Kater trouwt mee met zijn mensen

  Als je goed kijkt, zie je op de bruidstaart een derde persoon. Ja, daar achter het bruidspaar.  Dat is een afbeelding van de kater Angel. Hij maakte deel uit van een bijzondere huwelijksceremonie.

Huisdieren en relaties combineren is voor alle betrokken partijen iets dat aandacht nodig heeft. Wie was er het eerste? En wie kwam er toen bij en hoe moet dat onderling?

 

Huwelijk

Dat relaties en huisdieren ook een goede combinatie kunnen zijn, bewijst het verhaal van Michael en Courtney Jimenez  en de kater Angel.  Toen zijn mensen gingen trouwen, maakte hij op zijn manier deel uit van de huwelijksceremonie. De vader van de bruid hield hem tijdens de huwelijkssluiting in zijn armen.  Daarna mocht Angel naar huis om bij te slapen van alle opwinding.

Druk

Je weet meteen dat ze van katten houden omdat ze Angel snel naar de rust van het gewone huiselijke leven lieten gaan. Drukte en vreemde mensen is niets voor een kat.

Het was op het randje van acceptabel dat Angel een eigen strikje droeg en in de auto moest. Dat vond Angel ook.

Evenwicht

Toch liet deze manier van trouwen iets duidelijk zien aan de buitenwereld. Een huisdier is ook een persoon, die recht heeft op aandacht en respect. Wanneer je een relatie met een persoon hebt, en er komt een andere persoon bij, moet je alles in balans zien te houden. Dat is hier kennelijk gelukt. Twee mensen – o ja, en een baby – en een kater gaan nu officieel als gezin aan een nieuwe fase in hun leven beginnen.

Hoe Angel erover dacht, weten we helaas niet. Wel zegt het al iets dat hij op tijd naar huis wilde om rustig te kunnen slapen. En dat is hem ook van harte gegund, want meedoen in een trouwerijk is voor iedereen een hele belevenis.

2 thoughts on “Kater trouwt mee met zijn mensen

 1. Hallo Bert,

  Ja ik vind dat een huisdier net als een mens een hele grote plaats heeft in een huis. Dat is bij ons hier ook zo, maar vrouwtje heeft ook meegemaakt dat ze een poos alleen was en er toen een mannesnuit kwam, hij vond katten maar niks had hij gezegd, vrouwtje had toen tegen die mannesnuit gezegd dat ze heel belangrijk waren en ze echt niet weg gingen. Haha, die mannesnuit was na een korte tijd wel heel veel van haar katten gaan houden, want niks was te gek voor de katten.

  Ja Bert we hebben het er wel eens over dat we samen leven en rekening met elkaar moeten houden en elkaar moeten respecteren. Dat is in het hele leven zo hoor, wat zou het fijn zijn als het zo overal zou zijn.

  Ik zou zelf ook liever thuis blijven als vrouwtje naar een feest zou gaan, maar vrouwtje is geen feestmens, dus ik heb Jippe mazzel hoor.
  Zo nu gaan vrouwtje en ik dadelijk fijn buiten zitten, nou ja ik liggen en weer wat vietemetientjes opdoen.
  Jij met vrouwtje een fijne dag en knuf van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat hoor ik wel vaker dat een mannensnuit eerst moeilijk doet over katten en dan later een echte kattenman wordt, net of het altijd al in hem zat en dat het er dan uit mag komen. Dat is ontplooien wat Loesje nou ook doet. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom