Bolle’s eboek: Hoe ik ontdekte wat liefde was (video)

Voordat Bolle een ster werd, was hij ook druk met het schrijven van zijn boek. Hij schreef over Mol en over Pop en Grote Beer en over zijn mensen en eigenlijk vooral over hoe hij ontdekte wat liefde was. Zo heet het boek dus ook. En het is voor iedereen te lezen. Klik op het plaatje en dan gaat het downloaden.

bolle

Hier is een film van Bolle,  zijn mensen hebben het gestuurd. Ik mis Bolle maar eerlijk waar, ik foel me ook blij dat hij in mijn leven is geweest, dus dat is poosietief en dat mag best.

25 thoughts on “Bolle’s eboek: Hoe ik ontdekte wat liefde was (video)

 1. Lieve bert en cisca

  Ik heb ff snel lopen bladeren door jullie boek. Zodra ik alles weer aan kan ga ik er uitgebreid voor zitten en lezen.
  Bertje… je zei het zo mooi. Dat je blij moet zijn dat ze in je leven zijn geweest. Alleen gaat het soms snel. Te snel. Je knippert een paar keer met je ogen en hopla… alweer een jaar voorbij.
  Ook ik ben blij dat ik katrien, catootje, poekie, grietje en babykitten poppy in mijn leven heb gehad.
  Ze hadden, wat mij betreft, voor eeuwig bij me mogen blijven. En inwezen zijn ze dat ook nog steeds. Mijn man en ik hebben het nog steeds over onze meiden en poppy.

  Lieve cisca. Respect voor jou dat jij over het leven van jouw mooie jongen kon schrijven. Ik zat het filmpje te kijken. Moest aan de ene kant lachen. Je had hem de naam bolle gegeven, maar allememaggies… wat was hij snel.
  Maar ik had ook een enorme brok in mijn keel. Wat zal je je jochie missen.
  En wat zal je het bloggen missen.
  Ik weet wel… een hoop missen jou en jouw bolle heel erg. Ik ook!!!
  Liefs
  Anita en doorie

  1. Lieve Anita en Doorie, ja zo gaat het inderdaad: je knippert met je ogen en het is alweer voorbij. Maar de herinneringen blijven altijd. En de liefde ook.
   Ons dikke kogeltje kon inderdaad keihard rennen, misschien juist door de ronde vorm😸
   En hij wordt vreselijk gemist, de hele tijd. Maar ik ben ook vreselijk dankbaar dat we hem hebben mogen kennen. Het was zo’n heerlijke katermans.
   Liefs,
   Cisca.

 2. Hoi mensen van Bolle (en Bolle zelf, daar achter de regenboog). Wat hebben jullie een mooi e-book gemaakt. We gaan het vanavond samen lezen. En wat een leuk filmpje. Zo stoer door de sneeuw heen lopen. Dat heb ik ook wel eens gedaan. En ik hoorde de mauw van Mol. Toen ging ik frau maar even een kopje geven. Heel veel lieve kopjes van mij, Minnie.

  1. Hoi lieve Minnie, wat lief dat je frau een kopje ging geven toen je Mol hoorde mauwen!
   En superstoer dat je door de sneeuw liep. Je kan aan Bols oren zien dat hij er niks aan vindt.
   Liefs terug voor jou en je frau, van Cisca (en Jeroen).

  1. Lieve allemaal, het is het verhaal van hoe Bol weer durfde te vertrouwen. En hoe hij bij ons terecht kwam. Het lijkt wel alsof het gisteren was!
   Liefs,
   Cisca (en Jeroen).

 3. Lieve Cisca, bedankt voor het mooie e-boek. Ik ga het rustig lezen en wat een mooi filmpje van Bolle.
  Dit is een mooie herinnering aan Bolle voor ons. Hoewel we hem toch nooit zouden vergeten hoor.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. Lieve allemaal, dank jullie wel voor het berichtje, dat betekent veel voor me.
   Wat kon ons manneke hard rennen, ik moet er nog steeds om lachen.
   Heeeeeeel veel knuffels voor jullie allezeven(!),
   Cisca (en Jeroen).

   1. Lieve Ciska en Jeroen ook wij en zeker Kyana gaan het boek lezen. De video wat mooi en ontroerend tegelijk. Jullie Bolle wat waren wij blij dat wij vrienden speciaal Kyana van hem mochten zijn. Zodra het gaat ga ik jullie echt email en, maar hier is er helaas het nodige verdriet geweest. Een virus wat helaas voor sommige kleintjes fataal is geworden. Kyana heeft nog wel een nieuwtje ze heeft een witte zoon die een beetje vernoemd is naar haar ome sir surf Bolle. Hij heet Sir Bobby.

    1. Lieve Sylvia, dank je wel voor je lieve berichtje. Wat vreselijk verdrietig, van de kittens. Heel veel sterkte gewenst, ik zal kijken naar kleine sterretjes in de nachthemel. En dan zwaai ik naar ze. Ik denk dat Bol wel voor ze zorgt, over de Brug, hij was een zorgzame katerman.
     Doe maar rustig aan met mailen, het komt vanzelf. Ik ga nergens heen😉
     En voor Kyana heeeeel hartelijk gefeliciteerd met haar zoon Sir Bobby! Bolletje zit vast te glunderen, hij was zo trots dat hij Kyana’s oom mocht zijn!
     Veel sterkte met het verdriet om de kleintjes, en veel liefs,
     Cisca (en Jeroen).

 4. Lieve Bert en lieve mensen van Bolle. Wat een mooi boek heeft Bolle geschreven ik heb het even doorgebladerd en ga het daarna rustig lezen. En wat een lief filmpje, wat zal hij gemist worden, we zijn blij dat we hem gekend hebben. Veel liefs van Ina en poes Floortje.

  1. Lieve Ina en Floortje, dank jullie wel. Wij missen ons Bolletje meer dan ik kan zeggen, maar we zijn ook heel erg blij dat we het laatste stuk van zijn leven met hem mochten delen. Hij was een heerlijke katerman. En wat kon hij rennen!
   Veel liefs voor jullie drietjes,
   Cisca.

 5. Lieve Bert en mevrouw Bert, dank jullie wel voor het prachtige boek! En natuurlijk voor de film… wat kon ons dikkerdje hard rennen!
  Liefs van Cisca, en Jeroen natuurlijk.

   1. Ik heb het graag gedaan en mijn vrouw heeft geholpen. Bolle heeft ook een belangrijk verhaal geschreven over dat je altijd mag geloven dat er ergens een thuis met liefde voor je is ook al snap je niet helemaal dat het echt kan.

    Bertje

    1. Lieve Cisca en Jeroen,
     Wat prachtig!! Ik denk dat Bolle daar in Regenboogland een beetje loopt te blozen, maar ook heel trots is.
     Vooral ook trots dat jullie zijn mensen zijn, want dat blijven jullie altijd!! Net zoals hij altijd jullie Bolle blijft,

     1. Dank je wel! En we zijn ongelofelijk trots dat we zijn mensen zijn, en dat hij ons Bolletje is. En altijd blijft. Net zoals bij jou en Vlo!
      Liefs,
      Cisca.

 6. Lieve mevrouw Cisca en Meneer Jeroen,

  mij vrouw heb saame met mij eigen naar Bolle ze fillum gekeeke en wij heb saame traan in onse oog. Van mij eigen heb ik mij stille hart van mij emoozie. Assie jou vriend Bolle zo zie renne en jij zie hoe hij speel. Oooh en op ze eigen, groote trap en hij durref ook assie sneeew heb. Hij was zo een snelle, vriendelukke katermans.
  Lieve Bolle assie mij kan hoore. Jij ben en blijf mij vriend foor alteit. Jij heb zo een mooie fillem van jou eigen. Hoop dattie daarboofe geniet. Mij hart is trots dattie jou ken en dattie mij vriend ben. En jou boek is uit Bolle. Mij vriuw ga het saame met mij eigen leeze. Als mij traan droog is en mij emoozie stil….
  Dank jou wel lieve Bolle, foor soies mooi…

  En dank u wel lieve mevrouw Cisca en Meneer Jeroen. Nu kan iedereen leeze hoefeel wonder Bolle was van ze mooie hart. Mij vrouw zeg het ook, wij ga hem nooit fergeete.
  Bolle leef in mij hart….

  U krijg mij kopjes met mij snorhaar van dank foor soies mooi,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dank je wel voor je prachtige letters. Wat was je buikmaatje snel hè? Dat komt doordat hij zo’n mooie ronde vorm had, dan vang je niet zo veel wind en kan je keihard gaan. Maar dat hoeft niet iedereen te doen hoor, en Bol was ook veel aan het nadenken en slapen. En aan het eten natuurlijk, om goed rond te blijven.
   Ons Bolletje had een prachtig groot hart, hij was een hele lieve zachtmoedige katerman. En hij was zo blij met zijn vrienden en vriendinnen. Ook als ster zal hij vast nog aan jullie denken, en naar je twinkelen Loes!
   Heel erg bedankt voor je kopjes met snorharen, je krijgt een zachte knuffel terug met stiekem een beetje smeerkaas er bovenop! Voor je familie en jou heel veel liefs,
   Cisca (en Jeroen)

 7. Lieve Bert,mevrouw Bert en mensen van Bolle.
  Wat is het een prachtig filmpje van mijn vriend Bolle.Mijn scullary girl heeft helemaal verteld wat ze allemaal zag,en zo zag ik het dan ook voor me.Zo knap dat rennen in de tuin,de trappen zelfs met sneeuw.Brrr Als het erg koud is ga ik alleen soms even naar buiten om mijn nagels aan de muur te doen en dan heel snel hopla weer naar binnen.
  Wat een super verrassing dat dit boek er is!!
  Scullary girl is er helemaal ontroerd van en kreeg een beetje natte ogen.
  Ze gaat het mij helemaal voorlezen heeft ze beloofd.
  Lieve vriend Bolle,wat zal jij er trots op zijn dat je een eigen boek hebt.En zo verdiend!!Jij staat nog meer te stralen als ster.
  Weet dat mijn scullary girl en ik je nooit niet zullen vergeten.
  Vanaf hier beneden een extra dik zacht kopje voor je.Die komt wel aan denk ik.
  Dank jullie allemaal voor het maken van dit boek.
  Muzette en haar scullary girl.

  1. Lieve Muzette, wat schrijf je een lieve woorden. Bolletje kon supersnel zijn als hij wilde, en ook nog eens hoog springen. Maar dat deed hij niet altijd hoor, meestal was hij lekker aan het soeselen.
   Ik vind het al heel stoer dat je in de sneeuw en kou tóch je nagels gaat scherpen! Bol was ook zeker niet dol op sneeuw, maar ja, hij moest toch zijn patroeje doen.
   Ik weet zeker dat het extra dikke zachte kopje is aangekomen, en ik hoop dat je weet dat Fynn en Sparkle ook altijd in onze herinnering blijven.
   Een lieve knuffel voor jou, met eerst eventjes een geluidje zodat je niet schrikt, en veel liefs voor je scullary girl van Cisca (en ook Jeroen).

 8. Wat een verrassing dat mooie boek over Bolle ( en Mol, Pop en Grote Beer ). Ik heb het in een ruk uitgelezen. Het is een prachtige herinnering aan een lieve en heel bijzondere kater. En wat kon hij enorm snel rennen ! Mijn poezels zijn enorm jaloers op zijn snelheid. Nu begrijp ik pas goed dat hij graag met Jip wilde gaan racen.

  Groetjes, Marjoke en de 5 poezels.

  1. Lieve Marjoke en vijftal, dank voor de lieve woorden over ons Bolletje. Hij was zeker heel lief en bijzonder en hij wordt nog elk moment gemist.
   Wie weet is hij nu wel over de Brug aan het rennen, omdat hij op zijn bescheiden manier trots is op zijn boek. En als hij héél blij was maakte hij het kleine hopsje dat hij als eerste doet. En daarna scheurde hij er vandoor.
   Lieve groetjes en een aai voor het vijftal,
   Cisca.

 9. Lieve Cisca, Ik ga deze week het boek en de film van Bolle rustig bekijken en jou ook een mail sturen. De laatste tijd heb ik het erg druk met veel dingen en ook nog veel bij vrienden op bezoek gaan voor het niet meer kan voor lange tijd. Meestal maar vroeg naar bed om uit te rusten. Alvast heel erg bedankt hoor. en veel liefs van mij en Jip voor jou en Jeroen.

  1. Lieve Els, doe maar rustig aan, het mailen komt vanzelf wel. Straks moeten we allemaal weer binnen blijven, en dan is er tijd teveel om te mailen! Geniet maar van jullie huis en van Jip, dat is het belangrijkste.
   Op het filmpje kunnen jullie zien hoe Bol oefende voor de Formule 2. Ons kleine lieve kanonskogeltje, hij kon hard rennen!
   Veel liefs voor jou en Jip,
   Cisca.

Reacties zijn welkom