Opakater Mason zorgt graag voor kittens

oude kat Onder: de oude kater Mason. Op Mason en naast hem: kittens.  Je zou het misschien niet zeggen, maar voor Mason is dit situatie waar hij supergelukkig in is.

Het verhaal van Mason gaat over pech en geluk, en over iets goeds doen met de tijd die je hebt.

Zwerver

Mason werd van de straat gehaald door de kattenorganisatie Tiny Kittens. Hij was er slecht aan toe door het leven als zwerver. Psychisch was het ook moeilijk: Mason was heel bang van mensen. Het straatleven had zware sporen achtergelaten.Toen de uitslag van het bloedonderzoek kwam bleek dat hij nierziekte had. Dat gaat niet over.  Het was duidelijk dat Mason zorg en liefde nodig had. Maar waar haal je als asieljongen die liefde als je geen mensen toe kunt laten?

Kittens

Iemand kwam op het idee om een paar kittens bij de senior-kater te plaatsen. Kijken hoe dat ging. En het ging goed, het ging zelfs uitstekend. Mason begon te spinnen, ging de kittens wassen, vond alles leuk wat ze deden, ook al hingen ze aan zijn staart of aan zijn oren, Mason was de beste grootvaderkater die er op de wereld bestond.

En de kittens voelden zich veilig en geliefd.

Soms rolde Mason over en over, net of hijzelf ook een groot kitten was.

Stabiel

Kwam het door de liefde, kwam het door de ontspanning of weer iets anders? Toen de laatste resultaten van het bloedonderzoek terug kwamen, bleken zijn nieren niet verder achteruit te zijn gegaan. De ziekte was stabiel.

Beroemd

Inmiddels is Mason aan een nieuw leven begonnen als beroemde grootkater. Hij heeft een eigen Facebookpagina (klik en kijk) en zijn verhaal reist de hele wereld rond. Daarmee komt het asiel ook in de aandacht en dat is goed. Ze kunnen steun gebruiken. En Mason? Die heeft nieuwe kittens om mee te knuffelen en een beetje op te voeden, zoals opa’s nu eenmaal doen.

3 thoughts on “Opakater Mason zorgt graag voor kittens

  1. Hallo Bert,

    Wat heb je weer een mooi verhaal gemaakt van kater Mason. Zo een beroerd leven gehad ( jij weet alles van het straatleven) en dan ook nog zo ziek zijn. Nu mag hij pleegopa zijn, wat mooi en wat doet hij dat met katerliefde. Het is zo dat alles wat hij zelf nooit had gekregen dit nu aan al die kleine poesje geeft. Vrouwtje en ik hopen dat Mason nog heel lang mag blijven leven en genieten van zijn leven als pleegopa. Maar met goede voeding en medicijnen die hij nu krijgt gaat dat vast en zeker lukken.
    Fijne dag Bert met vrouwtje en denk eraan het is zondag dus extra bankhangen hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

    1. hoi Jip, ja zo zie je dat als je oud bent en je mankeert wat dat je dan nog iets aan anderen kunt geven, dat vond ik heel mooi!! ik heb vandaag lekker niks gedaan. poot vam je vriend Bert

Reacties zijn welkom