Kater Jimmy is eindelijk weer thuis

thuis  Kater Jimmy is eindelijk weer thuis. Het zijn de moeilijkste berichten om te lezen: een kat is vermist. Meteen voel je je ongelukkig. Maar veel katten komen weer thuis, ook al duurt het soms even.

Bij Jimmy duurde het zo’n twee jaar en zes maanden eer hij weer thuis was.

Achterdeur

De dag dat hij verdween verliep zo normaal als altijd. ’s Avonds stond hij bij de voordeur om naar buiten gelaten te worden, zodat hij de tuin als zijn bak kon gebruiken. Daarna liep hij altijd een stukje om tot hij bij de achterdeur stond, even miauwde en dan binnengelaten werd. Alleen verscheen hij die ene dag niet bij de achterdeur. De dag erna ook niet. En de dagen erna evenmin.

Gevoel

Jimmy was en bleef weg. Zijn mensen hadden diep, diep van binnen het gevoel dat Jimmy ergens was, in leven dus, maar waar? Het lukte niet om dat te ontdekken, maar ze bleven naar hem uitkijken, ze gaven niet op. Ze hingen posters op, gingen overal vragen, informeerden alle instanties.

Wonder

En op een dag gebeurde het wonder waar ze op hoopten. Op een Facebookpagina van gevonden katten zagen ze een foto van een streepjeskat die verdacht veel op hun Jimmy leek.  Hij was gevonden na een sneeuwstorm en de mensen die hem vonden, wisten zeker dat hij huiskater was geweest, zo gedroeg hij zich immers. Daarom zetten ze een foto  op Facebook. Je kunt nooit weten, dachten ze.

Terug

Jimmy’s mensen zagen de foto en wisten: dit zou onze jongen kunnen zijn. Ze belden het asiel en spraken een bezoek af. Als het jimmy was, had hij misschien een geur nodig om te herkennen. Ze namen speelgoed mee waarmee hij jarenlang graag had gespeeld – dat hadden ze al die tijd bewaard.

In het asiel openden ze het kooitje. Jimmy liep er meteen uit en gaf zijn mensen kopjes. Hij liet zich over zijn buik aaien en begon luid te spinnen.

Hij herkende zijn mensen.  Hij kon mee naar huis.

Thuis

Thuis herkende Jimmy meteen zijn huis. Hij sliep als vanouds op de eetkamerstoelen, net of hij geen jaren was weggeweest. Er was wel een grote verandering: twee jonge katten woonden nu ook in het huis. Gelukkig kon iedereen goed met elkaar opschieten.

Waar Jimmy is gebleven tijdens zijn afwezigheid weet niemand. Maar wat doet dat ertoe? Hij is weer thuis.

5 thoughts on “Kater Jimmy is eindelijk weer thuis

 1. Oooooh dan heeft jimmy geluk gehad zeg. Ik zou niet weten wat ikjes zou moeten doen. Ik ben 1 keer naar beneden gevallen en zocht mijn personeel. Ik miauwde heel hard. Manpersoneel stormde naar beneden met mijn reiskooitje en ging via buren naar mij toelopen. Oooooh bertje. Ikjes was zo blij dat ik weer thuis was na 5 minuten.

  1. dat snap ik Katrien want vallen lijkt me heel erg eng, het is een keispannend avontuur met veel gevaar en dan maakt het niet uit hoe lang het duurt, moeilijk is moeilijk!!

   1. Ik was ook gewond bert😭
    Ik had op mijn tong gebeten en er zat een gat in. En ik kwam op mijn zij terecht en mijn heupjes deden pijn. En van joyce kreeg ik niets daarvoor. Ze zei dat ik met rust weer beter moest worden en als ik iets tegen de pijn had gehad zou ik weer hebben gespeeld. Nou…ik leek toen net een heel oude dame.

    En jij weet wel waar jimmy doorheen ging. Ik vind dat zo zielig voor je😭
    Ikjes was maar 5 minuten verdwaald,jij heel veel. Te veel😭
    Maar gelukkig vond iemand jou en heb jij de allerliefste vrouw gevonden😊😍

 2. Hallo Bert,

  Wat een geluk voor Jimmy dat hij na al die tijd toch weer naar zijn eigen huis en baasjes kon gaan.
  Ja vrouwtje leest het heel veel voor aan mij dat er zoveel dieren de weg kwijt raken al ze even een ommetje maken. Ja dat kunnen heel veel oorzaken hebben en een verschrikking voor al die dieren die dan op de straat moeten leven. Foei je hebt altijd je hapjes zo voor je neus gehad en altijd stond je fijne mandje klaar en een lieve knuffel, alles is dan weg. Bert jij zelf weet alles van het zware straatleven af.
  Maar de baasjes zijn ook radeloos en hebben zoveel verdriet en stress, zij weten niet wat er gebeurt is, want eerlijk is eerlijk er kunnen ook hele erge dingen met je gebeuren hoor.
  Maar voor iedereen die dit mocht lezen. lieve mensen laat voor die paar euro’s je lieve huisdier chippen, al zijn ze nog 100 X een altijd binnendier of in een veilige afgesloten tuin. Een ontsnapping zit in een klein hoekje hoor. Als je lieverd dan gevonden wordt weet men meteen waar het terug naar toe moet. Heel belangrijk de mensen moeten regelmatig controleren of de registratie nog in orde is en neem je een gechipt dier over van iemand, wijzig dat heel snel alles naar de databank met je eigen adres en telefoonnr., anders heeft het nog geen zin.

  Ja Bert ik vond dit toch even belangrijk om te melden hoor, want er zijn nu zoveel gevonden dieren en veel verdriet bij de baasjes.

  Tot morgen weer en misschien worden we verblijdt met regen en een dagje wat koeler, ga jij daar met je vrouwtje nu alvast maar van genieten met dit vooruitzicht.
  Ik ga nu weer verder met mijn dutje en voor jou knufjes van vrouwtje meesturen en van mij een hele koude poot (heb deze speciaal voor jou lang koud laten worden in de koelkast van vrouwtje) Je grote vriend Jip

  1. snap ik Jip dat je dat zegt, ik heb zelf ook een chip van het Dierenhospitaal dus als ik de weg kwijt ben dan ga ik meteen daarheen, en ze zeiden je vrouw kan ook de weg kwijt raken daarom kan het niet op haar naam. Thuis is het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *