Hoe het kitten en de puppy familie werden

kat en hond     Links: Dante. En rechts: Abyzou. Ze zijn familie en zelf vinden ze dat heel gewoon. Want ze spelen samen, ze slapen samen en ze zijn samen de huisdieren in het gezin waar ze wonen. Dus, familie. Zo simpel kan het zijn.

Dit is een feel good verhaal uit Brasov, Roemenië.

Gezelschap

Er zijn huisdieren die het liefste het enige dier thuis zijn, en er zijn huisdieren die graag een maatje willen. Dante was een jonge hond die een vriend nodig had. Zijn mensen dachten er dus over om een kat uit het asiel te halen zodat Dante gezelschap had. Maar dat liep anders.

Kitten

Er kwam een telefoontje dat er een kitten was gevonden. Klein, wit, vies, hongerig en het katje rook naar vuilnis. Wat doe je dan? De mensen van Dante namen haar mee naar de dierenarts voor de eerste belangrijke zorg en verzorging. Het kitten kreeg een naam: Abyzou.

En Abyzou kreeg een thuis.

Samen

De eerste kennismaking tussen Abyzou en Dante verliep voorzichtig. Abyzou vond de andere kat er raar uitzien. De tweede dag besloten ze aan elkaar te ruiken. Dat viel niet tegen. Daarna ging het snel. Dante kreeg vers water en Abyzou rende er meteen heen om uit zijn kom te drinken. Dante deed het daarna precies op haar manier.  Zo leken ze een beetje meer op elkaar.

Familie

En nu zijn ze als broer en zus, bijna als tweelingen die alles hetzelfde doen. Zit Abyzou op schoot, dan wil Dante ook op schoot. Ze zitten naast elkaar naar hun mensen te staren als ze eten. Wat Abyzou speelt, wil Dante ook spelen. Is Abyzou nieuwsgierig wat er in de badkamer gebeurt, dan wil Dante het net zo graag weten. Hun gemeenschappelijke hobby: op het balkon in de zon hangen.

Of  ze van elkaar weten dat ze kat en hond zijn, snapt niemand. Maar misschien maakt het ook weinig uit.

(Bron: Lovemeow)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *