het gelukkige leven van ex-asielkater Mikita

asielkater   Kijk, daar hangt hij bij zijn eigen man. Ex-asielkat Mikita is wat je noemt een schouderkater. Daar heeft hij overzicht en vooral, daar is hij het dichtste bij zijn eigen mens. Mikita woont bij een man en een vrouw over wie hij zijn aandacht verdeelt.

Dat gelukkige huiselijke leven had hij niet altijd. Een paar jaar geleden zat hij in het asiel te wachten op een thuis.

 

Zwerfkater

Voordat hij in het asiel kwam, was Mikita zwerfkater. Een moeilijk leven, vol gevaar en zorgen. Geen enkele zwerfkat heeft het gemakkelijk. Het plaatselijke asiel  in het Amerikaanse Chicago wist dat. Ze vingen Mikita en brachten hem in het asiel. Daar werd hij als kater geneutralsieerd. Het voel ze op hoe vriendelijk zijn karakter was en dat hij graag bij mensen in de buurt was. Vroeger moest hij een huiselijk leven hebben gekend.

Wachten

Maar als zwarte asielkater heb je niet zomaar terug wat je ooit had. Maand na maand wachtte Mikita op een nieuw thuis. De ene na de andere kat ging naar mensen en voor hem kwam er niemand. Na een half jaar wachten nam hij zijn lot in eigen pootjes. Hij zag een kans.

Er was namelijk een stel het asiel binnengekomen op zoek naar een kat. De man van het stel was even gaan zitten. Zijn schoot was vrij. Mikita sprong  op schoot en gaf de man kopjes. De vrouw van het stel begreep het: deze kater had hun gekozen.

Thuis

In zijn nieuwe huis voelde Mikita zich meteen tevreden. Hij onderzocht elk hoekje en gaatje en vond alles in orde. Zijn zelfvertrouwen groeide. Zijn knuffelkater-gehalte steeg.  En nu voelt hij zich de koning van het huis.

Hij kijkt graag uit het raam, speelt met balletjes, houdt toezicht op wat er in de keuken gebeurt maar vooral wil hij samenzijn.

Kijken zijn mensen naar de televisie? Mikita ploft neer op hun benen. Gaat zijn man ergens heen in het huis? Mikita reist even mee zittend op zijn schouder.  Vanaf die positie helpt hij ook in de keuken door aanwijzingen te geven: “Mewww!” Dan krijgt hij een hapje. Gaan ze slapen? Dan ligt hij beurtelings naast zijn man en zijn vrouw, zodat de aandacht eerlijk verdeeld is.

Praten

Daar komt nog iets anders bij. Praten. De zwarte kater wil de hele dag door vertellen wat hij ziet en meemaakt.  Wat hij door het raam heeft gezien. Of ze nog gaan spelen en wat hij leuk vindt. Dat hij graag opgetild wil worden voor een knuffel. En of het al etenstijd is.

Mikita is supergelukkig en zijn mensen zijn het ook. Een zwarte asielkater was precies wat ze nodig hadden.

(Bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “het gelukkige leven van ex-asielkater Mikita

 1. Hallo Bert,

  O wat een gelukkige Mikita zeg. Nou vrouwtje vind het een beetje op jou verhaal lijken toen jij eerst ook het moeilijke zwervers bestaan had en daarna in het asiel terecht kwam. Toen jij de moed ook had opgegeven want men vond jou maar niks. Ja wat doe je dan je kruipt in een veilig holletje onder een knuffeldekentje in een hoekje. AHA maar jou vrouw had jou door, ze zag een hele lieve mooie Bert en daar werd ze helemaal warm van en ze wilde jou zo graag een veilig voor altijd huis geven met heel veel goede zorg en liefde. Zo heb jij geleerd dat alles heel langzaam goed kwam en jij steeds meer vertrouwen kreeg en je beter was opgewassen tegen heel veel moeilijke dingen. Zo is dat hier ook gegaan met Joeri en Boris, ja en ik woonde dan wel niet in een asiel, maar vrouwtje heeft mij bij mensen meegenomen en aan mij een super liefdevol leven gegeven.

  Ja ze is vaak bezorgd om mij, maar dat snap ik wel hoor. Ik knap weer op, eet weer, maar niet zoveel en dat is niet erg zegt vrouwtje, Drinken doe ik altijd goed. Nu ben ik aan het genieten omdat vrouwtje veel dagen vrij heeft, tenminste er moet natuurlijk niks tussen komen.

  Bert ik mag nu nog heerlijk buiten zijn en vrouwtje gaat dadelijk gezellig met mij op het balkon zitten en samen van elkaar genieten en ook veel knuffelen, hadden we al heel veel gedaan hoor.
  Jij met je vrouw ook een fijne dag en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, gelukkig zijn er nou ook goede dingen dat je kunt drinken en dat je nou vaak je vrouw thuis hebt, ik hoop dat het zo blijft en dan ook beter wordt. Want zo warm en dan herrie bij je thuis dat is echt niks gedaan. veel kopjes van je vriend Bert

Reacties zijn welkom