Marilyn maakt dekentjes voor asielkatten

dierendekentjesWe zijn in de Amerikaanse staat Florida,  waar Marilyn van negentig jaar (90!) druk is met breien. Wat maakt ze? Dekentjes voor asielkatten.

Goed zo Marilyn! Ze laat zien dat één persoon ook iets te geven heeft, en dat je nooit te klein over jezelf mag denken.

Ouderen

In Florida wonen relatief veel ouderen, vanwege het zonnige klimaat. Daar is de staat vooral om bekend. Ouderen die willen rentenieren. Maar iemand als Marilyn  is er ook. Met dikke breinaalden maakt ze het ene na het andere kleine dekentje voor asielkatten. Het gaat snel en goed, en elke kat die op zo’n dekentje kan liggen is er een beetje gelukkiger door.

Oproep

Marilyn geeft alle dekentjes die ze maakt aan het asiel Polk County Animal Control.  Daar weten ze ook nog hoe de moeder van Marilyn ooit begonnen is met het breien van deze dekentjes.  En ze weten dat Marilyn zal doorgaan zolang haar handen het doen en haar gezondheid dit toelaat. Er is echter een probleempje. Wol kost geld en Marilyn heeft een beperkt inkomen. Daarom doet het asiel een oproep om bijdragen: geld en wol zijn even welkom. Dan is Marilyn geholpen, de katten in het asiel en daarmee het asiel ook.

Hulp

Mensen denken vaak dat het asiel al vrijwilligers genoeg heeft of dat er toch niets werkelijk helpt, maar dat is niet zo. Juist omdat er voortdurend katten en andere dieren zijn die hulp nodig hebben, is elke bijdrage welkom. Iedereen die iets te geven heeft, kan helpen. Je kunt nooit te weinig geven.  Als je een euro stort, betekent die euro on het asiel een of meer bakjes gevulde brokjes. Kijk naar wat je wèl kunt doen en dan help je de dieren vooruit.

Marilyn deed dat ook. Ze is 90 jaar, ze heeft weinig geld en ze dacht: wat ik wèl kan doen, is dekentjes breien. En dat doet ze dus.

(Bron: Foxnews.com)

One thought on “Marilyn maakt dekentjes voor asielkatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *