Moederpoes Sweet Pea redt baby-lynx

  Kijk, wie hebben we daar. Een klein katertje, zou je zeggen. Bijna goed.  Het is een katachtig dier, en wel een rode lynx. In Amerika komen ze veel voor.

Dit is een kitten rode lynx van een paar dagen oud. Hij zit hier in het asiel en heet Bob. En Bob heeft een mooi verhaal.

Doos

Op een dag kwam er een vrouw naar de  Sarge’s Animal Rescue Foundation, het asiel, met een doos waarin een heel jong dier zat. Een kitten, dacht ze. De asielmensen keken en wisten het meteen: een kitten, ja, maar van een ongewone moeder. Niet van een poes. Van een lynx, een grote kattensoort die schuw is en bekend is om onder meer de mooie rode vacht.

Het kitten was zonder moeder.  Een weesje.  De vrouw had wel even een moederdier gezien, maar die  was verdwenen en kwam niet meer terug. Was ze wel in staat voor haar kittenkind te zorgen of bracht ze het op een veilige plek?

Moeder

De kleine lynx had een moeder nodig om te kunnen overleven. En het merkwaardige toeval wilde, dat er op dezelfde dag een zwerfpoes in het asiel belandde.  Ze heette Sweet Pea, dat is Engels voor de zoetgeurende plant lathyrus.

Het was een gok om die twee bij elkaar te zetten. Twee dierenrassen. Maar Bob had een moeder nodig, om precies te zijn moedermelk.

Samen

En het wonder gebeurde. Binnen een kwartier nadat Bob bij Sweet Pea was gezet, begon hij bij haar te drinken. Het lukte. Hij dronk iets lang dan een poezenkitten, maar het lukte, en Sweet Pea vond het goed.

Sweet Pea vond het meer dan goed: ze knuffelde hem en beschouwde hem als haar eigen kitten. Bob was dan wel een wees, maar bij haar vond hij liefde en geborgenheid. En moedermelk.

Wild

Na een poosje was Bob sterker en groter. Toen kon hij verder naar programma waarin hij kon leren hoe hij zich in de wildernis kon handhaven. Daar hoort hij uiteindelijk thuis. Dankzij Sweet Pea kan hij nu een mooie rode lynx gaan worden.

(Bron: Lovemeow.com)

3 thoughts on “Moederpoes Sweet Pea redt baby-lynx

 1. Hallo Bert,

  Jij kan zo een mooie verhalen vinden wat mensen of dieren aan hele goede dingen voor elkaar doen. Dit is ook wel zo mooi een mamapoes die een kleine Lynx adopteert en het verzorgd zodat het weer klaar is voor zijn vrijheid in de natuur waar hij thuis hoort. Ja je hoort en leest de vreemdste dieren die normaal vijanden van elkaar zijn en dan elkaar toch verzorgen of vriendjes worden voor het leven.

  Ik denk dat ik me een Jippebult schrik als vrouwtje met een baby lynx aan zou komen vanmiddag als ze thuis komt van het werken.
  Maar Sweet Pea mag van mij een hele grote beloning hebben voor wat ze gedaan heeft en ze zal waarschijnlijk nu wel vaker een andere dier helpen in nood.
  Zo nu moet ik weg achter de laptop want vrouwtje moet mijn hapjes gaan verdienen.
  Fijne dag en tot morgen Bert. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, volgens mij is er tussen dieren meer vriendschap dan bij mensen, behalve als je oer bent. Ik zou zelf ook schrikken als mijn vrouw met een ander dier thuis kwam, maakt niet uit wat het is. Jij hebt ervaring met meer dieren wonen. Ik ben liever met haar alleen. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *