kater Harry is weer thuis

weer thuis  Hoera, Harry is weer thuis. Het is geweldig en goed nieuws in Engeland en voor iedereen ter wereld die zich zorgen maakt over een kat die van huis is. Het kan altijd weer goed komen.

 

Dat zie je aan Harry uit het Engelse Suffolk.  Hij is tien jaar lang weg geweest en iedereen dacht die zien we nooit meer terug. Dat liep dus anders.

Chip

In 2008 verdween Harry uit de tuin bij het huis waar hij sinds kort woonde. Hij was nog maar een kitten en niemand had een idee waar hij was. Zijn mensen hadden hem gechipt maar dat leek niets uit te maken. Harry en zijn broer kwamen van een boerderij in de buurt. Misschien had Harry het avontuur gezocht. Zijn broer niet, die was gewoon binnen en thuis.

Zijn mensen bleven het gevoel houden dat Harry er nog was, maar ja, waar? Ze konden hem niet vinden. Maar ze wilden dat zij gevonden konden worden. Dus elke keer betaalden ze voor de registratie van de chip en ze hielden hun adresgegevens daarin bij.

Thuis

Dankzij dat bijhouden kwam het telefoontje, na al die jaren. Harry was geen zwerfkater geworden, maar via via bij een oudere man terechtgekomen. Daar had hij vermoedelijk een superfijn leven gehad en een echt thuis.  Maar die oudere man ging over de Regenboogbrug, Harry belandde in het asiel en daar keken ze of hij gechipt was.

En inderdaad.

Broer

Harry is nou weer thuis, dat wil zeggen, hij woont nu bij de moeder van zijn mensen. Want zijn broer is al die tijd gewend geweest om op zijn eentje te zijn en zijn mensen voor zichzelf te hebben en houden. Gelukkig konden beide katers nu een vredig en fijn huis hebben, een terrein voor zichzelf.

Het is een heerlijk verhaal dat veel mensen moed geeft. Een vermiste kat is niet altijd een zwerver. Soms zit hij of zij bij iemand in huis, die er niet aan denkt om naar de chip te kijken.

(Bron: Metro.co.uk)

4 thoughts on “kater Harry is weer thuis

 1. Hallo Bert.

  Wat goed maar weer dat Harry gechipt is en al is het dan na 10 jaar toch weer terug komt bij zijn oude baasjes, nou ja nu dus bij familie ervan en dat is toch ook weer fijn. Ja ik weet dat jij ook een chip hebt net als ik, al zijn we huiskater, je weet maar nooit wat er kan gebeuren en we op de straat terecht komen. Vrouwtje controleert wel 2 X per jaar of ik nog geregistreerd sta. Moet iedereen doen. Via internet is dat heel snel gedaan hoor.
  Eigenlijk heeft jouw mooie verhaal een grote boodschap voor iedere mensensnuit wat het grote belang is van het chippen. Is een mooi dubbele blog van je.

  Voor nu wensen vrouwtje en ik jou een fijne dag en ik heb morgen een Jippedag, hoera. Vrouwtje gaat vandaag nog naar de poesjes en hun vrouwtje komt vanavond weer thuis van haar vakantie. Dus vandaag ga ik nog veel vooruit slapen hoor, want ik moet goed uitgerust zijn.
  Heel veel groetjes voor jouw vrouw en knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja ik heb ook zo’n ding. Gelukkig voel ik er niks van. Maar mijn vrouw heeft geen chip en ik vind dat het eigenijk wel moet dat kan ze altijd naar huis gebracht worden als er iets is. poot van Bert

 2. Chippen én de info up to date houden is belangrijk. Maar dan moeten mensen bij een aanloopkat natuurlijk wel laten scannen of de kat een baasje heeft,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *