Als een klein kitten een kleine kater wordt

 Op de foto: twee kittens uit hetzelfde nestje. Rechts staat het katertje Widdle.  Hij is kerngezond, heeft geen afwijkingen, alleen doet hij dat ene niet wat iedereen van hem verwacht en dat is groeien.

Er zijn katten en andere dieren die een groeistoornis hebben. Ze groeien niet of een verkeerde richting op. Maar dit katertje heeft dat niet. Hij is gezond.

Klein

Het is meteen duidelijk dat Widdle klein is voor zijn leeftijd. Hij is nu net als zijn zusje op de foto zeventien weken oud, maar hij heeft de grootte van een kitten dat zeven weken is. Hoe kan zoiets? Dat is nog onduidelijk. De dierenarts heeft hem onderzocht maar kon geen afwijkingen vinden.

Pleegmoeder

Het nestje kittens waarvan Widdle deel uitmaakte, kwam  met een paar andere kittens via het asiel bij een pleegmoeder terecht. Jessie gaf eten, knuffels en waar nodig medicijnen. Alle kittens deden het uitstekend, maar Jessie begon wel een verschil op te merken.

Toen Widdle zes weken was, was hij even groot als een kitten van vier weken. Zijn zusjes en broers groeiden harder, dus het verschil viel steeds meer op. Widdle bleef achter. Toen hij twaalf weken was, toen was hij de helft van een van zijn zusje.

Adoptie

Widdle kreeg alle zorg en aandacht die Jessie kon bedenken. Het onvermijdelijke gebeurde: Jessie werd verliefd op de kleine jongen.  Toen de anderen groot genoeg waren om geadopteerd te worden en dus naar het asiel terug konden, mocht Widdle bij Jessie blijven.

Hij is nog steeds klein en het zit er in, dat hij klein zal blijven. Maar hij heeft wel een grote persoonlijkheid. Medicijn vindt hij vies, en dan is hij een (klein) monument van woede en weerstand. Mensen vindt hij lief, dus hij zit graag op schoot voor knuffels. En hij kan vanwege zijn postuur ook goed op iemand schouder zitten.

Widdle heeft het prima naar zijn zin bij Jessie.  Dat hij klein is, maakt hem niets uit. Voor foto’s van Widdle: zie Jessie’s Instagram: klik hier en kijk.

(bron: Iheartcats.com)

6 thoughts on “Als een klein kitten een kleine kater wordt

 1. Oooooh een mede smurfkatje!!!😀
  Bertje,tot bijna een half jaar pastte mijn wolkenzusje en ik in 1 hand van mijn manpersoneel.
  Wij waren ook klein.en nu nog denken mensen,als ik in mijn reismandje naar dokter floor moet,dat ik een jonkie ben. En als ik schreeuw dat ik een prinses op leeftijd ben geloven ze me niet. Ook omdat ik nog bijna geen grijze haartjes heb. Alleen op mijn achterpootje zijn er wat.
  Ja,ik ben klein,maar mijn daadjes zijn groots!!! Ugh,ik sprak.

  1. hoi Katrien, jij bent van binnen groot, dat je een groot hart en een groot karakter hebt. Hoe je van binnen bent is belangrijker vind ik. Dus dat is bij jou in orde!! Bertje

 2. Hallo Bert.

  Die Widdle is een mini formaat van jou en mij, wat een lief katertje is hij zeg. Vrouwtje zegt klein maar fijn. Nou het heeft ook zijn voordelen hoor, want als Widdle zijn speeltjes onder de kast of bank mept, kan hij ze er zelf onderuit halen en ook voor zijn mede bewoners. Hij kan Jessie vast ook goed meehelpen in de opvang, een voorbeeld voor de kleine kittens in het voordoen hoe je als kleintje alles moet doen.
  Gelukkig is hij goed terecht gekomen want zijn mama is dus gevonden en als dat niet zo was dan was hij een mini zwervertje geworden en dan wordt het wel heel moeilijk om aan de jacht mee te doen voor je buikvulling.
  Wij wensen Widdle een heel mooi en gelukkig leven in de opvang bij Jessie en dat zal vast en zeker goed lukken.
  Bert fijne dag en knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is altijd zo gaaf als er iemand een goed thuis vindt dat geeft toch weer voor iedereen hoop! je vriend Bert

 3. Bert , hier Jafita ik lijk een beetje op Widdle. Ik ben ook gezond wel geboren met 1 oog en kleiner dan mijn zusjes. Ik zit er niet mee omdat mijn vrouwtje van mij houdt om wie ik ben . Het enige dat ik niet mag zijn kinderen maar verder ben ik een happy ondeugende dondersteen zegt mijn vrouwtje.

  1. hoi Jafita, nou zie je wel, jij bent ook helemaal in orde met 1 oog en een maatje kleiner. Iedereen is weer anders en dat is juist leuk. Het is wel superfijn dat he gezond bent en dat ze thuis van je houden zoals je bent!!

Reacties zijn welkom