Nin de ex-zwerfkater werd verpleger

  Soms gebeuren er dingen waardoor je denkt: dat kan toch geen toeval zijn.  Dat is zeker zo bij het wonderlijke en waargebeurde verhaal van de ex-zwerfkater  Ginja Ninja en de jongen Paeton.

Thuis

Het verhaal begint toen Paeton op straat een zwerfkater aantrof, die duidelijk op zoek was naar liefde, zorg en aandacht. De kater was ongeveer vier jaar, mager en ongewassen. Paeton  wilde de kater houden en een thuis geven.

Maar ja, hoe realistisch was dat? Ze hadden al katten en een hond, dus misschien was het beter dat de vondeling elders een thuis vond. De dierenarts zei dat de zwerfkater geen chip had en het beste naar het asiel gebracht kon worden.

Op dat moment was de beslissing snel genomen. Ginja Ninja – kortweg Nin – mocht mee naar huis.

Herstellen

Gelukkig kon Nin goed opschieten met de andere dieren in het huis. Nin werd sterker en kwam gelukkig aan, zodat hij niet meer mager was. Tussen Nin en Paeton groeide een sterke band. Het was alsof Nin wist, aan wie hij dit thuis te danken had.

Verpleging

Toen nam het leven een vreemde wending. Kort voordat Paeton twaalf werd, gingen de dieren van het huis dichtbij hem liggen, op een manier waarvan iedereen wist: hier is iets aan de hand. En dat was ook zo.

Een paar weken later bleek Paeton ziek te zijn, hij had een vorm van leukemie.

Toen besloot Nin zijn jonge mens te gaan verplegen. Hij zorgde ervoor dat hij altijd bij Paeton was, vooral na de chemo. Kopjes, aandacht en een zachte vorm van aanwezigheid gaf hij keer op keer. Elke nacht was hij op het bed te vinden, waar hij als een beschermengel-kater lag te slapen.

Nieuws

Na een lange moeilijke tijd kwam het goede nieuws dat Paeton langzaam aan het herstellen was. Nog altijd houdt Nin een stevig oogje op de jongen. Hij heeft de liefde en zorg waarmee hij opgenomen was, duizendmaal terug gegeven.

(bron: Iheartcats.com)

4 thoughts on “Nin de ex-zwerfkater werd verpleger

 1. Wat een onroerend verhaal…
  Mijn kater Bram, die inmiddels over de regenboogbrug is gegaan, voelde ook aan als ik erge hoofdpijn had. Hij kwam op mijn borst liggen met zijn poten aan weerszijde van mijn gezicht.
  Roerloos naar mij kijken tot ik me beter voelde….

 2. Hallo Bert,

  Ja wij katten kunnen veel meer voor de mensen betekenen dan ze zelf in de smiezen hebben. Ik zal je een klein geheimpje miauwen, vrouwtje noemt mij wel eens haar buddy. Nou dat vind ik dan de aller grootste knuffelnaam voor mij. Als vrouwtje het moeilijk heeft dan zorg ik altijd voor haar, ik lig, zit tegen haar, wrijf met mijn kopje en voorpootjes zachtjes in haar snuit en geef haar lieve likjes. Als vrouwtje ergens anders dan in huis moet zijn, zorg ik dat ik met haar meega. Maar vrouwtje is ook mijn buddy hoor, ik heb ook wel eens een dag dat ik het minder breed heb dan mijn maatje meer. \zij is er dan helemaal voor mij.
  Ik vind dat jij ook een buddy bent, want jij zorgt ook heel goed voor je vrouw,

  Je leest vaak de mooiste verhalen die wij dieren voor de mensen doen en veel van die mensen zouden eens meer hun hart open moeten zetten voor ons. Wij hebben een gouden hart en zijn er altijd onvoorwaardelijk voor hen.
  Bert bedankt dat je dit mooie verhaal van Paeton en Nin hebt geschreven.
  Tot morgen en een fijne dag met vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja als je het zo uitlegt dan snap ik dat van de buddy en dan voel ik dat ook. Maar als er buiten een eng geluid is dan schrikken zij en ik maar dan heb ik toch liever dat zij naar buiten gaat om te kijken en dat doet ze dan ook. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *