede kunnen samenleven. Maar op het grondgebied van de Ark van Noah gaat het wel en hoe. Daar wonen de drie al vijftien jaar in vriendschap samen: Leo de Afrikaanse leeuw, Shere Khan de Bengaalse tijger en Baloo de Amerikaanse zwarte beer.

Elk van de drie heeft een eigen verhaal, dat vol treurige ervaringen zit.  Ze zijn in moeilijke omstandigheden samen opgegroeid en wat er toen ook gebeurde, ze hadden elkaar. Daardoor is er een band ontstaan die sterker blijkt te zijn dan natuurlijke instincten.

Broers

NoahToen ze op Noah’s ark terechtkwamen, bleek na onderzoek en medische zorg dat ze te gewond waren (vooral van binnen) om terug naar de wildernis te kunnen gaan. Daarom mochten ze er  voor altijd blijven wonen, in elkaars gezelschap, precies zoals ze dat fijn vinden.

Ze zijn als broers voor elkaar. Ze spelen samen, knuffelen samen en slapen samen, en dat duurt nu alweer vijftien jaar.

Noah’s ark

Het asiel waar de drie wonen is een megagroot onderkomen voor exotische dieren en boerderij dieren. Ze verzorgen het ongelofelijke aantal van 1500 dieren, en het is logisch dat de kosten voor de dierenartsen hoog zijn, evenals de rekeningen voor eten. Op de website vragen ze om donaties, want daar moeten ze alles van betalen. Subsidie krijgen ze niet. Gelukkig hebben ze wel veel vrijwilliger die zich inzetten voor de zorg voor al deze dieren. Winst maken ze niet, en dat is ook niet de bedoeling.  Het leven op Noah’s Ark is heel simpel: hier moeten dieren veilig en verzorgd zijn, en dat kost nou eenmaal geld.

3 thoughts on “Over twee grote katten en een wilde beer

 1. Dag lieve Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat een mooi verhaal over een vriendschap tussen heel verschillende dieren.
  Zie je wel, wij doen niet zo moeilijk over een andere kleur velletje, of waar je vandaan komt, als mensen soms kunnen doen.
  Hoe je er uitziet is helemaal niet belangrijk, en we kunnen best allemaal vrienden zijn!
  Voor dat ik hier kwam wonen, woonde hier trouwens ook een Grote Beer, maar die was oranjerood, en het was een grote katman!

  Ik lees elke dag je stukjes en ik had je al veel eerder willen schrijven.
  Maar er is hier veel gebeurd, en daarom kon ik een tijdje niet schrijven. Want ik ben verdrietig.

  Onze zwerfkater Billy werd een paar weken geleden ziek en is niet meer beter geworden.
  Mijn man hoorde hem in de tuin op een gegeven moment gillen van de pijn. Toen bleek dat hij zijn achterpoten niet meer kon gebruiken. Mijn man heeft hem naar binnen gehaald en we hebben samen, mijn man en Billy en Billy’s broertje en ik, op de Dierenambulance gewacht.
  Billy had erg veel pijn en hij was bang, maar hij wist dat hij veilig was bij mij en mijn mensen.
  De dokters zeiden dat hij een embolie had. Mijn mensen hebben me uitgelegd dat je dan een klontje in je bloed hebt, en dan kan je bloed niet meer door je lichaam heen.
  De dokters hebben geprobeerd om hem te helpen, maar de volgende morgen waren zijn achterpoten al helemaal koud. Toen heeft hij een prikje gekregen, dat hij geen pijn meer heeft en voor altijd slaapt.

  Maar omdat hij niet van mijn mensen is, moest hij twee weken bij het asiel blijven om te kijken of er mensen voor hem kwamen. Maar die kwamen niet.
  Toen hebben mijn mensen hem weer opgehaald. Ze hebbenhem in een doek gewikkeld met harten er op en hem met de veren waar hij zo graagmee speelde, in de tuin begraven.
  Clarence (zijn broertje) en ik zaten er de hele tijd bij. Clarence lag de hele tijd in de kuil te kijken, waar Billy lag.
  Toen het gat dicht was hebben we er met zijn tweeën een tijd bovenop gelegen. Om de wacht te houden over Billy.

  Ik weet wel zeker dat hij in de kattenhemel is, want hij was heel erg lief!
  Hij lag altijd graag naast mij in het gras, en we speelden samen met de veren.
  Mijn vrouw zegt dat Billy een echte gentleman was. En dat vond ik ook.

  Mijn mensen denken misschien dat ik het niet begrijpt als ze praten, maar ik had al lang begrepen dat ze over een tijdje wilden proberen of Billy en Clarence ook bij ons kunnen wonen. Binnen dus.
  Want buiten waren we altijd al met zijn drieën en dat is heel gezellig.
  Maar toen werd Billy ziek, en nu zijn alleen Clarence en ik er nog.
  Clarence is heel jong en druk. Billy ging af en toe met hem stoeien om hem een beetje rustig te houden. Dat vond ik nogal spannend. Maar raad eens? Als Clarence nu erg druk is, ga IK met hem stoeien! Want nu ben ik de grootste!

  Maar je begrijpt dat we allemaal heel verdrietig zijn.
  Mijn mensen moesten steeds huilen, en Clarence ging Billy overal zoeken en roepen.
  Ik ga vaak bij het grafje liggen.
  Dus daarom had ik geen tijd om je te schrijven!

  Ik snap niet dat mensen niet voor dieren zorgen en dat ze ze zomaar wegdoen. Dat mag toch niet?
  Ik ben vroeger zomaar weggedaan, en Billy ook. En jij moest ook op straat leven.
  Ik snap dat niet. Weet jij waarom mensen dat doen?
  Gelukkig zijn er ook mensen zoals van Noah’s Ark, en zoals jouw vrouw, of mijn mensen, die voor dieren zorgen waar niet voor gezorgd werd.
  En wij zorgen ook weer voor onze mensen!

  Maar ik word nog extra verdrietig als ik eraan denk dat Billy zo weinig liefde heeft gehad in zijn leven. Maar inieder geval was hij de laatste maanden gelukkig, bij ons in de tuin.
  We missen hem allemaal heel erg.

  Lieve, treurige kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, ik begin met zachte kopjes te sturen voor jou en je mensen, wat een verdrietige ervaringen heb je gehad en elke dag is anders nou zonder Billy. Zulke dingen zijn heel moeilijk. Ik weet ook niet waarom er moeilijke dingen gebeuren waarvan je van binnen meteen weet dat is niet goed. En dan moet je doen wat je kunt, of je nu kater of mens bent en dat hebben jullie thuis gedaan. Billy is nou klaar op aarde. En je hebt goed over hem gewaakt. Hij is over de Regenboogbrug en daar ligt hij in de zon in het gras op jullie te wachten en dan snappen jullie waarom het allemaal zo gegaan is zoals het ging. Eerder niet. Dan wel. De vrouw van Jip weet vast waarom Clarence op zoek ging naar Billy zij heeft daar ervaring mee. Ik snap dat Clarence nou steun aan jou heeft en misschien leert hij nou deze zomer om ook binnen te komen, want nou staan jullie dichter bij elkaar. heel veel kopjes extra van mij Bert PS mijn vrouw was emo door wat je schreef ik heb haar ook kopjes gegeven

 2. Dag Bert,

  Dank je wel voor je mooie woorden. Daar heb ik veel steun aan.
  Ik werd zelf ook een beetje emo omdat ik het zo mooi vond wat je schreef!
  Wat ben je toch een wijze kater. Ik hoop dat ik ook ooit zo word.
  En gelukkig dat je je vrouw kon helpen toen ze emo werd. Dat is zo mooi als je samen bent, dat je met elkaar kunt lachen en ook samen verdrietig kunt zijn.

  Veel extra lieve kopjes voor jou en je vrouw,

  Bolle.

Reacties zijn welkom