Als de kat een dubbelleven leidt..

dubbelleven  Je hoort weleens van mensen die twee gezinnen hebben. Of een dubbelleven leiden. Maar katten kunnen dat ook, zo blijkt uit verschillende waargebeurde verhalen.

Het begon met de Siameze kater Ming uit Amerika (waarvan geen foto is).

Gezellig

Een Amerikaanse site vertelde dat Ming wel heel erg veel van gezelligheid hield.  Meer dan tien jaar lang wandelde hij van zijn ene huis naar het andere, en in elk huis had hij zijn eigen mensen, zijn eigen mandje en zijn eigen speelgoed. In het ene huis heette hij Ming, in het andere huis noemden ze hem Cleo. Dat kon de kater niks schelen. Hij genoot van de dubbele dosis van van alles.  Maar toen kreeg hij een microchip- en daarmee veranderde zijn situatie.  Omdat zijn ene familie dacht dat hij “weg” was, terwijl Ming/Cleo gewoon bij de andere familie zat, gingen ze naar hem op zoek. Zo werd zijn dubbelleven ontdekt.

Herkenning

Het merkwaardige verhaal riep wereldwijd herkenning op. De website Boredpanda publiceerde een hoeveelheid aan reacties en vergelijkbare verhalen.

Er was ook het verhaal van een kat die op een dag thuis kwam met een briefje aan haar kraag, waarop ongeveer stond:

“Ik weet niet bij wie deze poes hoort, maar ze komt heel vaak bij ons op bezoek. Ze miauwt aan de achterdeur net zolang tot we haar binnenlaten. Dan kringelt ze rond onze benen, loopt door het huis alsof het van haar is en wacht bij de koelkast tot we haar iets lekkers te eten geven. We kijken altijd erg uit naar haar bezoeken. Dit jaar ging onze eigen 21-jarige kat over de Regenboogbrug.”

Sociaal

Zo zie je hoe sociaal katten kunnen zijn. Ze komen op bezoek voor gezelligheid en lekker eten, maar soms ook om troost en kopjes te brengen als ze voelen dat iemand dat nodig heeft. En als daar snacks zijn, slaan ze die niet af.

2 thoughts on “Als de kat een dubbelleven leidt..

  1. Ooooooh ik weet niet of ik dat zou durven hoor. Als er hier al mensen komen verstop ik me. Nee bert…..dit zou niets voor mij zijn. Ik hou het bij 1 set personeel😀

  2. Hallo Bert,

    Ja het stuk wat je hier schrijft gebeurt heel veel. Als menden een kattenluikje hebben en die niet werkt op een chip, dan kun je wel eens voor moeilijke dingen komen te staan zegt vrouwtje. Kijk Bert als ik nou ook meerdere huisjes af zou gaan voor lekkere hapjes en ik sta op een streng dieet, b.v. nieren, schildklier ofzo, nou dan eet ik zonder dat ik het weet het verkeerde eten en kan ik daar heel ziek van worden. Maar als je een kat bent die alle mensensnuiten leuk en lief vind dat is het wel reuze leuk, Gaat je eigen vrouwtje en baasje werken, nou dan ga je toch gezellig naar de buren en ben je niet alleen.
    Ik hou het maar mooi bij mijn eigen huis en ik kan niet eens aan de wandel want ik woon 3 hoog.
    Bert weer tot morgen en het stuk wat Loesje gisteren heeft geschreven vond vrouwtje en ik heel mooi en ze heeft belooft vaker te schrijven. Wat is het dan toch mooi als je verkering hebt en dit kan doen.
    Fijne dag en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *