Hoe moet het met de vakantie?

 Hoe moet het met de vakantie? Veel mensen hebben de zomervakantie al in kannen en kruiken, en de rest van de mensen denkt er nu over na. Lekker, een paar weekjes weg. En hoe moet het met de katten?

De komende weken zult u vaker advertenties tegenkomen van kattenpensions, en het ene pension belooft nog meer liefde, aandacht en persoonlijke service dan het andere. Daar zult  u gevoelig voor zijn.

Maar die pensions zijn er niet voor u.

Thuis

Uw kat of uw katten blijft het liefste thuis, in de vertrouwde omgeving. In een pension zijn veel te veel nieuwe indrukken: die geluiden, die geuren, alles is er anders dan gewoon. En als een kat iets wil, dan is het gewoon. Want gewoon is veilig en goed en thuis. Daar, waar alles vertrouwd is.

Als u geld uitgeeft aan een vakantie en bereid bent geld uit te geven aan een pension, dan kunt u met een beetje voorzorg het veel fijner voor uw kat maken.

Oppas

De oplossing is een oppas aan huis. Iemand met verstand van katten, die graag aait, die graag speelt en die zonder problemen de kattenbak verschoont. Verstand van katten wil ook zeggen: in het bezit van enige medische kennis. Wanneer een kat apathisch op de bank ligt, moet de oppas niet denken  dat hij of zij lekker ligt te slapen. Dan is het: naar de dierenarts en wel meteen.

Vinden

Zoekt en gij zult vinden. Een dierenoppas vindt u via de dierenarts, het asiel, via Facebook en ook via Google. Zorg dat u ervaringen van anderen leest, en controleer met Google of de afzenders werkelijk bestaan. Aanbevelingen zijn belangrijk.

Dan maakt u een paar afspraken voordat u met vakantie gaat. U ziet dan of het klikt tussen uw kat en de oppas. En uw kat kan een beetje aan die nieuwe persoon wennen, dat de oppas al een beetje een vertrouwd iemand kan worden.  Tip: laat de oppas een door hem of haar gedragen kledingstuk bij u achterlaten voor de vakantie, dan is de geur vertrouwder.

Thuis is het allerbeste voor uw kat.

 

13 thoughts on “Hoe moet het met de vakantie?

 1. Mijn personeel gaat bijna nooit met vakantie. Ze willen bij mij blijven omdat ze zeggen dat niemand mij kan bedienen zoals zij dat doen.
  Wel zijn we 1 keer jaren geleden samen naar Limburg gegaan. Mijn zusje leefde toen nog. Ooooh bertje,dat was keten. We zagen rood/oranje kleine dieren met staartjes die voor het raam heen en weer hupste.wij ook hupsen.
  1 keer nam ik een aanloop,want ik wilde die diertjes vangen. BOEMMMM,ik knalde tegen glas aan.zo niet leuk,en ik snap nu nog steeds niet waarom ze zaten te lachen. Ook zagen we vogels,die zeiden steeds kwak kwak. En we zagen Bambi. Daar had ik ooit een film van gezien,dus ik wist hoe ze heette. Die vond ik eng.
  Toen we weer naar huis gingen hadden we wel 2 dagen nodig om bij te komen. Zoveel lol hadden we daar.

   1. Het was echt spannend hoor Bert. Ik zag diertjes die ik nooit had gezien. We waren er maar 4 dagen,maar we hadden maar een paar uurtjes geslapen omdat het er erg mooi was.
    Kijk,hier zie ik ook diertjes maar die ken ik.

 2. Bert ons vrouwtje gaat niet echt op vakantie omdat ze een goede oppas lastig vind te vinden. En wij zijn met 9 katten thuis dus veel werk met de kattenbakken enz. En ze vind ons belangrijker dan vakantie. Ze gaat hooguit een weekend weg en dan past haar zus op ons. Die blijft dan bij ons en worden we extra verwend.

  1. Een zus van jullie vrouw dat is dan je tante. Dat weet ik uit mijn eigen ervaring. En die zijn superlief!!

 3. Wij hebben een oppas aan huis. Een goede vriendin van de vrouw des huizes. Die komt zorgen dat wij niets te kort komen als het vakantietijd is. Onze vrouw zorgt ook voor de katten van de vriendin als zij met vakantie is. Een goede ruil.

 4. Hallo Bert,

  Vrouwtje gaat nooit met vakantie, zelfs niet een nachtje bij haar zus slapen. Nee ze gaat dan ’s morgens weg en komt als het nacht is weer terug.
  Maar vrouwtje doet wel poezen oppas voor de 3 poesjes van een goede kennis van haar. Dat doet ze al jaren en die poesjes die zijn ook gek op vrouwtje en omgekeerd. Het vrouwtje van deze poesjes gaat om de 6-8 weken weg en is ook vaak de weekeinde weg. Het vrouwtje heeft een hele drukke baan, ze is arts en dan verdien je op z’n tijd echt rust en de poesjes komen niks tekort hoor. Vrouwtje blijft meestal 4 uur bij ze en dat dan iedere dag. Op en neer is het haast 45 km. maar dat is niet erg. Vrouwtje heeft hele goede afspraken met hun vrouwtje. Dit voor als ze ziek worden of in het allerergste geval als ze over de regenboog brug gaan, wat vouwtje dan kan en mag doen. Is dus super goed geregeld. Wij vinden ook dat je het beste gewoon thuis in je eigen huis moet blijven en in je eigen mandje moet kunnen slapen. Ik snuffel altijd goed als vrouwtje terug komt want dan ruikt ze natuurlijk door al dat geknuffel heel erg naar hen, maar dat vind ik helemaal niet erg, want mijn vrouwtje is en blijft nu eenmaal van mij en ik leen haar uit aan die andere poesjes.
  Ik zal dadelijk eens gaan miauweren wanneer ze weer gaat oppassen, ik denk van het komende weekend.

  Zo Bert ik ga stoppen en weer een dutje doen, fijne dag met jouw vrouwtje die ook altijd bij jou blijft. Knufje van mijn vrouwtje en poot en kopje van een luilakje.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ik vind het lief dat je zo je vrouw een beetje wilt delen zodat die poesjes ook thuis kunnen blijven. Daar doe je goed aan. En je weet dat je vrouw altijd weer bij jou terug komt dus dat is je basis, zo zie ik dat. je vriend Bert

 5. Hallo Bert, hier Mellie! Onze mensenmama gaat gelukkig nooit op vakantie, ze houdt lekker vakantie gewoon thuis, bij de poezenkinderen zegt ze altijd, want die kan ze niet missen. En zoon Josh houdt ook niet van op vakantie gaan, want hij is autistisch en houdt niet van veranderingen. En daar ben ik blij mee, want zoals je al zei, en ik spreek hier ook namens Tiffie, Louie en Lucie, geen fijnere plek dan gewoon thuis met mama en Josh!!
  Purrrrrretjes van Mellie

  1. hoi Mellie, wat is dat supergoed geregeld zo met je mensenmama en met Josh, dan houden jullie allemaal van thuis en dat elke dag hetzelfde is en dat heb ik ook!! Bertje

 6. Dat is ze zeker Bert en we worden altijd super verwend door haar. Soms komt ze eens in het weekend om mee te gaan naar de kattenshow en blijft ze slapen. Dat vind Guillaume wat minder leuk want hij ligt altijd naast zijn vrouwtje

Reacties zijn welkom