Dorus en zijn innevjoew met Tante Muzette

Hajoooooooo iedeween. Daar issie weer. Uwes Doorie op de besse dinsedag fanne de week!! Hihihihi. Deese keer ben ik naar me kippige tante Muzette gegaan om haar haartjes fan haar lijf te tjekke. Feel pwesier mette leese!!

Hoe auwt ben uwes?
Ik ben 15 jaar en 10 maanden oud,volgens mijn paspoort. 1 juni word ik 16.

Is tante Muzette uwes egge naam?
Nou dat tante niet, die is gereserveerd voor de jonkies onder je lezers,maar Muzette wel. En het past bij mij.Ik kreeg die naam in de kattenopvang, voor ik in Amsterdam ging wonen.Mijn scullary girl{ ik noem haar thuis mamma hoor,maar dat is prive}zegt ook dat de naam precies bij mij past. Ik ben haar Muze haar inspiratie,de reden waarom ze een crazy cat lady is geworden…..ja ja er is over nagedacht!!
Verder noemt mijn scullary girl mij ook wel: Muzetje,Zetteke of sinds Oopa Floris mij zo noemde Muuzeletje. Dat klinkt wel gezellig
Alleen moet ik op mijn tellen passen als ze mijn naam voluit zegt.Dus mijn roepnaam,mijn achternaam en tenslotte Van Kladder{Kladderkatjes was de naam van mijn opvang,maar die bestaat niet meer}dan is het echt dat ik iets heel stouts gedaan heb.

MuzetteWaar benne uwes geboor?
Ik ben volgens het verhaal van anderen, geboren op een boerderij in Groningen. Te vroeg van mijn poezen moeder weggeraakt en samen met mijn zus naar 2 verschillende katten opvang plekken geweest voor ik naar Amsterdam ging verhuizen. Dat was in oktober 2006.

Is uwes frauw wief?
Mijn mamma, scullary girl of vrouw, hoe je het maar noemen wil, is de allerliefste de een kat zich maar kan wensen. Maar natuurlijk zeg ik dat niet steeds,anders gaat ze naast haar nepcrocjes lopen en als echte kat laat je het ook niet altijd merken,maar het is wel zo.

Sgaam uwes u soms foor uwes frauw?
Eh schaam voor mijn scullary girl… nou ze zingt… en niet eens vals want ze zingt ook in een koor, maar ze zingt liedjes met mijn naam erin… ze had voor mijn broer en zus ook liedjes met hun naam erin gemaakt. Werkelijk hoe verzint ze het… Ik heb wel haar laten zweren om dat niet openbaar te doen!! (Mij frauw singt enorrum fals!!)

Wat is hut eerse wat uwes doet as uwes wakker wor?
Bij het wakker worden in de morgen ga ik eerst rekken en strekken. Mijn oude botjes en spieren moeten even in model komen. Daarna ga ik over mijn scullary girl lopen. Net zo lang tot ze ook uit bed komt om mij mijn ontbijt te serveren.Daarna doe ik de truc van “ik lust nog meer” Of te wel, waar blijft mijn tweede hapje. Aangezien ik erg vasthoudend van karakter ben, krijgt ze geen rust tot ik het klaar heb staan. Naast mijn bakjes met brokjes, want die staan er altijd, nu ik alleen ben.

Waar plas uwes en wat is de kweur fan uwes bak?

Oei Doorie dat is een beetje moeilijk. Ik plas op mijn bak die in de natte kamer staat.Op een vaste plek en de kleur is rood zegt ze. Zal wel zo zijn dan,ik zie het niet. (Ooooh ikke plas ook inne natte kaamer!!)

Uwes hep epjelepsie. Is dat eng? Doet ut pein?
Epilepsie is voor mensen niet leuk om te zien. Dat gekke miauwen, speekselen, trekken met al mijn spieren, rondrennen {dat voorkomt mijn scullary girl altijd want anders sjees ik overal tegenaan}daarna bijkomen. Zij houdt mij altijd vast en zegt steeds zachtjes wakker worden Muzetje,tot ik weer wakker en erbij ben.
Maar voor mijzelf, je voelt er niks van,ik weet het niet eens. Alleen heb ik wel altijd erge honger en MOET ik eten, en de volgende dag ben ik moe.
Ik ben niet ziek vind ik.

Kun uwes wat furrtelle oofer uwes wolkenbwoer en zus?
Mijn wolken broer en zusje.
Dat zijn moeilijke vragen Doorie. En ik zou uren over ze kunnen vertellen…
Ik mis ze erg, zelfs mijn broer Fynn die ik eerst helemaal niet leuk vond en mijn zus en scullary girl wel.
Hij was lief en soms een enorme slijmbal met zijn spinnen en kopjes geven aan iedereen.
Hij gaf zelfs kopjes en spinsels aan de dierenarts. Nou dat zou ik nooit van mijn leven doen. Maar hij heeft ons veel geleerd over spelen en hoe je honden onder je poot kan krijgen
Mijn scullary girl en Fynn waren heel close samen. Hij had zelf besloten dat hij bij ons wilde komen wonen.
Toen hij zo ziek werd heb ik heel goed voor hem gezorgd.

Mijn zus Sparkle, ach die mis ik nog het meest. We waren altijd samen,vanaf onze geboorte.
Zij hield van eten en gekke dingen doen. Maar niet te veel bewegen,want daar werd ze zo moe van zei ze altijd. Ze had een prachtig gevuld puikie met hele zachte haartjes erop.
We haden de taken goed verdeeld. Ik heb meer verstand en ben slim,misschien ook omdat mijn ogen zo slecht zijn en ik het niet zie.Zij had meer eh… omvang en zocht het eten uit.Speelde met Fynn zodat hij niet steeds mij aantikte om te spelen met dingen die ik toch niet wilde of niet kan zien. Ze was niet zo heel erg slim,maar wel heel erg lief.Ik ben kattiger in de omgang{ja ja ik heb zelf kennis….}

Uwes peelte laas in ons poitbaltiem. En uwes gaf de sgeitregger een enorme holpieper ie-pee-fee de bal. Sag uwes hut furrsgil niet?
O,o Doorie die rode kaart.
Ik zag het eggies waar niet. Moet zo’n scheidsrechter maar geen ballen met een rammeltje in zijn broek meenemen!!
Dan geef ik de bal een lel.
Ik ben eigenlijk best trots op mijn prestatie dat het raak was!! (Ikke sjaamte me rot toen uwes die sgeisregger een tjap onder se kont gaf!!)

Uwes ben kippig. Siet uwes daarom alleen maar Pippi en Dotje de kippies?
Dat waren prima gastvrouwen met kerst!
Ze kunnen prachtig tok tok praten en hebben zulke zachte lange vachtveren.
Kippig ik? wel nee ik ben toch een poes!!! Met een visuele beperking. Ik heb ooit gevraagd om een blinde geleide hond,maar omdat ik een poes was kreeg ik die niet.Flauw hoor. Dus daarom deed Sparkle dingen voor mij en ik bedacht…

En dan nu me mamsie met haar weereltbewoempte kollum:

Mamsie wil hut (w)(fr)eete:

Lieve Muzette, dank jou wel dattie mee wil doen met mij Doorie ze innefjoew en jij weet van mij eigen heb ik ook fraage. Het zijn mamsie ze fraage maar van mij eigen vin ik wel, jij mag ook Loes zegge. En wij heb onse ferrassing foor jou, het is onse laaste fraag…
Hier kom mij fraage…
 Wat is jou faafooriet van jou eete? Kan jou vrouw het selluf maake of koop zij het bij meneer Appie of mefrouw Jumboo? Doe jij dan smekke?
Mijn favoriete eten zijn kipje brokjes van carocroc en soepjes van meneer Felix en natuurlijk snacks met kip of zalm. Stokjes van meneer Whiskas of Vitacraft Lik snoep van Miamor met gevogeltje smaak. Ik lik mijn bek al af bij het idee aan lekkere sneks
De soepjes en snekkies komen met een grote doos.Ze besteld die bij een grote winkel. Dan hoeft ze er niet mee te slepen. De brokjes haalt ze ergens in de stad bij een dieren speciaal zaak.
En ik ben nooit van “vers” eten geweest. Er moet op het pak of zak staan dat het kattenvoer is.
mijn broer Fynn werd helemaal geschift als hij verse kip{nee niet Pip of Dotje!!!!}rook,of lamshartjes of zoiets. Nou daar ben ik nooit aan begonnen en ben het ook niet van plan om te gaan eten!!

Hoe groot is jou buik? Ben jij tefreeje ofer jou buik of wil jij graag jou suuperbuik van jou leefe? Doe jij speesiejaale dinge eete foor jou buik en kannie die ons fertelle?
Mijn buik is helaas niet zo mooi als jouw levenswerk lieve Loes.
Mijn zus had maat XXXL en ik Small. En ik heb nu een wens dieet. Wat ik wil en dus wens,krijg ik. En dat bevalt mij wel.
En ik kan eten wat ik wil, groter wordt mijn buik niet.

Heb jij jou speesiejaale diejeet weeges jou eepielessie en dat jou kop soms op ze hol slaa? Krijgie meediesijne door jou eete en vinnie jou eete dan nog lekker? Selluf sla mij buik soms op ze hol van mij nierdiejeet!

Echt een dieet heb ik niet voor mijn epilepsie, alleen moet er in het eten geen rozemarijn zitten {dat is een natuurlijk conservering middel} want dat werkt activerend op mijn kop. En dan kan die op hol gaan. Sinds mijn scullary girl dit weet, gaat mijn bol bijna niet meer op hol. Terwijl dat vroeger wel om de 10 dagen gebeurde. Nu de laatste 3 jaar maar 2 x dus het maakt wel verschil.
Mijn scullary girl heeft veel etiketten gelezen… en er is zat eten zonder dat spullie erin.

Wat zeg je mij nu????? Pillen door mijn eten? Nou nooit niet !!
Ik ben van mening dat het mijn eten bederft en dat vind ik zonde!
Ik krijg ze hopla achter in mijn bek en ik slik even en klaar. Lekker snekje of soepje erachter aan.
Ik ben een Olympisch Kampioen pillen slikken na ruim 15 jaar 2 x per dag pillen.

Deze vraag is tusse ons eige Saame? Kommie nog welees op jou pleintje waar jou visboer woon?
Breng jou vrouw dan makkareele foor jou eiven mee? Of garnaaaale en doe jou visboer ze zelf pelle? Heb jou visboer ook buufette van paaling?
Mijn visboer op het Pleintje kent mij. Want ik haal daar mijn vis voor jouw.Want dat moet goede lekker vis zijn.Mijn scullary girl eet wel makreel en zo en mijn oma ook,maar ikzelf niet.
Zoals ik al schreef ik eet niks wat niet uit een pakje of zakje komt, alleen waar kattenvoer opstaat. En al helemaal geen vers!
Alleen als snekje een paprika chippie of een chippie met kaas.Maar dat heeft ze haast nooit in huis helaas… Ook al zet ik het op een boodschappen briefje!!!
Mijn scullary girl pelt altijd zelf de garnalen voor jou.Dat heeft ze vroeger goed geleerd.
Paling heeft hij ook, maar mijn oom haalt die weer ergens anders. Ik zal vragen of hij morgen wat voor je meeneemt.

Oopa’s laase fjaag (niew en niet alletijt. Hihihi)

Haai Muuzeletje, hier ben ik Oopa Floris. Echt waar ik ben het, keivet! MUUZELETJE hier is Oopa…
Oopa…
Uhm…
Loes hellep, wat doe ik hier?
Oooh iets vragen…
Muuzeletje… samen dansen…?

Oopa Floris,ik voel mij heel vereerd dat je mij een vraag stelt!!
Oh dansen… JAAAAAA ik houd van een Weense wals in een zwoele zomeravond,in de maneschijn.Maar wel met een nette kater zoals jij.
Schone poten en goed gewassen,en niet teveel lotion die sterk ruikt,in de kuif.Want van sterke lotion lucht word ik een beetje misselijk… En na het danses… samen uitrusten op een zacht kussentje.

Baldaadige week

Nau nau nau. Wat was dit weer een spetterent innefjoew zeg. Heppuwes er ook so fan genoote?
MuzetteNau fjaag uwes uwes af Doorie, hoe was jau week? Nouuuu ikke was in een baldaadige week. Ikke wau frauw stees gwijpe. Frauw seg dat er een steekie los sit in me kop. Egnie!! Ikke ben gewoon siemees en dan benne raar hihihihi. Soms siet frauw hut aankoome dat ik haar wil gwijpe en dan kwijg ik me tog een kledder. Of ik kweig ies naar me kop gegooid. Ikke seg hut eerwuk… soms furrdien ik hut. Eg!! Want ik wor heel snel boos as ik me sin nie kweig. Se seg datte se nog teets moet wenne dat ik een kaater sonner knikkers ben. Se is meisjeskatte gewent en ikke ben een egge joggie hihihihi.
Maar ik ben niet alleteit taut hoor. Frauw pak wel eens een fliese deeken en gaat dan oppe bank ermee sitte. Dan seg se kom he? Nauuuuu dan wor ik heewemaal week. En dan ga ik woomannies uit me ooge kijke hihihihi. Dan ga ik naas frauw ploffe en gaan we een steefig potje frij-jen hihihihi.
De kwiptiese ommesgrijffing foor ofer 2 week is:
Gefeliesieteert!!!

Dit was het voor deese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

20 thoughts on “Dorus en zijn innevjoew met Tante Muzette

 1. Lieve Dorus,

  Wat een geweldig innervjieuw heb er zoals altijd weer van genoten.
  Muzette heeft een super gouden mandje gevonden bij Scullery Girl, en wat een mooie leeftijd heeft Muzette al hé.

  En ze gaat dansen met Oopa Floris, wat koel.
  Ben benieuwd of we daar nog een mooie filmpje van gaan zien, wat denk jij Dorus?

  Pootje van Tommy!

  1. Hajooooooo oom tommy.

   Ik weet nie of oopa daar een filmpie fan laat maake. Ikke denk datte hij het weer furrgeete is hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 2. Lieve Doorie mij beebie,

  wat hebbie tog jou mooie innefjoew met jou tante Muzette gemaak. En tante Muzette is zofeel eerluk van ze anwoorde. Nu weet wij nog heel feel meer van jou tante Muzette en jij weet, Muzette is mij dinnetje. En ze zus Sparkle blijf ook foor alteit mij dinnetje. Waar zij ook is, assie buikmaatjes ben dan blijfie buikmaatjes.
  Lieve Muzette assie deze letters lees van mij eigen dan mag jij gerus weete, jou Pleintje heb mij lekkerse makkareele. En foor paaling doe ik mij ekstra zachte kopjes geefe, zofeel lekker. Dank jou wel dattie mee doe aan onse innefjoew. Als Mamsie ben jij dan wel trots.
  Lieve Muzette blijfie alteit goed foor jou gezond zorge, dattie tringeltrangel in jou brokjes heb want assie jou brokjes hoor kan jij ze eete…

  Lieve Doorie jij heb het zofeel goed gedaan maar jij ga nie jou mense grijpe. Mij soolvrouw heb ze flieg nog nie kwaat gedaan en jij doe zoies. Hebbie geen respek? Zo heb Mamsie jou nie oppefoet. Ga jij op jou fliesdeeke ligge en jij geef kopstootjes met snorhaaare van Siemees. Jij ben nu bijna mij folgewasse beebie, jij moet jou eigen gedraage.
  Kommie nog hoedjes passe want Mamsie heb nog niewe gemaak maar zij zeg wel. Klap toe jou bek!

  Koes koes van MammaLoesje

  1. Hajoooooooo mamsie

   Mahammmmm asse poomsie lees siet uwes dat ut heeeeel gwoon is dat ikke gwijp!! Hihihihi
   Ikke kan er eggiewaar nies aan doen!!! Komp ommedat ik siemees ben!! Hihihihihi.
   Nauuuuuu moet ikke alleweer passe? Mahammmmm me oortjes doen soon pijn sniksnik 😭😭
   Koeskoes mamsie 😽😽
   Loefloef

 3. Haai Muuzeletje,

  MUUZELETJE….
  MUUUUUUUUUUZELETJE….
  Hier is Oopa….
  Keivet!
  Loes en nu….?

  Toedeliedookie

 4. Heee lieve grote zwarte sterrieporter!!!, wat een keigaaf intervjoew met je tante Muzette, en wat staan jullie mooi op de footoo!, je tante Muzette is zo een dappere en knappe en slimme damespoes, dat ze niet zo goed kan zien en toch alles doet, dat ze pilletjes krijgt voor haar epielepsie, en dat ze natuurlijk haar zus Sparkle en broer Fynn zo mist, en toch is ze altijd lief en frolijk, ik vind het heel knap en biesonder, het is een hele sterke damespoes en daar heb ik heel veel respekt voor!!, en je mamsie boft maar dat je tante Muzette altijd naar de visboer op het Pleintje gaat en daar de beste verse vis voor haar koopt!, en ik wist dat niet van het pootballen en de scheidsrechter, hoe het presies zat snap ik niet helemaal, maar mijn vrouw moest er erg om lachen, dankjewel voor het fantastiese intervjoew Door, en ik denk dat je misschien een beetje in de puubertijd bent, zau dat kunnen?, en je bent siejemees, net als ik, en dan ben je een beetje eigenwijs, dat hoort natuurlijk zo!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen (goed dat je altijd de haaren fan je man bijhaudt!) en je mamsie en je tante Muzette, ze zijn van Kever!!!, en de frietuur staat al aan, de frietjes gaan er nau in en daarna de bittere ballen, met maajoo toch?

  1. Hajoooooooooooo poomsie.

   Oooooh tante muzette gaf egwaar een keiharte sjop teege de knikkers fan de sgeitregger!!! Hihihihi. Se wert gewijk fan het felt stuurt hihihi.
   Ooooh dus uwes seg datte ik norremaal gedwag hep? Mamsie seg dat ikke taut ben😭😭😭 hut komp gewoon ommedat ik siemees ben!!!
   Ikke wau me tatjes met majjenesse en me bittewe balle met mossert!!
   En in uwes mant legge stikkies!!! Fan de liedel!!! Hihihi pootjes 🐾🐾

 5. Hallo Dorus en Loesje,

  wat een leuk intervieuw zeg met Muzette, dank je wel hoor.
  Nou zo gemakkelijk als Muzette pilletjes inneemt vind ikke heel knap hoor. Vrouwtje doet mijn pilletjes in een stukje Yums of stikkie verstoppen en dan neem ik het wel hoor.
  Ikke ga nu weer even uitrusten en daarna verder met mijn feestebeesten feest.
  Ikke heb deze keer een beetje een vermoeden wie jullie volgende slachtoffer is, want je vraagt iedereen wel de bontjas van hun lijf.
  Poot en kopje van Oome Jip

  1. Hajoooooooooo oome jip

   Lang sal iee leefe
   Lanv sal iee leefe
   Hiepjepiepje HOEWAAAAAAAAAAAAAAA

   Hihihihi uwes kan er naas sitte hoor. Ikke kan ook wimpie allessanner innefjoewe hihihihihihi. Maar oome jip… ikke wert gewoon boos datte ik nie naar buite mog mette kauw 😭😭 ikke fin hut buite gwoon weuk hihihihi
   Pootjes🐾🐾

 6. Hallo Dorus,

  Wat leuk een interview met Muzette. Wij vinden een interview altijd leuk, maar omdat we zelf senioren zijn, vinden we een interview met een senior natuurlijk extra interessant. Wat knap dat Muzette zo gemakkelijk pillen slikt. Nou, daar kan Cindel wat van leren. Laatst had ze blaasontsteking en onze vrouw vond het een wonder dat ze alle pillen in haar heeft gekregen. Gelukkig gaat het nu goed met haar en hoeft ze geen pillen meer.
  Wij vinden het niet gek dat Muzette liedjes met haar naam te horen krijgt. Onze vrouw doet dat ook voor ons. Zou dat een vrouwendingetje zijn ? Wij vinden dat niet erg hoor, want daarna krijgen we meestal ons eten. Leuk hoor, dat we Muzette nu een beetje beter hebben leren kennen. En volgens ons vindt opa Floris haar ook erg leuk.
  Dorus, gedraag jij je wel een beetje ? In eten moet je bijten, maar niet in je vrouw.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hajooooooo mefrauw marjoke en katte.

   Ikke fin meesiesijne egwaar soooo stom. Sjoms kwijg ik dwuppels in me oog. Laas ook weer. Egnie dat ik dat akkepeer!!
   Mij frauw sing soms ook fan die stomme lietjes met me naam. Meesal gilt se dan poooooorie poorie. En dan singent. Furrsgwikkewuk 😭😭
   Pootjes 🐾🐾

 7. Lieve Dorus,
  Wat een prachtig innerfjiew……..Muzette is toch een knapperd!!!!
  En dan sjansen met oopa heerlijkkkkk!!!!
  En wij zijn blij dat ze Pippie en Dotje niet lust!!!
  En jij bent een deugniet……vrouw bijten ohhhhhhh dat zal dat je een kledder krijgt 😹😹😹😹😹😹
  Maar als je het dan goed maakt door woomannies te zijn maak je het weer helemaal goed!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajoooooooo wekkere kippies en awwe katte.

   Oooooh finne juwwie me eg een deugenietus? Hihihihihi. Maar as frauw me me sin gewoon geef dan bijt ik niet. Nau ja… nie sofaak dan hihihihihi.
   Oopa kan hewaas niet iedewe keer. Uwes weet… me oopa isse furregeetaggig. Maar hij hep wel alleteit sjuperfjaage!!! Net as nu!!
   Sijn juwwie ook wel eens woomannies?
   Pootjes 🐾🐾

   1. Ohhhh wij zijn ook wel woomannies hoor!!!!
    Gezellig met onse frauw……..die kan ook woomannies doen!!!

 8. Papa , ik wou eefjes seggen dat Tante Muzette een hele mooie lieve en slimme Tante is. En ze is een kei in pootballen en heel beroemd zijn haar theekransjes met de tegenstanders. Nu snapsse ik ook waarom er soms so weinig wc papier was. Koes aan iedereen.

  1. Ooooooh me soon die beina jaarug is!!! Hihihihi
   Jaaaaa, die thee was twee week geweldig. Ikke snapte pas na de thee waarfoor er sofeel pleepapier noodug was!!! Dikke koes jonge 😽

 9. Lieve Doorie,Loes en Oopa Floris.
  Dank je wel voor het interview.Ik vond het een eer om de vragen te beantwoorden.Thee kransjes ben ik goed in.Geleerd van mijn scullary girl.Alleen weet ik eggies waar niet hoe het kwam dat de tegenstanders steeds naar de bak moesten 🤔🤔🤔

Reacties zijn welkom