Hoe kater Barney zijn thuis vond

  Hoe kater Barney zijn thuis vond is een supermooi verhaal. Ook al is je leven moeilijk, het kan weer helemaal goed worden.

Dit is waar gebeurd in Canada, maar het had overal kunnen gebeuren.

 

Zwerfkat

Kater Barney was een zwerfkat van ongeveer zes jaar. De mensen kenden hem als die ene grote kater in de buurt. Ze gaven hem te eten en dat was op zich goed, maar het was tegelijkertijd niet genoeg. Als zwerfkat heb je onderdak nodig, ofwel een thuis bij mensen en als dat niet gaat omdat je te verwilderd bent, een huisje in een veilige hoek van een straat of tuin. Dat is ook in Nederland belangrijk en daar zetten organisaties zich gelukkig ook voor in.

Terug naar Barney.

Asiel

Op een dag verzeilde Barney in het asiel. Het leven op straat was veel te moeilijk geworden. Barney was ziek en daardoor ook bang voor mensen.  In het asiel en daarna bij zijn pleeggezin kreeg hij medicijnen, verpleging, heel veel liefde en geduld.  Omdat hij al snel goed reageerde op contact met mensen, begrepen ze dat Barney heel vroeger een thuis moet hebben gehad. Hij snapte wat wonen met mensen betekende. Katten die op straat geboren en getogen zijn, snappen dat niet of nauwelijks.

Toen kwam een nog beter moment.

Thuis

Na zo’n zes maanden in het pleeggezin te hebben gewoond, vond Barney zijn eigen thuis, waar hij voor altijd mocht blijven. De mensen accepteerden hem zoals hij was: toch een beetje op zijn hoede, een oor waar door nachtvorsten een stuk uit was en bleef, wat problemen met zijn oog. Het leven als zwerfkat laat bij elke kat sporen na. Die blijven. Maar voor Barney’s mensen maakte dat niets uit. Ze hielden gewoon van hem.

En zo veranderde Barney de zwerfkater en asielkater in een gelukkige knuffelkater, die nu veilig en geliefd is.

3 thoughts on “Hoe kater Barney zijn thuis vond

 1. Wat een mooi verhaal over Barney . Wij hopen dat Barney nog heel veel mooie en gelukkige jaren mag beleven

 2. Hallo Bert,

  Wat is het toch altijd fijn als vrouwtje weer een stuk van jou voorleest over katten die gered worden van het zwervers bestaan en na liefdevolle zorg in een opvang dan een voor altijd huis mogen krijgen. Ja jij weet er alles van en hebt daar al vaak over geschreven. Ja het is ook fijn dat er veel mensen zijn die katten helpen met eten en een warm huisje in de tuin als ze te bang zijn maar wel graag goed verzorgd willen worden. Mijn wens en die can vrouwtje blijft nog steeds dan de mensen hun verantwoording nemen over hun huisdieren en ze goed blijven verzorgen en niet dumpen en vooral weer in de tijd van de vakanties en dat ze hun dieren laten neutraliseren zodat en geen zo gezegde pretnestjes komen. Het is verschrikkelijk hoeveel dieren er weer moeten worden opgenomen in de opvang asiels, ze puilen uit en hebben in feite helemaal geen plaats meer voor ze.
  Gelukkig hebben wij het al getroffen met een heel liefdevol huisje en vrouwtje en dat gunnen we alle dieren.
  Fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, thuis hebben mijn vrouw en ik het er best vaak over, van op straat leven, en neutraal zijn en hoe dat dan moet enzo. Wij vinden iedereen heeft een thuis nodig of goede zorg. En neutraal zijn is dan ook belangrijk al vind ik het als katerman best een gevoelig onderwerp je weet wel waarom. Maar ook belangrijk!! poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom