Hoe Millie de asielpoes andere dieren helpt

  Je ziet meteen: wat een lief gezicht heeft Millie. Dat vinden meer mensen en dieren. Millie werkt in een asiel en haar taak is om dieren gerust te stellen.

Millie is goed met dieren. Maakt niet uit of ze kat of hond of eend of weer wat anders zijn.

Werk

Millie is een werkende poes. Elke dag gaat ze naar de Lollypop Farm in het Amerikaanse Fairport. Daar kwam ze als kitten terecht met een groot probleem. Ze had rugklachten waardoor ze niet kon lopen. Gelukkig kreeg ze medische zorg en extra veel liefde. En Millie knapte op: haar achterpoten werden sterker en ze leerde lopen, al was en bleef het op een wiebelige manier.

Toen ze eenmaal kon lopen, begon ze de andere dieren in het asiel te bezoeken. Kijken, kopjes geven, erbij zijn, net of ze iets van de liefde die ze zelf had gekregen, wilde doorgeven.

Zo kwam Millie aan haar werk. Pleegzuster zijn voor dieren.

Thuis

Overdag werkt Millie, en wanneer de werkdag voorbij is, gaat ze naar huis met haar eigen vrouw. Dat is Cassie. Zij werkt ook in het asiel.  “Millie is net familie voor me,” zegt Cassie, “ik vind het een eer om voor haar te zorgen.” Die zorg is meer dan brokjes geven en aaien. Millie kan door haar vroege rugprobleem niet naar de bak. Ze moet een paar keer per dag door een mens geholpen worden om de ontlasting en urine uit haar lichaam te helpen. Cassie doet dat graag. Liefde is liefde.

(Bron: Lovemeow.com)

 

Reacties zijn welkom