Minnie over toen ik acht jaar werd

acht jaar

Ik was jarig laatst en ik werd 8. Nou ben ik dus echt geen kitten meer, maar ook nog geen echte senior. Ik zit er een beetje tussen in. Mijn furrjaardag was een leuke dag en daar ga ik nu over vertellen.

Nou het was dus zaterdag en dat is wiekent en dat is een fijne dag om jarig te zijn. Want dan is Frau vrij en de hele dag bij mij. Het begon in de ochtend. Ze zong voor me. Gelukkig kan ze wel een beetje zingen want van kattengejank hou ik niet zo hihi. “Minnie die is jarig mauw mauw mauw” dat is wat ze zong. En daarna kreeg ik megaveel knuffels en kroop ik lekker onder het dekbed. Lekker dicht tegen Frau aan.

Likwitsneks

acht jaarToen we op waren gestaan kreeg ik partiemiks sneks. Een paar meer dan normaal want als je jarig bent dan krijg je meer. Toen ging Frau naar de winkel om lekkers te kopen voor ons. En toen kon ik ff op de aaipet. Ik maakte een mooie catfie van mezelf en ik plakte het cijfer 8 erbij op de foto. Nadat ik het op Feestboek had gezet kreeg ik allemaal feeliesitaties. Zo leuk! Ik voelde me echt een BK. Dat staat voor Bekend Katje.
En toen kwam Frau terug van boodschappen doen. Ik ging meteen in de tas kijken. Nou ik werd echt furrwend hoor. Naast de wiekentsneks die ik altijd krijg als het wiekent is zat er nog iets anders in de tas. Likwitsneks met zallum smaak. Jammie, ik zag de furrpakking en likte meteen mijn snorharen erbij af.
Ik mocht eerst een beetje uit het staafje likken. Miauw! Superlekker! En toen werd de rest van het staafje op een bordje gedaan. Ik had het binnen 1 seconden op. Lil, lik, jammie. Zo wil ik elke dag wel 8 worden. Gelukkig voor mij zaten er meer staafjes in het doosje dus ik krijg het vast vaker.

Wiekentsnek

In de avond kreeg ik mijn wiekentsnek en Frau had stokbrood met soep. Daar hebben we allebei van gesmuld. Want de kruimels van het stokbrood die mocht ik oplikken. Oh ik hoor hier dat ik het wel juist moet mauwen. Ok ok ik wacht vaak niet tot ik iets mag ik doe het gewoon meteen hihi. Ik krijg best vaak te horen of ik brokjes in mijn oren heb. Geen idee wat ze daarmee bedoeld? Want waarom zou ik brokjes in mijn oren hebben? Ik heb nog nooit een kat of poes gezien die dat heeft.

acht jaarPosduif

Een paar dagen na mijn furrjaardag floog de posduif naar mensenoma. Hij lande op het balkon en heeft Bolle’s boekje daar afgegeven. Eentje is voor haarzelf en eentje is er voor Frau en mij. Die krijgen we als hun prikkie prikkie tegen Tante C hebben gehad. Want dan kunnen ze weer hier op bezoek komen. Ik heb al een jaar niet meer op hun schoot kunnen liggen of met hun kunnen knuffelen. Dus laat ik het soms toe om gefilmd te worden zodat Frau dat op kan sturen. En aan de telefoon zegt mensenopa MAUW en dan zeg ik MAUW terug. Hij kan sowieso veel dierentalen. MEH en BOE kan hij ook. Daar moet ik dan om miauwgrinneken.
Nou dit was het weer voor deze week. Kopjes voor iedereen!
Poot,
Minnie

19 thoughts on “Minnie over toen ik acht jaar werd

 1. Lieve Minnie,

  Eerst van vrouwtje en mij heel veel FELICIFLAPSTAARTJES voor jou jarig zijn. Nee jij bent nog geen senior hoor, ikke noem het dat je nu een super volgewassenkater bent. Ikke ben een senior en volgende week 12 April wordt ik 14 jaar. Ik voel mij eggies niet oud hoor.
  Bij als je jarig bent hoort een echt poezelfeest met veel knuffels en een extra lekkernij. Mijn vrouwtje is gelukkig op maandag vrij en is het de hele dat Jippe feest. Wat een mooi boek is het van sterrevriend Bolle en ikke weet zeker dat heel veel vriendjes en dinnetjes dit in huis hebben.
  Lieve Minnie van vrouwtje een grote knuffel, poot en kopje van jouw grote vriendje Jip

  1. Liefe Jip. Oh ben jij ook bijna jarig! Fijn dat het dan de hele dag Jippedag is. Lekker knuffelen met je mens is het fijnste wat er is. Pootjes en een lekker snekkie van mij, Minnie.

 2. Hajooooo tante minnie. Ikke ben ook beina jaarug!!! Eg!! Dan wor ik tweejig. Frauw seg datte ik dan geen beebie meer ben en dat ikke een follewasse katerMAN ben hihihi.
  Ikke hoop niet dat mamsie dit weest want anners moet ik nog meer garrenaaltjes foor haar pelle. Ooooh sjo errug!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie! Ben je bijna tweejig? Dan ben je al bijna een grote kat. Ik weet nog dat ik twee was. Pootje van mij!

 3. Hoi Minnie, wat goed dat je lekker verwend bent op je verjaardag , dat hoort zo vinden wij als je jarig bent. En je bent nog superjong hoor, tenminste op de foto zie je er nog superjong uit. Je bent gewoon een mooie volwassen poezenvrouw. Onze vrouw zingt ook altijd voor ons op onze verjaardag, maar dat kan ze beter niet doen, hihihihihi.
  Knuffels en pootjes van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bende! Ow vinden jullie mij er jong uit zien. Hihi wat een leuk compliment. En wat is dat toch met vrouwen en zingen. Pootje van mij voor jullie allemaal.

 4. Hoi lieve Min, nog gefeeliesietaatsiet met je verjaardag, nau hebben we allebei een kleine naam en we zijn allebei 8 jaren!, dat is toch grappig?, maar jij ziet er uit alsof je veeel jonger bent vind ik!, wat een fijne dag heb je gehad, met allemaal snekkies en knuffels en kadoos, echt een feestdag, gelukkig dat jauw Frau ook van die rare vragen kan stellen, ik dacht dat het aan mijn vrouw lag!, waarom zau je brokjes in je oren doen?, mijn vrouw zegt weleens als ik moet puuselen en ik kan de brokjes niet vinden dat ik niet met mijn neus moet kijken, maar dat kan toch helemaal niet?!, ik doe altijd net alsof ik het niet hoor, dat is het beste denk ik, en wat lief dat je mensenoma twee boekjes van Bolle heeft gekocht, en ik vind bet biesonder dat je mensenopa met jau kan mouwen, en dat hij ook een koei en een sgaapje na kan doen!, lieve Min ik stuur jau en je Frau en je opa en oma heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en spesjaal voor jau heb ik een snek achter mijn wangen verstopt voor als je een kat van 8 jaren bent, en voor je Frau en opa en oma een bon-bon, het is van Kever!!!

  1. O ja, en wat fijn dat je mensenopa en oma binnenkort een prik krijgen en dat ze weer op bezoek kunnen komen!!

  2. Hoi lieve Keev. Wat leuk he dat we samen 8 zijn. Enne mensenoma heeft er twee gekocht, want eentje voor haar en eentje voor mij en Frau. Dat is ons furrjaardagskadoo. Leuk he! Wat zeg je me nou, kijke met je neus? Hihi, dat is toch ook gek. Dat kan helemaal niet. De snek was lekker. Ik heb er ook eentje voor jou! Pootje en heel veel kopjes van mij voor jou.

 5. Hoi Minnie,
  Hier Panda…….ik ben gisteren jarig geweest!!!! Mijn vrouw heeft ook voor mij gezongen……dat is zoooo leuk!!!
  En ik heb heel veel knuffel en lekkers gehad!! En s’avonds hebben we allemaal een toef slagroom gekregen……dat was smullen!! Krijgen we alleen als er iemand jarig is.
  Wat tof zeg dat jou mensenopa tegen alle dieren kan praten!! Zo heeft hij jou in ieder geval kunnen feliciteren!!! Wij hebben geen mensenopa of oma meer.
  Maar wij zijn blij voor jou als je binnenkort op hun schoot kan liggen…….dat is altijd beter!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hee Panda, gefeeliesietaatsiet van mij!! en ook voor je hele famielie en je vrouw!!, knuffel van Kever!!

  2. Hoi Panda. Gefelisiestaart! Wat leuk dat jij gisteren jarig was. Oeh slagroom, Frau zit hier al van jammie jammie naast me. En ja, ik hoop dat ik gauw weer op hun schoot kan. Pootjes van mij voor jullie!

 6. Lieve Minnie,

  Nog gefeliciteerd met je achtste verjaardag ! Wat ben jij nog lekker jong, zeg. Wij poezels zijn allemaal ouder hier. De jongste ( Fenneke ) is 10 en de oudste ( Lisette ) is 19. En de leeftijd van onze vrouw mogen we niet verklappen. Maar van ons allemaal is zij wel de oudste.
  Zo te lezen ben jij wel heel erg verwend op die dag met een vrolijk lied en met allemaal extra lekkere dingen en met extra knuffels. Ja, zo hoort het ook op een verjaardag, vinden wij. En af en toe niet luisteren dat doen wij ook hier hoor. Misschien hebben wij ook brokjes in onze oren. We horen alles wel, maar we luisteren alleen als we zin hebben. Behalve natuurlijk wanneer we het geluid van het openmaken van een blikje kattenvoer horen : dan komen wij natuurlijk gelijk naar onze vrouw toe. Tja, dat hoort nu eenmaal bij katten. En dat weet onze vrouw ook.

  Lieve Minnie, we wensen jou nog minstens 8 gezonde jaren erbij toe.
  Heel veel zachte kopjes van ons vijven en een extra knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi Vijf! Dus dat vinden jullie ook? Dat je niet altijd hoeft te luisteren. En wat stoer dat Lisette al 19 is. Zo oud wil ik ook wel worden. Heel veel kopjes terug!

 7. Lieve Minnie dinnetje, nog gefeliciteerd met je 8e verjaardag, wat ben je verwend, heerlijk toch. Wat leuk dat je zo met je mensenoma kunt praten door de telefoon. Jammer genoeg zijn Floortje’s mensenoma’s en opa’s in regenboogland. Af en toe zwaaien wij ook naar ze. Knuffels en kopjes van ina en floortje.

  1. Hoi lieve Floortje en Ina. Dank je voor de felisidinges. Fijn is dat hoor verwend worden. Mauwen door de foon is wel leuk ja. De sterren van Floortje zwaaien vast wel eens terug. Heel veel knuffels en kopjes terug!

 8. Lieve Minniedinnie,

  ooooh bennie agt jaar geworre van jou leeftijd. Oooh dan bennie nog zofeel jong en jij ben fris van jou fruit. Dat is belangrijk en jij ben zofeeel ferwen, dat is nog meer belangrijk. Want jij kan nog zofeel jaar worre, assie nie ferwen wor hebbie er niks aan foor jou eigen.
  Selluf ben ik seeniejorpoes en mij vrouw zeg dat ik nog nie jaarig ben. Maar ik heb wel zin in jou toef van jou slagroom. Van mij eigen vin ik slagroom zofeel lekker, ik vin dattie ook slagroom mag krijge assie seeniejorpoes op jou leeftijd ben en jij ben nog nie jaarig.
  Hoop dat jou mense Ooma en jou mense Oopa snel weer bij jou eigen op bezoek kan koome. Misschien krijgie van allemaal slagroom van mevrouw Cooroona, dattie het kan fiere. Zij heb wel iets goed te maake vin ik van mij eigen.
  Lieve Minniedinnie hoop dattie gelukkig agt jaar ben tottie weer jou niewe leeftijd krijg,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Dank jou wel foor jou reaksie. Als jij jarig ben dan ga ik een mooi liedje foor je mauwen. Frau is net zo dol op slagroom als jij. Zelf ben ik meer van sju en sjelei. En kruimeltjes. Mauw ik heb psst een lekkere grote toef slagroom voor je. Het is van mij, Minnie. En je krijgt ook nog een lief kopje.

Reacties zijn welkom