kater Martin werkt bij de politie

kater Martin   Hoi Martin! Hij is nog niet eens helemaal volwassen en nu al heeft hij een baan en wat voor eentje: bij de politie in Brooklyn, New York.  Zijn leeftijd: zes maanden.

Het leuke is: Martin hoefde niet eens te solliciteren. Hij werd opgenomen en aangenomen.

Vondeling

Op een dag zagen agenten buiten het bureau op straat iets, of beter gezegd iemand, waardoor hun aandacht werd getrokken. Een klein katertje, duidelijk aan het zwerven, en met een even duidelijke behoefte aan een thuis met liefde en eten.

De agenten namen het kitten mee naar binnen. Ze wisten de hoogste chef te overtuigen dat het politiebureau behoefte had aan een mascotte, een huisdier dat van en voor iedereen zou zijn, dat er binding en liefde zou ontstaan – ze zeiden vermoedelijk alles dat nodig was om een “ja” te krijgen.

Dat kregen ze.

Thuis

Met dat “ja” kreeg de jonge Martin een thuis en een baan tegelijkertijd. Hij jaagt op muizen, hij eet mee als er iemand tonijn op brood heeft en hij rust uit op elk bureau dat hij maar kan vinden. Zijn bak wordt netjes verzorgd.

Op het bureau zijn ze meer dan tevreden over hem. Agenten en bezoekers vinden het fijn om Martin te zien en te kunnen aaien.

Permanent

Na een poosje kreeg Martin vergunning om permanent in het bureau te blijven.  Hij is er ook gelukkig. Elke ochtend inspecteert hij de agenten die zich voor de dienst komen melden, want ja, het bureau is nu zijn territorium. Wanneer ze hem roepen, komt hij meteen aanlopen – vooral uit nieuwsgierigheid, want een jong katertje wil altijd weten wat er te doen is.

Martin doet het kortom uitstekend. Wat een verandering in zo’n jong leven: van zwerfkitten naar serieuze politiekater, met een bureau vol mensen die van hem houden. Goed gedaan, Martin.

(Bron: NYpost.com)

One thought on “kater Martin werkt bij de politie

  1. Hallo Bert,

    Wat een lieve agente om Martin op te nemen en nu ook zelfs nog een baan te geven. Ja kijk ik ben echt niet geschikt voor politiekater, want zo gauw ik onraad snuffel of de bel hoor ben ik weg hoor. Ja en dat kunnen ze natuurlijk niet gebruiken op een politie bureau. Toch wel een verantwoordelijk baantje hoor, alles inspecteren boeven in de smiezen houden, opletten of er geen fouten worden gemaakt en kijken of iedereen wel genoeg knuffels geeft en een plekje op het bureau. Kijk dat muizen vangen zal wel meevallen, maar dat is katers eigen, die hebben we in een zucht en een windje gevangen en die legt hij misschien wel bij de hoofdbaas van het bureau op zijn bureau, Kan die meteen kijken of Martin goed zijn werk doet. Nou Martin die heeft vast en zeker een heel leuk en afwisselend leven en dan vinden wij katers dat super fijn.

    Ik ga vlug nog een klein tukje doen, vrouwtje lag net in een deuk van het lachen hoe ik aan het spelen was, Vandaag stond staarten vangen op mijn programma en als dadelijk de bel ga en ik weer tevoorschijn kom dan mag ik mee mijn grote doos met hapjes uitpakken. Wie weet krijg ik wel iets lekkers, want miauw nou zelf ik heb heel hard gewerkt hoor door maar achter mijn staart aan te rennen.

    Bert ik hoop dat jij een fijne dag hebt met veel genieten , van vrouwtje veel knuffels en een gekke Jip stuurt kopjes en pootjes voor jou.

    Tot morgen weer van je grote vriend Jip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *