Als je een piepklein kitten bent

   Je moet wel drie keer kijken eer je Hazel ziet. Precies, daar is ze, in het midden, dat pieppiepkleine hoofdje. Hallo Hazel!  Ze is een veeltevroeg geboren kitten (prematuur heet dat)  dus eigenlijk was haar lichaam nog niet klaar voor het leven. Ze had hulp nodig.

Hazel was de dochter van een binnenpoes, die op een dag geheel tegen de bedoeling in het huis uit kwam. Toen ze terugkeerde, was ze zwanger.  Soms gaat het snel.

Licht

Bij haar geboorte woog Hazel 79 gram maar ze leefde. Twee andere kittens kwamen levenloos ter wereld en een broertje rede het niet.  De moederpoes had het moeilijk, en ze kreeg medische zorg, voor haar lichaam en tegen de spanningen van het nestje. Ook werd ze geneutraliseerd.

Zorg

Hazel kreeg elke twee uur voeding van haar mens, met aaien en lieve woordjes.  Die zorg hielp haar. Ook toen ze na een paar dagen al een infectie opliep. Die kon gelukkig genezen worden. Hazel was vastberaden om te blijven leven, ook al moest ze in de eerste weken van haar leven best vaak naar de dierenarts.

Ze is nu zo’n vijf weken oud en met de dag wordt ze sterker en gezonder. Met zorg en vooral met liefde kom je ver, dat zie je maar weer eens.

Wat ze het liefste doet? Kriebels  krijgen op haar buik. In slaap vallen op schoot bij haar mensen. Spelen en daarna heel lang knuffelen en keihard spinnen.

Hazel heeft heel veel energie, zelfs voor een kitten. Dat belooft wat voor de toekomst.

Haar mensen hebben alles gedaan wat ze konden en met succes: de nachten waarin ze elke twee uur wakker moesten zijn om Hazel eten te geven waren het meer dan waard. De dierenartsrekeningen hebben ze met liefde betaald. En Hazel weet alleen dat mensen knuffelen en liefde geven.

(bron:Lovemeow.com)

6 thoughts on “Als je een piepklein kitten bent

 1. Hallo Bert,

  Jee wat heb jij een piepklein kittentje gevonden, nee hoor grapje van vrouwtje, ik bedoel een mooi artikel over Hazel. Wij hopen dat Hazel wel bij deze lieve mensen voor altijd mag blijven wonen hoor.
  Vrouwtje weet van een Stichting Poezensnuitje en die zit in Nijmegen,en zij vangen ook buiten zwerf katten en poezen en kittens, die gaan naar pleeggezinnen. Nu hebben zij soms ook van die hele kleintje en daar wordt men man en macht voor gezorgd dat ze zullen blijven leven en kosten nog moeite wordt gespaard. Ja vrouwtje helpt altijd mee om centjes van mijn spaarpot daar naar toe te sturen. Want Bert dat kost natuurlijk spaarpotjes met centjes. Als die snuitjes (Zo worden ze genoemd klaar zijn om op eigen pootjes te gaan, dan wordt er een gouden mand gezocht voor hen. Ze gaan altijd met hun 2tjes, soms een uitzondering dat ze alleen mogen gaan, maar er moet dan een leuk en lief maatje al in dat gezin zijn.Mocht vrouwtje eens een keer de tijd hebben dan moet ze samen met jou maar eens hen zoeken op he internet. Ja en zo zijn er heel veel van deze opvang stichtingen ook in ons land.

  Zo Bert nu moet ik stoppen, want anders krijg ik het deksel van de laptop op mijn pootjes, vrouwtje moet gaan boodschappen doen en dat is ook heel belangrijk .
  Fijne dag en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat goed wat die Stichting Poezensnuitjes en dat je ze met je spaargeld helpt, dieren kunnen ook andere dieren helpen. Ik zal het thuis zeggen en dan moet er een stukje komen vind ik. poot van je vriend Bert

 2. Goedemorgen Bert, wat is Hazel een schatje. Hazel had hetzelfde geboorte gewicht als Benjamin toen hij geboren werd. Hij was vanaf zijn geboorte al bijzonder. Bij de geboorte komt het kopje naar buiten maar bij Benjamin waren het zijn achterpootjes en staart.Hij was de kleinste van de 5, en het vrouwtje moest hem even helpen. Want zijn moeder wilde even niets van hem weten. Dus ze moest zijn navelstreng verwijderen, wrijven want hij wilde niet ademen. Gelukkig deed hij dat snel, en kon hij nadat alle kittens geboren waren eindelijk bij zijn moeder zijn om te drinken. Hij was gelukkig fel en hongerig, maar het vrouwtje heeft hem wel extra flesjes gegeven om de 2 uur. Benjamin is inmiddels 10 jaar oud en hij woont bij Ed want ons vrouwtje wilde hem niet naar andere mensen laten gaan. En hij is voor haar speciaal. Haar lievelingszanger was Benny Neyman en Benjamin werd als 1e geboren en het was een kater. Officieel heet hij Benjamin Benny. De extra verzorging Bert is soms zwaar om de 2 uur flesje klaar maken, zorgen dat de melk niet te warm is, daarna over zijn buikje wrijven voor de ontlasting maar als je merkt dat het goed gaat dan blijf je ervoor gaan.

  1. Wat gaaf dat Benjamin het ook gered heeft en dat hij nou bij Ed gelukkig is. Ik vind het superduperlief van jullie vrouw dat ze zo bij Benjamin heeft gezorgd ook dat ze hem een belangrijke naam gaf, dat helpt ook.

 3. Bert iedere geboorte is voor ons vrouwtje mooi om mee te maken. Soms moet de natuur geholpen worden en of moet ons vrouwtje helpen. En wat is er dan mooier dat het lukt . Helaas is de natuur soms wreed en dat vind ze vreselijk. Het machteloos zijn en het verdriet went nooit.

  1. het is ook heel moeilijk als er iets verdrietigs is en dan kun je niks doen. Dan heb je troost nodig dat heb ik geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *