Kato was een maatje veel te veel

kat moet afvallen Een maatje meer is mooi, maar een maatje veel te veel is moeilijk voor je gezondheid. Kato de kater was ooit veel te zwaar.

Zomaar op een dag besloot een veel te dikke kater dat hij ergens wilde wonen. Hij besloot op de oprijweg naar het huis te gaan zitten en van de zon te genieten, dan kwam het vast in orde.

Aaien

Dat was zo’n drie jaar geleden. De dikke kater zat en wachtte op de dingen die gingen gebeuren en die gebeurden ook. Uit het huis kwam een mens. Een man. Markus was verbaasd deze grote kater te zien liggen.  Hij liet zich aaien. Hij liet zich optillen. Hij liet zich knuffelen. Waar hoorde hij thuis, dacht Markus.

Hij had een chip dus dankzij de dierenarts konden ze het thuis van de kater achterhalen. Dat was een stadje verderop. Een telefoontje leerde Markus dat de persoon aan de andere kant van de lijn geen prijs meer stelde op het gezelschap van de kater. Markus begreep het niet maar hij wist: nu hoort die grote jongen bij mij en ik noem hem Kato.

Eten

Kato was groot en ook, eerlijk is eerlijk, hij was ook te dik. Hij at veel te veel. Zoiets is niet goed voor de gezondheid. Meer dan tien kilo was, gezien de kater die hij moest zijn, eigenlijk te veel. Dus Markus besloot om Kato te helpen met afvallen.

Zomaar minder eten geven zou een veel te grote verandering zijn voor de kater.  Heel langzaam lukte wel, zo langzaam dat Kato het eigenlijk niet eens merkte.

Er kwam nog iets anders bij. Als binnenkater was beweging voor Kato belangrijk. Hij kon goed rennen en springen dus dat was geregeld.

En zo lukte het om langzaam af te vallen, gram voor gram, tot dat Kato een mooie kater was met een gezond gewicht. Nog steeds groot, dat wel.

Wat slim van Kato, om een goed nieuw thuis uit te zoeken. (bron: Lovemeow)

5 thoughts on “Kato was een maatje veel te veel

 1. oooooh wat is kato slank geworden.
  Floor zei dat ik 4 ons te zwaar ben. Dikke doei daf ik nu nog ga afvallen hoor. Ik mag maar 4 kilo wegen,en ik zit er 4 ons over.
  Lang leven het goede leven 😀

 2. Hallo Bert,

  Verdikkemie die Kato had niet een maatje, maar heleboel maatjes teveel zeg. Maar wat een slimme Kato om zelf een nieuw huisje en lieve mensen te gaan zoeken omdat hij bij zijn eigen baasje niet meer welkom was. Dat is op zich toch wel heel erg verdrietig hoor, je zal toch zomaar gedumpt worden. Hij heeft vast eens goed opgelet toen hij moest gaan zwerven waar hele lieve mensen woonde die hem wel al de liefde wilde geven waar hij zo naar verlangde en hem ook mee hielpen om wat kilo’s of te vallen. Sapperdeloodjes wat zoet Kato er goed uit en hij mag heel trots op zich zelf zijn dat hij het kon, want dat zal echt heel moeilijk zijn geweest.
  Maar vrouwtje zegt dat een maatje meer krijgen echt niet altijd aan teveel eten en snoepen hoeft te liggen, kan ook zijn dat die soldaatjes in je lijf niet goed hun werk doen,
  Maar goed ik probeer samen met vrouwtje op het gewicht van mijn maatje meer te blijven en dan is het goed zegt vrouwtje.

  Bert een fijne dag samen met vrouwtje en je weet wij duimen voor je hoor voor dinsdag.
  Veel knufjes van vrouwtje en stevig kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. Ja Jip dan zijn wij opeens hele magere jongens als je naar Kato kijkt, en dan zijn we toch eigenlijk niet. Ik heb brede poten en een dikke vacht en het is ook mijn bouw en ik eet natuurlijk wel wat dat is gewoon zo!! Poot van je vriend Bert PS dankjewel voor de steun

 3. Veel beter zo – veel te dik geeft een grote kans op suikerziekte en dan ben je pas goed in de aap gelogeerd. Goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *