“Iedereen moet mijn moeder zijn”

  Soms ben je zo klein en zo hulpeloos, dat iedereen even of langer je moeder moet zijn. Gewoon omdat je het nodig hebt.

In het Amerikaanse asiel Kitty Kottage werd een piepklein poesje binnen gebracht.  Ze woog nog geen twee ons, ze leek ondervoed en ze had een ijzeren wil om te leven.

Er was meer aan de hand.

 

Infectie

Het kleine poesje had een infectie aan haar luchtwegen. Dat soort infecties komen vaker voor bij kittens die geen moederpoes hebben; ze missen dan de natuurlijke afweer die ze via moedermelk binnen krijgen.  Maar gelukkig zijn er in het asiel medicijnen voorhanden.

In het Kitty Kottage noemden het poesje BooBoo. Ze zijn gespecialiseerd in het opvangen van kittens, met of zonder moederpoes. BooBoo was zomaar terecht gekomen op de beste plek voor haar.

Miauwen

BooBoo bleek dan wel een klein lichaam te hebben, maar haar geest was sterk. Wanneer ze aandacht wilde, miauwde ze met een harde en rasperige miauw. En dan werd er geluisterd en vervolgens kreeg ze precies wat ze wilde.

Knuffels zijn fijn maar ook belangrijk als je zo klein bent. Die heb je nodig om te overleven. Op de een of andere manier wist BooBoo dat. Aan iedereen die ze zag, vroeg ze knuffels, liefde en geborgenheid die ze anders van haar moeder had gekregen.

En niemand weigerde haar. Ook de honden in het asiel deden braaf wat BooBoo van ze verlangde. Het leek of iedereen wilde dat ze leefde en zich gelukkig voelde. Of durfde niemand BooBoo iets te weigeren?

Pleegmoeder

BooBoo  heeft een eigen pleegmoeder gekregen bij wie ze kan leren huispoes te zijn. Ze weet al hoe je de bak moet gebruiken. Maar vooral weet ze hoe ze liefde en knuffels kan krijgen:  simpelweg door het te verwachten en een beetje te helpen met een harde rauwe meeeoowwww!

2 thoughts on ““Iedereen moet mijn moeder zijn”

 1. Hallo Bert,

  O Bert je hebt weer zo een warm lief verhaal gevonden. Wat een klein babypoesje is het nog.Zeker had ze een willetje om te leven, maar dat is onze natuur dat zit in ons. Nou BooBoo kreeg wel heel veel moedertje die voor haar zorgende.

  Nu zitten vrouwtje en ik ineens te denken dat dit ook wel wat voor jouw lieve Loesje is. Ze schreef deze week op jouw blog een zo mooi verhaal over haar moederhartje, dat ze wel kindjes wilde hebben. Kijk Loesje wil misschien dan wel pleegmama zijn voor poesjes die ook geen mama meer hebben. Op die manier kan ze toch moeder zijn en de kleintjes helpen en leren om groot te worden. Dus Loesje als je dit leest moet je hier maar eens over denken en het er met je vrouwtje over hebben hoor.

  Bert tot morgen, vrouwtje gaat weer werken en ga ik vanmiddag weer genieten als ze thuis komt.Jij een fijne dag met je vrouwtje en geniet ook van je dag hoor en ik weet zeker met veel knuffels.
  Van vrouwtje knuffels en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. dat vind ik een goed plan Jip. Ook al omdat ik helemaal niks met kittens heb. Dat is veel te onrustig spul. Ja, dat komt misschien omdat ik senior ben maar ik hou van mijn rust dat is gewoon zo. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom