Als het ene kitten andere kitten helpt

kitten  Hoi Heathrow! Hij is het kitten aan de rechterkant. Superklein en jong, en nu al zorgt hij voor iemand die nog kleiner en jonger is: een ander kitten.

Het wekt vast geen verbazing at Heathrow een Amerikaanse jongen is. Het is een verhaal waar zo een film van gemaakt kan worden.

Begin

Het begin van Heathrows leven was moeilijk. Hij was nog maar één dag oud, toen hij uit een moeilijke situatue gered moest worden. Toen begon hij te vechten om in leven te blijven, ook al is dat moeilijk als je pieperdepiep jong bent. Hij had speciale zorg nodig en die kreeg hij – een dierenarts nam hem en zijn broer in huis. Ze hadden alletwee longontsteking. Heathrow redde het, want zo zwak als hij was, bleef hij toch eten.

Op een dag kreeg hij door die longontsteking moeite met ademhalen. Zijn longontsteking was verergerd. Meteen gaven ze hem antibiotica en zuurstof, en dat bleven ze doen dag na dag, veertien dagen lang.

Sterker

Langzaam aan werd het kleine katertje sterker. De medicatie sloeg aan en wanneer hij een goede dag had, probeerde hij te spelen. Dat was een goed teken.

Gezelschap

Na een maand kreeg Heathrow gezelschap van een nestje kleine kittens, die zorg en liefde nodig hadden. Heathrow wist wat hem te doen stond. Hij besloot ze warm te houden met zijn eigen lichaam. De kleintjes voelden zich veilig en rustig, net of ze een grote broer hadden gevonden die voor alles zou zorgen.

Wanneer de kleintjes wakker werden, leerde Heathrow ze hoe spelen ging, en heel voorzichtig worstelden ze met elkaar. Hij durfde en de kleintjes ook.

En die longontsteking? Helemaal weg was het niet, de hersteltijd van zoiets is nu eenmaal lang. Af en toe kucht hij. Dan moet hij even rusten. En dan wachten zijn kleine broertjes en zusjes gewoon even, tot hun grote broer weer verder kan.

(bron: Lovemeow.com)

5 thoughts on “Als het ene kitten andere kitten helpt

 1. Ooooooh wat koel van heathrow. En dat terwijl hij zo ziek is. Mijn vrouwpersoneel heeft 3 keer zo’n longding gehad. Ooooooh ze hoestte zich suf. En ze sliep ook mucho veel. Manpersoneel moest toen na zijn werkje ook nog boodschappen doen😳ruim een maand zelfs. Zo ziekjes was ze. En ik zorgde toen heel goed voor haar. Ik waakte over het huis,en dat is heel belangerijk vind ik

  1. Het lijkt me erg zo’n longding het is wel super dat je vrouw jou toen jad Katrientje. Zorgen en bewaken, dat kan een kat toch het beste!!

   1. Mijn vrouw was ook heel blij met mijn hulp hoor. Ik kreeg heel veel knuffels en aaitjes.
    Ze zei dat ik een stoere poezenmeisje ben.

 2. Hallo Bert,

  Wat een kanjer van een Heathrow zeg. Kijk dat zijn de katten waar best eens wat meer door de mensen naar gekeken mag worden en er een voorbeeld aan mogen nemen zegt vrouwtje.
  Heathrow voelde zo goed aan wat die kleine ukkies nodig hadden, want hij had zelf zo klein als hij was hulp nodig. Wat zullen die veel genieten van elkaar en zo hoort het ook. Er zal ook wel voor hen gezorgd worden dat als ze groot en sterk genoeg zijn een voor altijd huisje met lieve mensen krijgen.
  Bert tot morgen en een fijne hete dag hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip als je zelf wat hebt meegemaakt snap je dat beter van een ander, dat hebben jij en ik thuis ook! poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom