Cleo is een poesje met een hazenlip

kat met hazenlip Cleo is een poesje met een hazelip. Je ziet meteen dat er iets is met haar mond. Er ontbreekt een stukje, haar bovenlip buigt naar binnen.

Cleo heeft tegenwoordig een fijn huis en haar eigen Instagrampagina: klik hier en kijk. Dan weet je meteen hoe tevreden ze is.  Ja, nu wel.

Kitten

Toen Cleo nog een kitten was, had ze door die hazenlip moeite met eten. Het lukte gewoon niet goed. Bij haar moeder drinken was te moeilijk, dus er moest een oplossing gevonden worden. Uit een flesje drinken mislukte steeds, omdat de voeding in haar neus kwam. Het was duidelijk dat het kleintje wilde leven. Ze kreeg de naam van Xena, naar de krijger-prinses van de televisieserie.

Het kitten bleef een minimaatje klein. En al snel werd ze ziek: uitgedroogd en een longontsteking. Wat te doen?

Asiel

Een asiel wist een oplossing. De dierenarts leerde haar pleegouders om de kleine Xena met een klein spuitje te voeden, dus per keer een kleine dosis en dan elke paar uur. Met de voeding kreeg ze ook een dosis medicijnen naar binnen.

Dat lukte. Binnen drie dagen was Xena 30 procent zwaarder. Nog klein. Maar niet meer piepklein.

Eer

Mentaal deed Xena haar naam eer aan. Ze wist van geen opgeven. Zo leerde ze steeds beter te eten door het spuitje. Daarna was ze toe aan vast voedsel leren te eten. En ook dat lukte. Ze was kennelijk vastbesloten om zo groot en sterk te worden als ze maar kon.

Tussen het eten door ontwikkelde ze zich als knuffelpoes: aaien, woordjes, tegen haar mensen aanhangen: ze kon er geen genoeg van krijgen.

Thuis

Xena deed het zo goed als mogelijk en zo kwam dan ook het moment dat ze op zoek mocht naar een huis en mensen om er voor altijd te blijven. Er was een vrouw die de ontwikkeling van Xena met bewondering had gevolgd. Zij vulde alle papieren in en… gaf Xena een nieuwe naam: Cleopatra, naar de beroemde Egyptische koningin.

Cleo is nu een tevreden jonge poes. Ze eet graag en op haar manier ook gemakkelijk, ze houdt van knuffelen en ze vindt dat ze de baas is thuis. Een ideaal poezenleven, zonder meer.

(bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Cleo is een poesje met een hazenlip

  1. Hallo Bert,

    Wat fijn dat je ook aandacht geeft aan poezen met een handicap, ze zijn helemaal niks anders dan een poes waar geen lichamelijke gebreken aan zijn. Zo zie je maar dat met heel veel goede zorg en begeleiding er een prachtig leven is voor een dier. Want zoals hier het verhaal over Cleo gaat, geld dat voor alle dieren met een handicap.
    Fijne dag Bert en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

    1. dat is waar Jip, als je een gebrek hebt ben je net zo goed poes of kater dan hoor je er ook bij! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *