Het kitten dat door het dak viel en zijn thuis vond

kitten Stel, je woont in een oud huis, zo oud en ook zo slecht onderhouden, dat er overal scheuren en kieren en ook wel gaten zijn.  De wind komt er soms gewoon doorheen. Maar Ellie Haywood in Melbourne, Australië, had nooit gerekend op een kitten.

Foto

Op de foto zie je hem al: Asbestos. Een jong katertje dat nu al een avontuurlijk leven achter de rug heeft, maar dat ook op een onverwachte manier – en met een dosis geluk – zijn thuis heeft gevonden. Deze jongen was het die door het dak viel.

Kamer

Ellie had net haar kamer opnieuw ingericht, op een manier zodat ze weinig last zou hebben van de gaten en scheuren in het gebouw. Verhuizen zat er niet in. En bovendien, oude gebouwen en huizen hebben wel ongemakken maar  bieden ook sfeer.

Wel was Ellie enigszins bezorgd over de storm die onderweg was. Regen en die oude woning, dat was een moeilijke combinatie.

Geluid

Met de storm kwam ook een vreemd geluid. Alsof er iemand naar binnen wilde, maar er was geen mens te zien.  Toen klonk er een scheurend geluid en een bonk! Ellie rende naar haar bed, en zag wat ze niet verwachtte: een grote moederpoes met een klein kitten. De moederpoes rende in paniek weg. Het kitten bleef achter.
Hij had in geen beter huis kunnen landen. Want Ellie had al een kitten, dus dat de nieuwkomer mocht blijven, was snel beslist.

Aanpassen

Voor Asbestos – zoals hij voortaan heette – was het even wennen, ook door de grote veranderingen. Hij was druk met blazen en bijten, ook omdat hij waarschijnlijk voor de eerste keer met mensen te maken kreeg. Toen hij snapte dat ze van hem wilden houden,  kon hij zich aanpassen.  Nu voelt hij zich op zijn gemak en bijt alleen zachtjes.

De dierenarts heeft hem gezond verklaard, en daarmee begon zijn onbezorgde nieuwe leven.

(Bron: Iheartcats.com)

 

One thought on “Het kitten dat door het dak viel en zijn thuis vond

  1. Hallo Bert,

    Nou dat kun je wel miauwen dat Asbestos op een hele aparte manier in een gouden mandje is gevallen. Maar wel erg dat mamapoes weg vluchtte en niet meer is terug gekomen. Dan had ook zij vast en zeker een heel mooi en fijn liefdevol leven gekregen. Ik hoop voor het vrouwtje dat er iemand is die haar huis ook een beetje kan opknappen, zodat zij niet in een lekkend en tochtig huis moet wonen.
    Bert vrouwtje moet als de weerlicht weg naar de poesjes en ik ga de hele middag slapen. Fijne dag en tot morgen hoor.
    Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *