De kater van 12 kilo die een thuis vond

kater  Ja, dit is nog eens een grote kater. Tommy Boy weegt iets meer dan twaalf kilo, al is hij nu aan het afvallen. Deze foto is gemaakt toen Tom nog in het asiel zat.

Dit is het verhaal van een veel te zware kater, die van binnen een bange jongen was en nu aan het bijkomen is bij zijn eigen mensen.

 

Doos

Zomaar op straat, buiten het asiel, stond een grote doos met daarin een grote kater. Verlaten. Door wie, wist niemand.  Natuurlijk kon hij meteen mee naar binnen.

Al vanaf het eerste moment dat Tommy – hij kreeg een naam – mensen binnen zag, wilde hij knuffelen en kopjes geven. Hij was een kater die liefde wilde geven en ontvangen. Maar er was meer met hem aan de hand.

Onzeker

Al die nieuwe indrukken maakten Tommy onzeker. Hij verstopte zich dan ook vaak en graag onder zijn dekentje. Daar voelde hij zich veilig. Bezoekers zagen dan een grote bobbel onder een deken.

Een van die bezoekers was Alex, een dierenarts die als vrijwilliger bij het asiel werkte. Ze had nog niet zo lang geleden een kat verloren en zij en haar gezin waren klaar voor een nieuwe huisgenoot.

Onder de deken zag ze twee blauwe kattenogen naar haar gluren. Ze stak een vinger door de tralies van het kooitje en maakte wat geluiden. Het antwoord? Een reuzengrote kater wriemelde zich onder de deken uit, drukte zich tegen de tralies om beter geaaid te kunnen worden en miauwde alsof hij een klein katertje was: “Mew… mew…”

Adoptie

Alex was toen al verliefd op Tommy. Maar hij was nog niet klaar voor adoptie, dat duurde nog een aantal dagen. Voor Alex betekende dat ze hem bleef bezoeken. Tommy keek naar haar uit en begon steeds harder te spinnen. Hij voelde dat dit een kans voor hem was.

Toen Tommy geadopteerd mocht worden, stond Alex een half uur voordat het asiel opende al te wachten. Ze dacht dat iedereen Tom wilde. Maar zij bleek de enige te zijn. En Tommy Boy ging die dag naar zijn nieuwe huis.

Thuis

In zijn nieuwe leven zijn er veranderingen. Hij volgt een dieet en valt af, zodat hij een gezond gewicht kan bereiken. Hij doet aan sport, door te spelen en te rennen.

Maar Tommy is nog steeds een superknuffelkater.  Hij slaapt graag op bed, bij voorkeur op een hoofdkussen naast zijn vrouw. Hij miauwt veel en hij heeft een vriend gevonden in de voormalige asielhond Dude.

Tom heeft het goed en het gaat alleen nog maar beter worden.

(Bron: Lovemeow.com)

8 thoughts on “De kater van 12 kilo die een thuis vond

 1. Hallo Bert,

  Nou dat is verdorie ook wat, wordt je gedumpt in een doos voor het asiel, maar ja nog beter zo dan uit een auto gekieperd, want al dit soort verschrikkelijke dingen doen verkeerde mensen. Toen vrouwtje aan het lezen was moest ik meteen weer denken aan jouw actie van je verjaardag van die dekentjes. Wat waren er toch veel lieve fans van jou die een dekentje lieten bezorgen bij het Dieren Hospitaal.
  Ja Tommie was een dikkerdje, maar Brammetje was ook een dikzak van 12 kg maar daar kon hij helemaal niks aan doen. Vrouwtje vertelt net wat hij op de dag aan eten deed daar zou een mug nog aan dood zijn gegaan. Ja het kan dus soms ook zo geburen dat het niet aan je buikvulling ligt.
  Wat geweldig dat Tommie in een heel speciale voor altijd huis mocht gaan wonen. Nog wel bij een DA, nou die weet tenminste hoe ze hem verder kan helpen en hem een heel mooi leven geeft en ook nog een lief vriendje Budy.

  Zo ik denk dat jij het de komende tijd heel druk gaat hebben samen met je vrouwtje door je oproep. Hopelijk kun je er veel meel wat iedereen jou aan ideetjes brengt. Geniet van je dag, ik wel in ieder geval, ik ben weer uitgeslapen van mijn reis en prik bij Tante Ans en heb al weer al mijn taakjes gedaan en samen met vrouwtje gespeeld.
  Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja gaaf he zoveel reacties!! Ik ga thuis overleggen hoe ik het moet doen en dan weet ik dat. Er zijn heel veel lieve mensen die voor dieren iets goeds willen doen!! poot van je vriend Bert

 2. Hallo Bert,

  Verschrikkelijk zeg als je in een doos voor een dierenasiel wordt gedumpt, dat is echt niet leuk.
  Kan mij goed voorstellen dat Tommy onzeker werd, maar zo fijn om te lezen dat Tommy zijn gouden mandje heeft gevonden.

  Ben altijd blij als er een happy end is voor een kat of hond!

  Groetjes van deeltijd baasje van Tommy( nee niet Tommy uit je verhaal hoor), maar Tommy de kat van mijn vriend.

  1. hoi Tommy!! ik zit ook in een gouden mandje en daarvoor had ik het ook moeilijk. Dus het kan best goed komen.

 3. Bert onze 1e reactie was hoe kunnen mensen zoiets doen. Maar gelukkig heeft dit verhaal een happy end. Tommy is nu op een plek waar hij zich samen met Buddy welkom voelt . Er wordt gewerkt aan zijn gewicht en Tommy zal zich straks nog beter in zijn vel zitten.

  1. ik vind dat er ook heel veel mensen zijn die dieren willen helpen, gister op feesboek wisten mijn vrienden zoveel mensen en clubs dat was echt goed!

    1. Beste Sylvia en Bert,

     Ik sluit mij helemaal aan bij jouw reactie;
     Gelukkig maar dat er veel mensen zijn met een heel groot hart voor dieren

     Hartelijke groet.
     Rudy

Reacties zijn welkom