Kattenmeubels uit Japan

kattenmeubels  Superdeluxe kattemeubels waar de kat ook echt op wil gaan liggen, die vind je in Japan. Aandachtspuntje: de kosten van vervoer en de aanslag van de douane. Wat hou je over: een bron van inspiratie.

Bij alles wat katten betreft is het zaak om verschil te maken tussen: 1 wat vind je zelf leuk en 2 wat vindt de kat leuk.

Idee

Het Japanse bedrijf  Okawa Kagu wilde dat verschil tot nul brengen. Want daar wisten ze wat iedereen weet: een kat wil in principe liggen waar zijn of haar mensen liggen. Het idee was dus om mensenmeubels in een kattenmaat te fabriceren. Op de foto ziet er het schattig uit, dat je meteen zoiets wilt aanschaffen of maken. Maar ja, wat heeft die kat voor catnip genomen om stil te kunnen liggen op dat bankje? Dat staat nergens bij.

Voor mensen

In Japan bestaat een omvangrijke industrie voor kattenmeubels. Degene die daarvoor zwicht, is een mens. Het zijn dus eigenlijk meubels voor mensen die hopen dat thuis de kat er meteen iets mee doet. Gebeurt dat niet, dan was het waarschijnlijk het verkeerde meubel. En weer wordt er iets aangeschaft…

Kussens

Waar liggen de meeste katten het liefste op? De ervaring leert:

 • kussens
 • dekentjes
 • handdoek
 • kleding van hun mens
 • kussensloop
 • beddengoed
 • dozen en verpakkingen

Maar ja, dat is zo gemakkelijk aan te schaffen, als het al niet in huis is, dat het voor mensen minder leuk is. Die hebben een groot verlangen de kat te vertroetelen, en dat verlangen moet er op de een of andere manier uit. Ook in Japan.

Ontwerp

Het bankje op de foto is een meubel uit een grotere collectie. Elk ontwerp wordt speciaal gemaakt door lokale ambachtsmensen uit de regio Fukuoka, waar minstens 150 kattenbedrijven zijn gevestigd.  Je kunt dus ook je eigen bed laten namaken, maar als je kat gewend is naast je te slapen… precies.

(Bron: Mymodernmet.com)

5 thoughts on “Kattenmeubels uit Japan

 1. Ikjes weet dit niet hoor bertje,mijn vrouwpersoneel zou dan nooit naast mij kunnen zitten als ik op mijn bank zou slapen. En waar zou mijn eerlijk gestolen wolletjedeken dan moeten liggen?😳
  Ik zeg van mij hoeft dit niet hoor. Ik zou mijn aaitjes missen.

 2. Hallo Bert,

  Nou die meubels hoeft vrouwtje niet voor mij te kopen, Ik vind mijn mandjes, dekentjes en dozen heerlijk om in te liggen. Het allerbelangrijkste is vrouwtjes schoot en haar bed, nou daar kunnen die meubels echt niet tegenop.
  Er zijn vast wel mensen die dat gaan kopen, die mensen kopen ook kleren voor hun dieren. Nou ik zie me daar ook niet in rond rennen door het huis hoor. Weg gegooid geld zegt vrouwtje, als we dat geld dan toch uit willen geven doen we dat wel naar mensen of dieren die het slecht hebben. Dus mijn centjes blijven nu in mijn spaarpot hoor.

  Tot morgen weer en een fijne dag met vrouwtje hoor en doe maar een beetje onder je dekentje gaan liggen, want je vind het wat koud vandaag.
  Knuffels van vrouwtje en doe jij je vrouwtje de groetjes van ons.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, jij hoeft ze ook al niet. Nou ik ook niet en Katrientje ook al niet en volgens mij niemand niet. Behalve de mensen die er geld mee willen verdienen. Ik ga nou mijn dekentje proberen, poot van je vriend Bert

 3. Ons vrouwtje heeft gelachen om de meubels Bert. Nee het is ook niets voor ons. Stel je voor zeg een eigen bank, bed . Wij delen de bank zodat ons vrouwtje er ook op kan zitten. We liggen op haar bed lekker op de sprei, Guillaume slaapt naast het vrouwtje dus wij willen het niet.

Reacties zijn welkom