Gelukkig en oud en gehandicapt

kat met handicap Op de foto: kater Roo, die er best tevreden uit ziet.  Hij heeft moeilijke voorpootjes waarmee hij nauwelijks kan lopen maar… Roo heeft wel een superlieve vrouw die dol op hem is, en niet alleen op hem.

Suellen Duga is een zeventigplusser met een groot hart. Ze zorgt voor katten met een gebrek. Die zijn van harte welkom bij haar, katten zoals Roo.

 

Zorg

Suellen zorgt al voor katten zoalng ze zich kan herinneren. Het gaat vanzelf, vindt ze. In de jaren 1970 vond ze buiten een nestje kittens, en een moederpoes was nergens te vinden. Dus toen nam Suellen die rol op zich. Ze zorgde dat de kleintjes regelmatig en goed te eten en te drinken hadden, en ze nam ze mee naar haar kantoorbaan: “Iedereen wist dat er kittens waren, maar niemand zei er wat van.”

Toen de kittens oud genoeg waren om geadopteerd te worden, kon Suellen geen afscheid van ze nemen. Ze bleven dus bij haar wonen.

Dierenwinkel

Met haar man had Suellen lange tijd een dierenwinkel, waar ze natuurlijke voeding verkocht. In 2007 was ze toe aan iets anders. Ze ging voor zwerfkatten zorgen, ook met het gevoel iets terug te willen doen aan de dierenwereld.

Van het een kwam het ander. Ze zag dat sommige zwerfkatten in het asiel bleven zitten of terugkwamen. Dat waren de katten waar iets mee was. Ze hadden een handicap. Special needs, zeggen ze in het Engels: katten met speciale behoeften.

Huis

Hoe gaan die dingen? Suellen heeft vandaag de dag in haar eigen huis een opvangcentrum voor gehandicapte katten.  Haar huis is aangepast, zodat de katten veilig zijn. Kattenbakken hebben natuurlijk een lage instap.  Er zijn overal fijne slaapplekjes. En de katten krijgen knuffels.

Maar Suellen kan niet altijd bij haar lievelingen zijn. Met het oog op de rekeningen van de dierenarts heeft ze twee banen. En dat als 72-jarige. Een inspirerend voorbeeld.

(bron:  IHeartcats.com)

3 thoughts on “Gelukkig en oud en gehandicapt

 1. Oooooh wat lief van deze mevrouw. Ieder diertje verdiend een warm mandje,ook gehandiekepten.
  Ikjes heb wel eens filmpjes gezien die vrouwpersoneel mij liet zien. Over kittens die een rolstoeltje hadden. Die konden ermee reesen zeg,niet normaaltjes.
  En honden ook!!!! Erg koel hoor

 2. Hallo Bert,

  Fijn is het dat je steeds weer mensen weet te vinden die heel speciale dingen doen voor de dieren.. Het zijn mensen met een gouden hart. Nu weet vrouwtje dat er hier in ons land ook mensen en stichtingen zijn die dit doen en het is ook maar goed dat dat gebeurt. Stel dat ik ook gehandicapt zou zijn, en niemand doet wat, wat moet er dan met mij gebeuren of ik ben een heel moeilijke Jip die zich niet kan aanpassen aan het leven in een huis of om kan gaan met de mens. Oei, ik wil er niet aan miauw denkere hoor. Dus ook toppie wat doe mevrouw doet.
  Zo Bert nu moet ik achter die laptop vandaan van vrouwtje en zei moet voor onze buikvulling gaan zorgen, dus Bert nog een fijne avond met je vrouw en knufjes van mijn vrouwtje.
  Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja dat zijn moeilijke dingen waar je wel en niet aan wilt denken. Dat snap ik. Jij en ik hebben het nou goed en dan wil je als binnenkater toch een beetje voor de anderen zorgen, en dat doe je ook en je vrouw ook weet ik. En als meer katten en mensen dat doen dat wordt het weer beter, je vriend Bert

Reacties zijn welkom