Gelukkig met één oor, het kan

een oor   Je ziet het meteen. Deze jonge poes mist een oor.  Ze werd geboren met een oor aan elke kant van haar kop, maar toen werd het leven moeilijk. Nu woont Vesper – zo heet ze – bij haar mensen. Die hebben haar ook zo mooi op de foto gezet. Dan weet je meteen: ze houden van Vesper.

Wie nog een keertje kijkt, ziet ook dat andere: twee verschillende kleuren oog.

Begin

Het prille begin van Vespers leven moet moeilijk geweest zijn. Ze was pas zes weken oud, toen ze zich onder een auto schuil hield, ergens in een parkeergarage.  Daar vond een vrouw haar. De vrouw bracht haar water en snacks, maar het kleine poesje durfde niet zo goed onder de auto uit te komen. De wereld daarbuiten was te groot voor haar.

Maar de vrouw wilde het toch. Ze had gezien dat er iets met een oortje van het kitten was.

Met hulp van twee dierenartsen lukte het eindelijk om het bange kitten onder de auto uit te krijgen. Ze moest meteen door naar het dierenziekenhuis.

Ziekenhuis

In het ziekennhuis wisten ze dat er maar één oplossing was: het oortje moest eraf. De operatie ging goed en ze mocht met de vrouw mee naar huis.

Herstellen duurde langer dan ze dachten.  Vesper hield ook op een dag op met eten en spelen. Ze moest terug naar het ziekenhuis.

Daar ontdekten ze dat Vesper chronische ziekten had, onder andere leukemie. Dus ze zou niet heel erg oud worden. Haar mensen vonden het heel erg maar ze wisten ook wat ze moesten doen: heel veel liefde geven en een veilig thuis. En dat doen ze dus.

Voorbeeld

Vesper heeft best problemen: soms valt ze om want altijd recht lopen is moeilijk. Maar ze is altijd in een goed humeur en ze speelt en rent en springt als een gewone jonge poes. Ze is ondeugend en lief, en haar mensen zijn superblij met haar.  Ze vinden haar een voorbeeld van hoe je moet leven.

En dat ze niet heel oud wordt? Ze zijn blij met elke dag dat Vesper er wèl is. Voor elke ochtend dat ze wakker worden omdat er iemand in hun tenen bijt. Voor elke keer dat een klusje langer duurt omdat er een jonge poes komt meehelpen. Voor elke keer dat ze niet alleen naar de badkamer kunnen omdat er iemand mee wil.  Zij zijn gelukkig en Vesper is dat ook.

(bron: Lovemeow.com)

3 thoughts on “Gelukkig met één oor, het kan

 1. Hallo Bert,

  Wat een super lieve mensen die Vesper een heel mooi en goed/liefdevol leven geven voor de tijd dat het nog mag leven. Wat maakt dat nu toch uit, ieder dier heeft recht op liefde en een veilige thuis. Veel mensen willen geen huisdier hebben waar iets niet mee in orde is of niet oud mag worden. Deze mensen kunnen ook een dier nemen die dan nog super gezond is en daarna iets kan krijgen.
  Nou hulde voor de mensen die het wel doen.
  Vrouwtje en ik wensen Vesper en zijn baasjes nog een fijn leven samen want voor veel mensen zijn ze een prachtig voorbeeld van hoe je om moet gaan met elkaar.

  Tot morgen Bert en een fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Ik ben ook zo’n dier waar iets mee is Jip, mijn oor en ik was voor een asieljongen best oud en ik had angstklachten en ik mocht toch met mijn vrouw mee. Het gaat om hoe je van binnen bent dat geldt voor mens en dier. poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert wat een mooi verhaal. Voor ons vrouwtje is een dier met en of een handicap of niet erg. Liefde en aandacht is het belangrijkste .En ons vrouwtje zegt wat je geeft krijg je terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *