Henry de hond en Baloo de kater reizen samen

kat en hond   Kijk nog eens goed naar deze foto. Inderdaad, dat zijn twee dieren die op hun gemak zijn. Bovenop: Baloo de kater. Daaronder: Henry de hond. Ze zijn vrienden en samen beroemd op Instagram.  Ze hebben meer dan een half miljoen volgers. Hoe kan dat?

Vriendschap

We zijn in Colorado, Amerika. Daar wonen de mensen van Henry en Baloo, omdat je er zo heerlijk veel natuur hebt. Vinden Henry en Baloo ook super. Ze trekken er graag samen op uit, met Baloo liggend op zijn favoriete plek: de kop van Henry. Die vindt dat prima. Zijn oren zijn ook altijd warm.

Asiel

Henry was het eerste bij zijn mensen. Hij komt uit het asiel. Bij de eerste ontmoeting ging hij op schoot liggen en liet zijn buik zien. Dus toen ging hij mee naar zijn nieuwe thuis. Zijn achtergrond is nogal onduidelijk, hij heeft van veel rassen iets, maar wel was meteen duidelijk dat hij heel veel energie had. Lekker lang wandelen met zijn mensen.

Thuis

Maar Henry had ook een probleempje. Hij kon niet goed alleen thuis zijn. Dan werd hij onrustig. Misschien was het verlatingsangst. Eten en drinken lukte niet als hij alleen was, dus er moest iets gebeuren. Henry had een vriend nodig.

En die vriend werd Baloo, ook afkomstig uit het asiel.

Ontmoeting

Bij de eerste ontmoeting tussen Henry en Baloo klikte het al. Henry leek meteen al gehecht aan de dapper kater. En Baloo denkt vermoedelijk dat hijzelf een hond is en dat Henry zijn moeder is. De twee zijn graag samen thuis en ze gaan ook graag samen uit, lopen en liggen in de natuur.  Dankzij de foto’s die hun vrouw van de vrienden maakt, zijn ze nu wereldberoemd aan het worden. Wat je vooral ziet, is hoe tevreden ze met elkaar zijn. En je ziet ook, dat het voor vriendschap niet uitmaakt wie of wat je bent, het kan altijd.

(Bron: BBC.com)

Reacties zijn welkom